Senjutsu - opinie na temat albumu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Senjutsu - opinie na temat albumu
Po upływie roku
1. BNW - na zawsze
2. Senjutsu/DoD
3. AMOLAD
4. TFF/TBoS
1. BNW - na zawsze
2. Senjutsu/DoD
3. AMOLAD
4. TFF/TBoS
- Saimon1995
- -#Moderator

1. Brave
2. AMOLAD
3. Senjutsu
4. TBOS
5. DoD
6. TFF
2. AMOLAD
3. Senjutsu
4. TBOS
5. DoD
6. TFF
- Frank Drebin
- -#Clansman

1. Brave
2. Dance
3. Book
4. AMOLAD
5. Senjutsu
6. Frontier
2. Dance
3. Book
4. AMOLAD
5. Senjutsu
6. Frontier
FotD = TOP5 albumów Maiden
- Wakterstein
- -#Trooper

U mnie zależy od nastroju. Ostatnio jak posłuchałem, to dałbym coś koło 8 nawet. Przed chwilą puściłem (senność, zmęczenie, rozdrażnienie) i oceniłbym na 6. Śpiew mnie dręczył momentami i nawet usłyszałem taki efekt powtarzania słowa jakby echo, ale nie z użyciem programu czy sprzętowego delaya, tylko jakby Bruce to powtarzał własnymi ustami, udając echo wyobrażając sobie, że prowadzi imprezę w klubie.
-
Deleted User 626
Minął rok (z okładem). Album się u mnie broni. Najlepszy od Dance of Death.
- blackcocker
- -#Moderator

Gówno straszne. Z czasem już przestałem wracać, bo z każdym odsłuchem była coraz gorsza ocena, teraz by się chyba poniżej 3/10 zmieścili - jak dobrze, że jest AMOLAD 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dalej ladnie siedzi, raczej słucham w całości niż poszczególne utwory.
Ja nie słucham od dłuższego czasu. Miałem przerwę, odpaliłem i utwierdziłem sie w przekonaniu, że ten materiał na dłuższą metę męczy. Muzyka "starych ludzi dla starych ludzi"blackcocker pisze: ↑pt paź 21, 2022 12:41 am Gówno straszne. Z czasem już przestałem wracać, bo z każdym odsłuchem była coraz gorsza ocena, teraz by się chyba poniżej 3/10 zmieścili - jak dobrze, że jest AMOLAD![]()
Zdecydowanie wolę i dosyć często wracam do AMOLAD
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5490
Czyli muzyka o kilka lat mniej starych ludzi, dla troszkę młodszych starych. 
Ja wracam regularnie do Senjutsu, Stratego, TWOTW, Hell on Earth i Parchmenta. Do reszty rzadziej.
Najsłabsze są The Time Machine i Death of the Celts.
6.5/10
Najsłabsze są The Time Machine i Death of the Celts.
6.5/10
Nie sluchalem.
Chujowy.
Chujowy.
Tylko jako całość. Sporadycznie sam HoE bo tak leży winyl najczęściejBon Dzosef pisze: ↑pt paź 21, 2022 1:17 am Dalej ladnie siedzi, raczej słucham w całości niż poszczególne utwory.
+1blackcocker pisze: ↑pt paź 21, 2022 12:41 am Gówno straszne. Z czasem już przestałem wracać, bo z każdym odsłuchem była coraz gorsza ocena, teraz by się chyba poniżej 3/10 zmieścili - jak dobrze, że jest AMOLAD![]()
dziaderstwo straszne. Death ofthe celts to jest parodia Clansmana nagrana przez Iron Maiden. Jak tego słucham to jakbym oglądał "Kosmiczne jaja" albo filmy z Nielsenem (przy czym te były dobre).
Tak studiujac opinie tutaj, bez zlosliwosci, wnioskuje, ze ten album nie moze byc AZ TAK dobry.
Poniewaz jesli wydawnictwo X zostalo okrzykniete dobrym, to raczej ma uznanie ogolne, minus hejterzy, ktorzy i tak na wszystko sraja.
Nie kazdy musi sie zachwycac, ale (prawie) nikt nie mowi, ze to gniot.
Tutaj (i nie tylko) opinie sa tak skrajne, ze po prostu blizej mi do tego, ze album jest nadal mocno hajpowany i pompowany przez maniakow/fanatykow, ktorzy po prostu ciesza sie z kolejnej plyty Maiden, jaka by nie byla, i OK, nie mam z tym problemu
Dla przykladu - pewnie niewielu bedzie dyskutowalo nad tym, ze BNW to przynajmniej dobry album.
Poniewaz jesli wydawnictwo X zostalo okrzykniete dobrym, to raczej ma uznanie ogolne, minus hejterzy, ktorzy i tak na wszystko sraja.
Nie kazdy musi sie zachwycac, ale (prawie) nikt nie mowi, ze to gniot.
Tutaj (i nie tylko) opinie sa tak skrajne, ze po prostu blizej mi do tego, ze album jest nadal mocno hajpowany i pompowany przez maniakow/fanatykow, ktorzy po prostu ciesza sie z kolejnej plyty Maiden, jaka by nie byla, i OK, nie mam z tym problemu
Dla przykladu - pewnie niewielu bedzie dyskutowalo nad tym, ze BNW to przynajmniej dobry album.
W całości słuchałem tylko raz, tuż po premierze, i jakoś nic mnie nie zachęca do ponownego odsłuchu. Może kiedyś przeproszę się z tą płytą, tak jak to było w przypadku ostatniego Helloween, gdy dopiero po przeszło roku "zaskoczyło".
Growery sa super, sam takie lubie, ale w przypadku tych tez nie uzywa sie raczej okreslen sugerujacych, ze to marny album, tylko ze potrzebuje czasu na odsluchy. Po tej calej dyskusji w ciemno dalbym Sen pewnie 5, max 6, a jak widac dostaje i 9.
Ale patrzac, kto zachwyca sie tym albumem i znajac troche juz profil osoby X, wnioskuje, ze fanbojstwo dodaje tam dobre, 2-3 punkty do oceny
Nie dotyczy tylko Maiden 
Ale patrzac, kto zachwyca sie tym albumem i znajac troche juz profil osoby X, wnioskuje, ze fanbojstwo dodaje tam dobre, 2-3 punkty do oceny
DokładniePierre Dolinski pisze: ↑pt paź 21, 2022 5:42 am Czyli muzyka o kilka lat mniej starych ludzi, dla troszkę młodszych starych.![]()
www.MetalSide.pl
A to wiadomo, zawsze tak było jest i pewno będzie
www.MetalSide.pl
Serio, bycie WIELKIM FANEM dowolnej kapeli nie oznacza lykania WSZYSTKIEGO, bez popity 
Nikomu nie bronie wychwalac S i wlepiac 9ki, ale mysle, ze nie jest to obiektywna ocena.
Ja slyszalem tylko single promujace, i nic z tych kawalkow nie pamietam, wiec co ma mnie tam zapraszac...?
Ponad 10 min kolejnej Opowiesci Stefana (moze i fajnej!) - no nie chce mi sie
Nikomu nie bronie wychwalac S i wlepiac 9ki, ale mysle, ze nie jest to obiektywna ocena.
Ja slyszalem tylko single promujace, i nic z tych kawalkow nie pamietam, wiec co ma mnie tam zapraszac...?
Ponad 10 min kolejnej Opowiesci Stefana (moze i fajnej!) - no nie chce mi sie