Ulubiony album Vader
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Ulubiony album Vader
Jaki jest wasz ulubiony materiał rodzimego Vadera?
Re: Ulubiony album Vader
De Profundis. Za nim Litany.
Jestem sentymentalnym gosciem, wiec musze isc w Black to the Blind, bo za dzieciaka zobaczylem okladke kasety za szyba na stoisku.
No i uznalem, ze musze ja miec, wiec nabylem za wyzebrana kase od rodzicow, nie majac pojecia, czego sie spodziewac.
Ale ogolnie uwazam dyskografie za dosc rowna, z potencjalem na spore rotacje, ale moja "jedynka" raczej nietykalna
No i uznalem, ze musze ja miec, wiec nabylem za wyzebrana kase od rodzicow, nie majac pojecia, czego sie spodziewac.
Ale ogolnie uwazam dyskografie za dosc rowna, z potencjalem na spore rotacje, ale moja "jedynka" raczej nietykalna
Tibi.
Większość płyt Vadera mi się miesza. Tibi et Igni to jedyny album do którego stale wracam.
BTW
Planujesz robić ankietę The Beatles, Rainbow, Deep Purple?
Większość płyt Vadera mi się miesza. Tibi et Igni to jedyny album do którego stale wracam.
BTW
Planujesz robić ankietę The Beatles, Rainbow, Deep Purple?
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
The Ultimate Incantation na zawsze pozostanie moim numer 1 z Vadera. Z byt dużo wspomnień wiąże sie z tym albumem i okresem Vader kiedy go wydawali żeby mogło coś moje uwielbienie do owego albumu zmienić
Gdyby w zestawieniu nie było EPek, to wskazałbym De Profundis. No ale są, więc wybieram oczywiście Sothis. Wydawnictwo bardzo ciekawe, zwarte i mocarne. Utwory niby te same, które wyszły chwilę później na pełniaku, ale o kompletnie innym wydźwięku. Tutaj jednak brzmienie robi kupę roboty. Ten klimat to jest coś wspaniałego, czuć Wielkich Przedwiecznych. Jedyny Vader, jakiego posiadam na winylu - niestety w tej tegorocznej spartolonej wersji 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

De Profundis
Tibi Et Igni
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Żaden
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Nie jestem maniakiem, głos na De Profundis, chociaż lubię ogólnie zespół i większość płyt. Koncertowo potęga.
-
Dreamdeath
- -#Invader

również The Ultimate Incantation. Kieyd ukazała się ta płyta to w naszym kraju to było WIELKIE wydarzenie. No bo przeciez ukazała sie nie byle gdzie i nie byle w jakim towarzystwie. Earache wydawało wtedy u siebie Napalm Death, Bolt Thrower, Entombed czy Carcass a to przecież nie byle kto na scenie death metal
Aktualnie dałbym tak:
1. Sothis
2. De Profundis
3. Litany
4. Black to the Blind
1. Sothis
2. De Profundis
3. Litany
4. Black to the Blind
BTTB, jak wyżej, wcześniej