Ulubiony album Metalliki?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ulubiony album Metalliki?
Tak, The God that Failed tak samo.
Hehe, a u mnie to jedyny ich overplayed kotlet, który mógłby być zawsze. Creepa nie liczę bo zdarzały się koncerty bez niego
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
sajki, fantastyczny walek, a pol tonu nizej pomaga siac rozpierdol 
Sardi, oddam SBT za prawie dowolny numer
Sardi, oddam SBT za prawie dowolny numer
Wiesz, sam się zastanawiam czemu on zyskał status "must-have" Larsa na kartce obok NEMa, Sandała, czy Mastera. Ale jakby tylko on został to bym nie narzekał, fajnie rżnie na żywo
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Zaskakująco dużo głosów na AJFA, zaskakująco mało na MOPa
Mój poszedł na RTL
Mój poszedł na RTL
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Jestem zmeczony okreslaniem tego albumu najlepszym w dziejach thrashu, niezaleznie od tego ile w tym prawdy, wiec.nie chcialem go bardziej juz promowac 
Jest fantastyczny - to na pewno.
Jest fantastyczny - to na pewno.
- Frank Drebin
- -#Clansman

Zaskakuje też duża głosów na Kill'em. Pierwszy/najbardziej świeży - jasne, najbardziej żywiołowy - być może też, ale najlepszy kompozycyjnie/muzycznie? Nie sądzę. RTL jest podobnie energetyczny, przy nieporównywalnie lepszym dopracowaniu.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Przeskok kompozycyjny na Lightning jest.... porazajacy 
Zeby zmajstrowac takiego Ktulu czy RtL to trzeba miec juz niezle papiery na granie.
Fajnie, ze w ostatnim czasie odkurzyli Trapped Under Ice - co za BANGer
A FFWF to chyba moj ulubiony Otwieracz Mety.
Zeby zmajstrowac takiego Ktulu czy RtL to trzeba miec juz niezle papiery na granie.
Fajnie, ze w ostatnim czasie odkurzyli Trapped Under Ice - co za BANGer
A FFWF to chyba moj ulubiony Otwieracz Mety.
- Saimon1995
- -#Moderator

Ode mnie głos na Majstra.
W moim prawie 36-letnim zywocie mialem pewnie okresy, kiedy kazdy album od 1-5 byl moich favem 
Z takich mega-ciekawostek, o ktorych nigdy nie czytalem odsnosnie MoP, dopiero Kirk o tym wspomnial w wywiadzie jest fakt, ze Orion byl planowany jako srodkowa czesc Sanitarium, zanim stal sie pelnokrwistym instrumentalem
Z takich mega-ciekawostek, o ktorych nigdy nie czytalem odsnosnie MoP, dopiero Kirk o tym wspomnial w wywiadzie jest fakt, ze Orion byl planowany jako srodkowa czesc Sanitarium, zanim stal sie pelnokrwistym instrumentalem
Ride the Lightning
-
Deleted User 6661
Głos na AJFA. Pomijając fatalny bas (praktycznie jego brak) podoba mi się na tej płycie wszystko. Odpowiedni ciężar, monumentalne walcowate kompozycje, długość płyty. w zasadzie po AJFA Metallica przestała dla mnie istnieć - a BA to wręcz złom, uosobienie złego gustu w muzyce. Nigdy nie przeżyłem takiego muzycznego rozczarowania, jak po odsłuchach BA. A zapowiadało się dobrze - patrz teledysk ES.
Kurde, mozna sie zrazic, OK, ale zlomowac???
BA to kopalnia zajebistych riffow, solowek, krotsze "latwe" kompozycje, OPUS produkcja, mozna wymieniac...
No i Unforgiven I - prawdopodobnie moja ulubiona power-ballada Metalliki, i jedna z najlepszych ever, imo.
BA to kopalnia zajebistych riffow, solowek, krotsze "latwe" kompozycje, OPUS produkcja, mozna wymieniac...
No i Unforgiven I - prawdopodobnie moja ulubiona power-ballada Metalliki, i jedna z najlepszych ever, imo.
RTL u mnie na pierwszym miejscu ,zresztą wszystkie albumy mają w sobie to coś.
Mogli sobie darować jedynie St.Anger i płytę z L.Reedem.
Mogli sobie darować jedynie St.Anger i płytę z L.Reedem.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Heh, Lighning polecial na spacerze, od dechy do dechy, moze faktycznie tej jesieni to bedzie ulubiony album M 
Aha, solowka Kirka z title tracka to absolutny Thrashowy TOP dla mnie, podobnie jak np. Practice What You Preach Skolnicka.
Dopiero pozniej Tornada i inne swietne partie.
Aha, solowka Kirka z title tracka to absolutny Thrashowy TOP dla mnie, podobnie jak np. Practice What You Preach Skolnicka.
Dopiero pozniej Tornada i inne swietne partie.
- Wakterstein
- -#Trooper

Pewnie Ride the Lighting, odpalenie tego albumu to gwarancja jakości. Ale odpowiem, że St. Anger powinien być moim ulubionym.
Pierwsza kaseta metalowa oryginalna słuchana na walkmanie, kupiona za pieniądze od babci i dziadka (około 30 zł).
Usiadłem, odpaliłem przy biurku do nauki od początku do końca dwie strony. Nawet Iron Maiden jeszcze wtedy nie znałem, za to myślę, że wyznaczyłem swoje losy na lata tego wieczoru. W tym niemal odmrożone stopy w glanach. Natomiast po poznaniu IM, Metallica na lata odeszła na chyba nawet trzeci plan. Nie lubiłem takiego grania. Co ciekawe po zawieszeniu słuchania IM, zacząłem słuchać miedzy innymi właśnie Mety (i nawet kilka albumów kupiłem, które były dostępne w normalnych pudełkach, a nie tych broszurkach).
Pierwsza kaseta metalowa oryginalna słuchana na walkmanie, kupiona za pieniądze od babci i dziadka (około 30 zł).
Usiadłem, odpaliłem przy biurku do nauki od początku do końca dwie strony. Nawet Iron Maiden jeszcze wtedy nie znałem, za to myślę, że wyznaczyłem swoje losy na lata tego wieczoru. W tym niemal odmrożone stopy w glanach. Natomiast po poznaniu IM, Metallica na lata odeszła na chyba nawet trzeci plan. Nie lubiłem takiego grania. Co ciekawe po zawieszeniu słuchania IM, zacząłem słuchać miedzy innymi właśnie Mety (i nawet kilka albumów kupiłem, które były dostępne w normalnych pudełkach, a nie tych broszurkach).
- AncientMariner
- -#Clansman

Jak już to chyba jest na odwrót i na debiucie Megadeth jest covery MetallicyBon Dzosef pisze: ↑ndz lis 06, 2022 2:37 pm Na debiucie jest cover Megadeth. Reszty nie znam, więc głos na debiut
Raz że ten numer ukazał sie na Kill'em All dwa lata wcześniej niż na Killing Is My Business... to dwa ze Dave robiąc ten kawałek z Urlichem, Hetfieldem i McGovney'em w 1982 roku nawet nie miał w planach czegoś takeigo jak Megadeth
- blackcocker
- -#Moderator

A trzy, że Horsemen jest zwyczajnie dużo lepszy niż Mecha
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- AncientMariner
- -#Clansman

Na pewno się w nim o wiele więcej dziejeblackcocker pisze: ↑sob lis 12, 2022 3:26 pm A trzy, że Horsemen jest zwyczajnie dużo lepszy niż Mecha
Słychac mocno że Mechanix to jest ewidentna wersja demo The Four Horsemen