Powerslave vs Defenders of the Faith

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Które lepsze

Defenders of the Faith
25
56%
Powerslave
20
44%

Liczba głosów: 45

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Powerslave vs Defenders of the Faith

Post autor: pz »

Back in the village, back in the village....... i tak 100 razy. No nędzne to jest. Losfer Words to też takie granie, w którym niewiele ciekawego się dzieje. Duellist i Flash dobre numery. 2MTM też, mimo że niemiłosiernie oklepany. Do tego bardzo dobre Powerslave i świetne Aces High (jeden z najlepszych otwieraczy) i Rime (jeden z najlepszych długich numerów, jak nie najlepszy :)). A całość i tak nie ma startu do Defenders. Te dwa słabsze numery robią straszną dziurę w środku. A na Defenders nie ma słabego momentu. Same sztosy z genialnym Sentinelem na czele. No i Freewheel zjada Aces jako otwieracz :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Back in the Village jest jednym z najfajniejszych kawałkow pod kątem motoryki w grze na gitarach i basie. Takie szalone, rajdowe zapierdzielanie nie zdarzało im się za często. Świetny, finezyjny, wyścigowy numer ze świetnymi solówkami. Nie wiem jak można tego nie zauważyć. Losfer Words to też bardzo zgrabna kompozycja z której zespół był w uzasadniony sposób zadowolony, skoro wykonywał to na koncertach.
No ale co kto woli. W dzisiejszych czasach młodzież zachwyca się seryjnie gniotami powstałymi po reunion. W sumie nie powinienem się dziwić dzisiejszym gustom.
Dzisiejsze wypieki Maiden, to takie buły bez smaku z Biedronki, które nie mają startu to tych jak mówicie .... zapychaczy z lat 80tych.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Muzycznie Village gra, ale linia wokalna jest tragiczna i psuje cały efekt. No ja akurat nie zachwycam się najnowszymi wydawnictwami ;)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Max323 pisze: pn lis 07, 2022 12:33 pm Powerslave to w połowie zapychacze.
Zdecydowany głos na Defenders.
Tak samo.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Oba zespoły w szczytowej formie. Nie to co w 1982, gdy się dopiero rozpędzali. Głos na Powerslave jako kwintesencję stylu Maiden. Choć parę numerów jest lepszych na DOF
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Powerslave
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Środek Powerslave to nie żadne zapychacze. Flash of the Blade to IMO numer 2 na płycie, zaraz po tytułowym.
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Pawlo84 »

Tutaj bym się zastanawiał nad remisem. Dwa killery w postaci Aces High i The Sentinel oceniam jednakowo. RHRF i 23:58 też tak samo dobrze się słucha. Some Heads Are Gonna Roll i Night Comes Down wolę od Powerslave. Natomiast na albumie JP nie ma nic, co by mogło konkurować z Marynarzem i dlatego wybieram LP Maidenów.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Z tym Marynarzem to gruba akcja... ;)
Pozostaje pieknie sie roznic :)
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Pawlo84 »

nugz pisze: pn lis 07, 2022 10:59 pm Z tym Marynarzem to gruba akcja... ;)
Pozostaje pieknie sie roznic :)
Chodzi Ci o pisownię (Marynarz/Żeglarz), czy o moje/wielu uwielbienie do tego utworu, z którym byś polemizował?
nugz
SMERF MARUDA

Nie czaje AZ TAKIEGO kultu tego kawalka ;)
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Pawlo84 pisze: (...) Natomiast na albumie JP nie ma nic, co by mogło konkurować z Marynarzem i dlatego wybieram LP Maidenów.
nugz pisze:Nie czaje AZ TAKIEGO kultu tego kawalka ;)
Jakaż erystyka ...
Z tezy, że na DotF nie ma czegoś konkurencyjnego (ja bym napisał "porównywalnego") do RotAM wyszła nagle kwestia "TAKIEGO (tzn. jakiego?) kultu".
No to się bym chętnie dowiedział:
1 Jakiego kultu?
2 Który z kawałków DotF może konkurować z Marynarzem?
Neon
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Neon »

Zdecydowanie Powerslave.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

W niektórych kręgach kultowy stał się Jawbreaker, odkąd Rob powiedział, co miał na myśli pisząc ten tekst.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
nugz
SMERF MARUDA

Nic nie wyszlo, to TYLKO MOJE ZDANIE.
Mam sie z tego tlumaczyc przed jakas lokalna komisja w skladzie np. BJ, pinio i remi? :)

Np. DLA MNIE - Marynarz jest OK numerem, przeciagnietym o jakies 5 minut :)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

krusejder pisze: wt lis 08, 2022 9:46 am W niektórych kręgach kultowy stał się Jawbreaker, odkąd Rob powiedział, co miał na myśli pisząc ten tekst.
Mam wrażenie, że więcej o gejach i ich aktywnościach myślisz niż sami zainteresowani ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Deleted User 5155

nugz pisze: wt lis 08, 2022 9:55 am (...) Mam sie z tego tlumaczyc przed jakas lokalna komisja w skladzie np. BJ, pinio i remi? :)

Np. DLA MNIE - Marynarz jest OK numerem, przeciagnietym o jakies 5 minut :)
Tłumaczyć? A gdzieżbym śmiał nawet pomyśleć ... Ale już wyjaśnić jaki (czy raczej JAKI) kult miałeś na myśli - mógłbyś.
ps. czepianie się słówek to natura tego medium :wink: :lol:
nugz
SMERF MARUDA

Ale to chyba wiedza dosc powszechna, ale Mariner jest wielbiony przez Bojowki Maiden? ;)
Gdyby polecial w Tauronie, to momentalnie zrobiloby sie bardziej... wilgotno, i to niekoneicznie od wodnej tematyki :)
Deleted User 5155

nugz pisze: wt lis 08, 2022 10:12 am Ale to chyba wiedza dosc powszechna, ale Mariner jest wielbiony przez Bojowki Maiden? ;)
Gdyby polecial w Tauronie, to momentalnie zrobiloby sie bardziej... wilgotno, i to niekoneicznie od wodnej tematyki :)
... co z całą pewnością nie zaistniałoby na jakimkolwiek kawałku JP. Widziałem na żywo jak łapią nawet ich najlepsze tytuły. Z FB włącznie. Jakoś tak ... spokojnie, niemal jak na koncercie Arki Noego (tyle, że głośniej).
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Czyli moje niejednokrotnie poobijane żebra to były jakieś bóle fantomowe, bo w rzeczywistości byłem na pikniku z open barem.

Sekciarstwo :lol:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
ODPOWIEDZ