Ulubiony album Accept
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Nomadosławski
- -#Invader

Ulubiony album Accept
1. Restless and Wild i Balls to the Wall- nigdy nie umiałem wybrać spośród tych dwóch, ale głos oddam na RaW bo myślę, że jest mniej doceniony chyba. Oba to Accept w najlepszej odsłonie, 80% utworów to wybitny heavy-metal na czele z Rekinem, tytułowym z RaW, Princessą, Flash Rockin' Man, Loosers and Winners, Head Over Heels czy Guardians of the Night. Szkoda, że nigdy nie usłyszę tych utworów na żywo gdy na scenie są Udo i Wolf razem. Temu ostatniemu mocno odwaliło, ale tej gitary nie da się zastąpić.
Dalej Metal Heart i Ruleta.
Dalej Metal Heart i Ruleta.
Ostatnio zmieniony pn lis 14, 2022 8:00 pm przez Nomadosławski, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Ulubiony album Accept
Łooo panie, wybór trzech opcji byłby nieco prostszy. Głos leci na Metal Heart.
Blood of the Nations
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Blood of the Nations
- Frank Drebin
- -#Clansman

Byczek
Po latach wróciłem do starej miłości - Objection Overruled. Uwielbiam Slaves to Metal, I dont wanna be like you, Amamos la vida. Więc taki nieoczywisty głos, zwłaszcza jak na fana Blood of the Nations i Blind Rage
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Nomadosławski
- -#Invader

Jeszcze tytułowy i Sick Dirty and Mean, utwór tekstowo inspirowany sagą filmową o Harrym. Ten album bym postawił zaraz po Metal Heart (albo może i na równi?) i Rulecie.
Ostatnio zmieniony pn lis 14, 2022 10:11 pm przez Nomadosławski, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla mnie przede wszystkim albumy z Markiem. Blood numer jeden, potem Blind Rage. Z czasów UDO Russian i Breaker.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Tacy metale po 50 lat mający, to bardzo cenią Ruletkę. Aż się zdziwiłem jak wielu i jak bardzo
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Po prostu wtedy Accept przyjechał do Polski 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Objection Overruled to świetny materiał. Mam wrażenie że nieco pomijany przez fanów lubiących Accept w latach osiemdziesiątych. Wielu spotkałem ludzi na koncertach którzy słuchają Accept z lat osiemdziesiątych i tych nowych nagranych z Markiem a Objection Overruled jakoś nie kojarzą
- Saimon1995
- -#Moderator

Wahałem się między "Blood...", a "Blind Rage". Ostatecznie wybór padł na pierwszy z wymienionych albumów.
Nie zawsze. Ja z płyty z UDO lubię ten album właśnie, a wtedy nawet nie słuchałem metalu. Chociaż może być coś w tym. Podobnie jak z Powerslave.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Eh, Balls albo Metal.
Na Balls świetny Losing More Than You've Ever Had, natomiast na Metal Midnight Mover.
Ciężki wybór ale w całości się lepiej słucha Balls więc głos na Balls
Na Balls świetny Losing More Than You've Ever Had, natomiast na Metal Midnight Mover.
Ciężki wybór ale w całości się lepiej słucha Balls więc głos na Balls
...NIE WIEM... 
-
Nomadosławski
- -#Invader

Ruleta świetna płyta przecież, może nie tak gigantycznie równa jak Restless czy Balls, ale za takie utwory jak Aiming High, TV War czy tytułowy musi być wysoka ocena. Pewnie sentyment starych fanów z koncertów w Polsce robi swoje, nic dziwnego.
Objection kapitalna płyta.Adrian S.O.S. pisze: ↑wt lis 15, 2022 12:23 am Objection Overruled to świetny materiał. Mam wrażenie że nieco pomijany przez fanów lubiących Accept w latach osiemdziesiątych. Wielu spotkałem ludzi na koncertach którzy słuchają Accept z lat osiemdziesiątych i tych nowych nagranych z Markiem a Objection Overruled jakoś nie kojarzą
-
Nomadosławski
- -#Invader

Ciekawe, że zagrana na jedną gitarę czego praktycznie nie słychać.