Najlepszy krążek Slayer
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Najlepszy krążek Slayer
Była Metallica, to teraz może Slayer. Wiem że wiele osób ceni sobie ich stare krążki ale zdania na temat tej jednej najlepszej są często podzielone. Stąd ta ankieta
-
Deleted User 8107
Re: Najlepszy krążek Slayer
South od zawsze na zawsze, potem Blood, a potem Abyss.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Hell Awaits, mozna zamknac temat 
- Frank Drebin
- -#Clansman

Kiedyś Seasons, dziś zdecydowanie South. Czwórka zabija produkcją i atmosferą.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Na ten moment wstrzymuję się od głosu. Jeśli chodzi o ich klasyczne płyty, to miałem już fazę na chyba każdy z tych tytułów. Od lat skłaniam się ku 3 pierwszym, a od pewnego czasu nawet ku SNM i Hell Awaits. Jeśli miałbym teraz wybierać, to pewnie padłoby na któryś z tych krążków. Show No Mercy to jeszcze niejako beztroska zabawa muzyką, niepozbawiona śladów ówczesnych idoli Slayera i to jest w tej płycie urocze. Ta podpatrzona u Venom dzikość, te niekiedy maidenowe gitary. Strasznie przyjemny materiał i niegdyś nie miałbym wątpliwości, że to właśnie debiut jest najlepszym krążkiem Sleja.
Z drugiej strony jest Hell Awaits, bardzo masywny i intensywny materiał, w znacznym stopniu "skażony" Mercyful Fate. Genialny klimat i wydawnictwo ogromnie ważne dla ekstremy, o czym się chyba często zapomina. W tej chwili raczej wskazałbym na dwójkę, ale byłby to niezwykle trudny wybór.
Co do Reign in Blood - to jest niezwykła płyta, zryła mi mózg jak mało która i nie mam jej nic do zarzucenia, ale po latach wolę jednak wcześniejsze dokonania Zabójcy.
Z drugiej strony jest Hell Awaits, bardzo masywny i intensywny materiał, w znacznym stopniu "skażony" Mercyful Fate. Genialny klimat i wydawnictwo ogromnie ważne dla ekstremy, o czym się chyba często zapomina. W tej chwili raczej wskazałbym na dwójkę, ale byłby to niezwykle trudny wybór.
Co do Reign in Blood - to jest niezwykła płyta, zryła mi mózg jak mało która i nie mam jej nic do zarzucenia, ale po latach wolę jednak wcześniejsze dokonania Zabójcy.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 8107
Dawaj jeszcze Megadeth, w ogóle można porobić sporo zespołów, bo są ankiety w dziale inny zespoły w niektórych tematach, ale tam te ankiety są już nieaktualne, bo prawie każdy zespół wydał jakieś płyty od tego czasu.Adrian S.O.S. pisze: ↑śr lis 09, 2022 10:01 pmNo własnie ja zawsze się waham między South, Seasons i Reign![]()
Ostatecznie głos ląduje na Seasons![]()
Hell Awaits
Kocham ten złowieszczy reverb w glosie Toma na HA 
Na pozegnaniu w Lodzi podczas tego numeru sie zwyczajnie wzruszylem oprawa i performensem:)
Na pozegnaniu w Lodzi podczas tego numeru sie zwyczajnie wzruszylem oprawa i performensem:)
Bardzo ładnie to ująłeś, ja wtedy po prostu się zesrałem
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nie przepadam. Lubię Seasons i South. Obecnie bardziej Seasons.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A At Dawn They Sleep to NAD-wałek 
Tatus wszystkich Walkow
Schizoid - w pelni rozumiem reakcje organizmu wtedy
Tatus wszystkich Walkow
Schizoid - w pelni rozumiem reakcje organizmu wtedy
Na South jest mój niegdysiejszy #1 Slayera - Silent Scream
Dziś może już nie cenię go aż tak wysoko, ale dalej uwielbiam. Choć South całościowo to dla mnie chyba najsłabszy Zabójca z klasycznej serii SNM-SitA.
-
Deleted User 8107
A kogo najbardziej cenicie/lubicie z zespołu? ja Jeffa i Lombardo
Slayer to zawsze było 4 chłopa i nie ma sensu tego rozdzielać. Lombardo na pewno jest najbardziej kompetentnym muzykiem wywodzącym się z tej kapeli, ale co z tego, skoro Araya był idealny do tego, co robił przez całą karierę?
1. South of Heaven
2. Reign in Blood
3. Seasons in the Abyss
4. Hell Awaits
5. Christ Illusion
6. Show No Mercy
7. Divine Intervention
8. World Painted Blood
9. God Hates Us All
10. Repentless
11. Diabolus in Musica
2. Reign in Blood
3. Seasons in the Abyss
4. Hell Awaits
5. Christ Illusion
6. Show No Mercy
7. Divine Intervention
8. World Painted Blood
9. God Hates Us All
10. Repentless
11. Diabolus in Musica
1. Hell Awaits (jednak)
2. Show No Mercy
3. Reign in Blood
4. Seasons in the Abyss
5. South of Heaven
6. Divine Intervention
7. World Painted Blood
8. God Hates Us All
9. Christ Illusion
10. Repentless
11. Diabolus in Musica
2. Show No Mercy
3. Reign in Blood
4. Seasons in the Abyss
5. South of Heaven
6. Divine Intervention
7. World Painted Blood
8. God Hates Us All
9. Christ Illusion
10. Repentless
11. Diabolus in Musica
Dla mnie na SoH favoryci to Live Undead i Ghosts of War, zaraz za nimi tytulowy i SS.
Szczegolnie lubie partie Lombardo, no i produkcja mi siedzi,bale wole brud pierwszych plyt
Szczegolnie lubie partie Lombardo, no i produkcja mi siedzi,bale wole brud pierwszych plyt
Może dla kogoś dziwne ale Show No Mercy. Zabarwiony NWOBHM, dziki i wulgarny. Kapitalne kawałki.