Jak korzystam ze słuchawek (w terenie ale tu też mam odpowiedni player i słuchawki) i do tego na swoim sprzęcie słyszę jednak różniceFrank Drebin pisze: ↑pn paź 17, 2022 4:11 pm Dzięki za informację, rozejrzę się tam, może uda się namierzyć jakieś płyty, które nie są dostepne w PL.
Na większą skalę japońców zbierać nie będę, bo raz, że zdecydowana większość moich cd to i tak późniejsze wydania/remastery, a dwa, że w kwestii brzmienia i tak 99% zależy od sprzętu/akustyki pomieszczenia (chyba, że ktoś korzysta ze słuchawek).
kupione/pożyczone/zamienione/ukradzione
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: kupione/pożyczone/zamienione/ukradzione
- Frank Drebin
- -#Clansman

Z tym wyjątkiem a propos słuchawek chodziło mi tylko i wyłacznie o ewentualny wpływ akustyki pomieszczenia na brzmienie. Akustyka ma wpływ tylko w przypadku kombinacji komlumny + wzmacniacz + źródło,w przypadku słuchawek - co oczywiste - wpływu nie ma żadnego (co jest ofc bardzo dużym plusem słuchawek)Zdan pisze: ↑pn paź 17, 2022 5:12 pmJak korzystam ze słuchawek (w terenie ale tu też mam odpowiedni player i słuchawki) i do tego na swoim sprzęcie słyszę jednak różniceFrank Drebin pisze: ↑pn paź 17, 2022 4:11 pm Dzięki za informację, rozejrzę się tam, może uda się namierzyć jakieś płyty, które nie są dostepne w PL.
Na większą skalę japońców zbierać nie będę, bo raz, że zdecydowana większość moich cd to i tak późniejsze wydania/remastery, a dwa, że w kwestii brzmienia i tak 99% zależy od sprzętu/akustyki pomieszczenia (chyba, że ktoś korzysta ze słuchawek).![]()
FotD = TOP5 albumów Maiden
No rozumiemFrank Drebin pisze: ↑pn paź 17, 2022 5:32 pmZ tym wyjątkiem a propos słuchawek chodziło mi tylko i wyłacznie o ewentualny wpływ akustyki pomieszczenia na brzmienie. Akustyka ma wpływ tylko w przypadku kombinacji komlumny + wzmacniacz + źródło,w przypadku słuchawek - co oczywiste - wpływu nie ma żadnego (co jest ofc bardzo dużym plusem słuchawek)Zdan pisze: ↑pn paź 17, 2022 5:12 pmJak korzystam ze słuchawek (w terenie ale tu też mam odpowiedni player i słuchawki) i do tego na swoim sprzęcie słyszę jednak różniceFrank Drebin pisze: ↑pn paź 17, 2022 4:11 pm Dzięki za informację, rozejrzę się tam, może uda się namierzyć jakieś płyty, które nie są dostepne w PL.
Na większą skalę japońców zbierać nie będę, bo raz, że zdecydowana większość moich cd to i tak późniejsze wydania/remastery, a dwa, że w kwestii brzmienia i tak 99% zależy od sprzętu/akustyki pomieszczenia (chyba, że ktoś korzysta ze słuchawek).![]()
![]()
-
Deleted User 8107
29.10. Katowicka metalowa giełda w godzinach 10:00-13:30 tam gdzie zawsze
-
Deleted User 8107
Byłem na giełdzie, tylko jeden gość, słaby wybór, ale 4 płyty wpadły, szkoda, ze nie było SiT, ale dorwałem Synka za 80 zł, chyba pierwsze wydanie, sprawdze na discogs po kodzie EAN
JESTEM bardzo zadowolony
Cyclone Temple - I Hate Therefore I Am
Pierwsze wydanie Combat Records na CD.
Pierwsze wydanie Combat Records na CD.
- Frank Drebin
- -#Clansman

Ja bym to zgarnął na jakimkolwiek biciu^^
Nie uznaję w przypadku takich płyt jakiś remasteringów (bo to jest poza tym dobrze nagrana płyta!) i poza tym to ważna dla mnie rzecz więc trzeba najlepsze wydanie możliwe.
Dawid Podsiadło - Lata Dwudzieste z autografem
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Frank Drebin
- -#Clansman

Kilka płyt do kolekcji z alledrogo, pierwsze wydania, najbardziej jestem zadowolony z wyrwania Sodoma:

-
Deleted User 8107
Frank Drebin pisze: ↑czw lis 03, 2022 4:03 pm Kilka płyt do kolekcji z alledrogo, pierwsze wydania, najbardziej jestem zadowolony z wyrwania Sodoma:
![]()
Powiedz mi, czy to Awake masz srebrno/szarą płytę, czy czerwoną?
Smaczne kąski, pewnie za Pomarańczowego Agenta ładnych "parę" złociszy poleciało.
- Frank Drebin
- -#Clansman

Srebno-szarą.Scarred pisze: ↑czw lis 03, 2022 10:49 pmPowiedz mi, czy to Awake masz srebrno/szarą płytę, czy czerwoną?Frank Drebin pisze: ↑czw lis 03, 2022 4:03 pm Kilka płyt do kolekcji z alledrogo, pierwsze wydania, najbardziej jestem zadowolony z wyrwania Sodoma:
![]()
-
Deleted User 8107
A cóż to za obrzydliwe digi? 
Tam jest kilka płyt? Gruba książka? Jak to wydanie się prezentuje?
Tam jest kilka płyt? Gruba książka? Jak to wydanie się prezentuje?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Wpadło w prezencie to nie marudzę
H&H:
Digi rozkładane na 4, książeczka 10 kartek z historią. Zdjecia artykułów z gazet.
Pierwsze cd to H&H, na drugim 3 single, koncertowe i 8 koncertowych.
MR:
Format ten sam.
Na 1 cd MR i (niestety) bonusy:
3 sigle i 4 numery live (dwa niepublikowane wcześniej)
Drugi cd to 23 numerów koncertowych wcześniej nie publikowanych.
www.MetalSide.pl