The Future Past Tour 2023 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Future Past Tour 2023 - trasa
Na razie to każdy wie ile wynika z oficjalnej rozpiski 
Nie no, Macedonia raczej odpada, ale Grecja już niekoniecznie. Szczególnie jeśli próby znowu będą odbywać się w Chorwacji.
Szanse na zagranie koncertu w Skopje oceniam na niższe niż zagranie koncertu Powerslave w Egipcie
Na razie wszystko idzie wg mojego scenariusza. Zaskoczeniem są 3 koncerty w Hiszpanii a pominięcie Francji w tym czasie. Czyli jeszcze tylko pare dat na początek i Praga po Krakowie
Na razie wszystko idzie wg mojego scenariusza. Zaskoczeniem są 3 koncerty w Hiszpanii a pominięcie Francji w tym czasie. Czyli jeszcze tylko pare dat na początek i Praga po Krakowie
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W sumie wiele dat na początku już nie bedzie, dziwi mnie brak koncertu w Danii.
Brak Francji mnie nie dziwi, bo będzie Hellfest przed Zurychem.
Francja tylko Hellfest pewnie?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tak by wychodziło.
Wcisną przed Szwajcaria i Pragę i Hellfest?Bon Dzosef pisze: ↑czw paź 27, 2022 10:11 pm W sumie wiele dat na początku już nie bedzie, dziwi mnie brak koncertu w Danii.
Wg mnie moga coś dobić pomiędzy:
Hannoverem - Dublinem
Milanem - Barcelona
Dortmundem - Frankfurtem
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Moim zdaniem może być ciężko, bo byłyby 4 koncerty w tygodniu + dzień po dniu Zurych. Także ja bym raczej typował, że Pragi może nawet nie być
Patrzę na te miejsca i daty. Wygląda to niezbyt fajnie. Póki co nasza część Europy leży. A co gorsza, jest coraz mniej terminów, w które można by coś wrzucić. Bezpośrednio po Krakowie może wpaść np. Budapeszt. Ale 3 koncerty IM pod rząd to bez sensu ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie będzie Węgier na tej trasie wedlug mnie. Pewnie kalkulują względem tego roku, w Skandynawii poza Ullevi grali festy - więc sa hale. W UK dawno nie grali poza Download - jest uk tour. W Hiszpanii w ostatnich latach grali mało - więc sa 3 koncerty. Niemcy to ofc tak mocny rynek, że mogą sobie grać.
Także nie nastawiałbym się na jakieś bliższe Polsce koncerty.
Także nie nastawiałbym się na jakieś bliższe Polsce koncerty.
W Budapeszcie nie grali od 2014 r. A teraz mamy tam b ładną ponoć halę na 20k ludzi.
Ja bym zagrał
Ja bym zagrał
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Grali w tym roku
www.MetalSide.pl
Dania jeszcze pewnie dojdzie bo z mojej wyliczanki wynika ze powinny jeszcze dojść 3 koncerty przed Tampere.Bon Dzosef pisze: ↑czw paź 27, 2022 10:11 pm W sumie wiele dat na początku już nie bedzie, dziwi mnie brak koncertu w Danii.
Jeśli mówisz ze będzie Hellfest przed Zurychem to eliminuje to inny koncert po Krakowie, gdzie ja obstawiałem Pragę
Przed Zurychem będzie tylko jeden koncert wiec albo Praga albo Hellfest.Budziol pisze: ↑czw paź 27, 2022 11:01 pmWcisną przed Szwajcaria i Pragę i Hellfest?Bon Dzosef pisze: ↑czw paź 27, 2022 10:11 pm W sumie wiele dat na początku już nie bedzie, dziwi mnie brak koncertu w Danii.
Hannoverem - Dublinem
Milanem - Barcelona
Dortmundem - Frankfurtem
Między Hanowerem a Dublinem nic już nie będzie bo są 3 koncerty w tygodniu. Tak samo między Mediolanem a Barcelona. Jedynie dojdzie drugi koncert w Dortmundzie lub Frankfurcie. Biorąc pod uwagę poprzednie trasy zawsze były 2 Frankfurty, tylko dziwnie byłoby ogłaszać drugi koncert przed pierwszym, wiec albo nas zaskoczą czymś nowym albo będzie drugi Dortmund
Jeszcze 3? Jakie obstawiasz?wydra77 pisze: ↑pt paź 28, 2022 12:25 pmDania jeszcze pewnie dojdzie bo z mojej wyliczanki wynika ze powinny jeszcze dojść 3 koncerty przed Tampere.Bon Dzosef pisze: ↑czw paź 27, 2022 10:11 pm W sumie wiele dat na początku już nie bedzie, dziwi mnie brak koncertu w Danii.
Jeśli mówisz ze będzie Hellfest przed Zurychem to eliminuje to inny koncert po Krakowie, gdzie ja obstawiałem Pragę
No tak, to zmniejsza szansę na koncert w 2023. Dzięki za infogumbyy pisze: ↑pt paź 28, 2022 11:21 amGrali latem: https://www.setlist.fm/setlist/iron-mai ... 4d3bd.html
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Do tego miedzy Hanowerem i Dublinem, jak i Medio i Barca odległość jest wyjątkowo daleka, więc 3 dni przerwy maja sens żeby to wszystko przetransportować.wydra77 pisze: ↑pt paź 28, 2022 12:29 pmPrzed Zurychem będzie tylko jeden koncert wiec albo Praga albo Hellfest.Budziol pisze: ↑czw paź 27, 2022 11:01 pmWcisną przed Szwajcaria i Pragę i Hellfest?Bon Dzosef pisze: ↑czw paź 27, 2022 10:11 pm W sumie wiele dat na początku już nie bedzie, dziwi mnie brak koncertu w Danii.
Hannoverem - Dublinem
Milanem - Barcelona
Dortmundem - Frankfurtem
Między Hanowerem a Dublinem nic już nie będzie bo są 3 koncerty w tygodniu. Tak samo między Mediolanem a Barcelona.
Swoją drogą ładnie Rod nasrał na festiwale w Hiszpanii. Rok temu rozmawiałem z osobą krecącą się mocno dookoła Rock Fest Barcelona i mówił że na Legacy nie było opcji ściągnąć Maiden na Fest, tak w 2023 to miało być możliwe. Byłem przekonany że będzie Rock Fest i Ressurection Fest w Galicji, a tu psikus 
www.last.fm/user/darkfuneral18
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No ale to chyba lepiej, że sa hale w fajnych miejscach zamiast festow
pewnie za rok docisna przed usa krótkie przedłużenie coś ala ME2014 i zrobia festiwale+pare stadionow.