Specjalnie dla trzech prawdziwych fanów którzy wybłagali ten koncert
Koncertowe przewidywania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Koncertowe przewidywania
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Bardzo elegancki wyjazd do Hamburga wczoraj:
Psychopunch - Taki tam rock, nie jakiś bardzo zły, ale po co zagrali? Nikt nie wie. Lepiej było te 35 minut rozdzielić na pozostałe zespoły
Portrait - Bardzo dobrze, krótki set oparty głównie na ostatnim albumie, co dla mnie idealnie się złożyło, bo to ich najlepsza płyta. Tak się gra heavy metal.
Wytch Hazel - bez problemów technicznych i od razu byli bardziej wyluzowani, bardzo ładnie set siadł - akurat ja bym Wait on the Wind zamienił na coś innego z dwójki, ale nie ma co narzekać
Satan - ależ im wczoraj zażarło, mieli chyba najlepsze nagłośnienie i na pewno najlepsze przyjęcie ze wszystkich zespołów, aż Ross musiał ukrócać skandowanie przypominając że nie mają za wiele czasu. Zdarzają się takie koncerty że wszystko się poukłada idealnie i to był jeden z nich. Fajnie że zagrali Incatations którego na ostatnich koncertach festowych nie było, bo wolę Life Sentence nawet od klasycznych płyt
The Other - przerwa na kibel, dokupienie piwa i wursta, m&g - więc swoją rolę zespół spełnił doskonale
Night Demon - bardzo spoko, jak ich widziałem kiedyś w Goleniowie to było mocno średnio, do tego wtedy ze scena poszło info że "zespół nie życzy sobie robienia zdjęć podczas koncertu" co też mnie mocno negatywnie nastawiło do nich. Wczoraj natomiast zupełnie inaczej to wyglądało, pełny luz i energia - jako że to Halloween, to pół koncertu grali w maskach luchadorów - normalnie takie pseudo śmieszkowanie mnie irytuje, no ale w USA Halloween jest o wiele mocniej ugruntowane więc dostają passa tutaj
Primordial - jak zawsze bardzo dobrze, wielu lepszych frontmanów od Alana nie ma co się potwierdziło po raz kolejny. Set prawie najlepszy jaki mógłby być na takie 75-80 minut, a i tak zagrali trochę dłużej niż było planowane
Psychopunch - Taki tam rock, nie jakiś bardzo zły, ale po co zagrali? Nikt nie wie. Lepiej było te 35 minut rozdzielić na pozostałe zespoły
Portrait - Bardzo dobrze, krótki set oparty głównie na ostatnim albumie, co dla mnie idealnie się złożyło, bo to ich najlepsza płyta. Tak się gra heavy metal.
Wytch Hazel - bez problemów technicznych i od razu byli bardziej wyluzowani, bardzo ładnie set siadł - akurat ja bym Wait on the Wind zamienił na coś innego z dwójki, ale nie ma co narzekać
Satan - ależ im wczoraj zażarło, mieli chyba najlepsze nagłośnienie i na pewno najlepsze przyjęcie ze wszystkich zespołów, aż Ross musiał ukrócać skandowanie przypominając że nie mają za wiele czasu. Zdarzają się takie koncerty że wszystko się poukłada idealnie i to był jeden z nich. Fajnie że zagrali Incatations którego na ostatnich koncertach festowych nie było, bo wolę Life Sentence nawet od klasycznych płyt
The Other - przerwa na kibel, dokupienie piwa i wursta, m&g - więc swoją rolę zespół spełnił doskonale
Night Demon - bardzo spoko, jak ich widziałem kiedyś w Goleniowie to było mocno średnio, do tego wtedy ze scena poszło info że "zespół nie życzy sobie robienia zdjęć podczas koncertu" co też mnie mocno negatywnie nastawiło do nich. Wczoraj natomiast zupełnie inaczej to wyglądało, pełny luz i energia - jako że to Halloween, to pół koncertu grali w maskach luchadorów - normalnie takie pseudo śmieszkowanie mnie irytuje, no ale w USA Halloween jest o wiele mocniej ugruntowane więc dostają passa tutaj
Primordial - jak zawsze bardzo dobrze, wielu lepszych frontmanów od Alana nie ma co się potwierdziło po raz kolejny. Set prawie najlepszy jaki mógłby być na takie 75-80 minut, a i tak zagrali trochę dłużej niż było planowane
Forum internetowe to poważna sprawa.
O ile rozumiem takie prośby na gigach typu dzisiejsze Porcupine Tree, tak w przypadku kapel grających prosty jak drut heavy metal, albo takiego Misfits, gdzie również jest zakaz telefonowy, odbieram to jako totalną głupotę. Przecież to jest bezmózgie gitarowe granie, niewymagające feelingu i atmosfery jakiejś powiedzmy zadumy. A jeśli zespół nie jest w stanie zainteresować swoim repertuarem publiczności, przez co ta sięga po telefony, to chyba nie świadczy to najlepiej o zespole
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dokładnie takie same miałem odczucia wtedy, zwłaszcza że wtedy byli totalnie na dorobku a pospinani jak baranie jaja. No ale ktoś im przemówił do rozsądku ewidentnie
Forum internetowe to poważna sprawa.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W 2017 już byli mega wyluzowani na klubówce
Ja raczej do Pardubic się wybiorę.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
-
Deleted User 8107
Plini + Jakub Żytecki, Owane & Jack Gardiner / 11 III 2023 / Warszawa
Plini + Jakub Żytecki, Owane & Jack Gardiner / 12 III 2023 / Kraków
Byłem na P i J w Krk kilka lat temu, rewelka.
Plini + Jakub Żytecki, Owane & Jack Gardiner / 12 III 2023 / Kraków
Byłem na P i J w Krk kilka lat temu, rewelka.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Graspop póki co jako headlinerów ogłosił Parkway Drive, Slipknota i Motley Crue.
Jeździłem od 2016 na każdy, ale chyba w tym roku odpuszczę...
Peter Gabriel 18 maja w Tauron
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Parkway Drive tak awansowali, że grają już jako headlinerzy festiwali? Pamiętam kawałek ich koncertu w środku dnia przy nielicznej publiczności na Ursynaliach 2013. Metalcore jak metalcore, a tu w 10 lat taka zmiana.Bon Dzosef pisze: ↑wt lis 08, 2022 10:46 am Graspop póki co jako headlinerów ogłosił Parkway Drive, Slipknota i Motley Crue.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W Belgii sa bardzo mocni
-
Deleted User 8107
28 listopada Al Di Meola, Wrocław - Synagoga pod białym bocianem, ten rok.
- blackcocker
- -#Moderator

Wiadomo czy to będzie ta sama traska i set, z którymi był w Krk w czerwcu?
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 8107
On chyba jakaś teraz płyte mial wydac, wiec wydaje mi sie, ze bedzie kilka innych. Moze na setlistfm jest set podany, bo juz gdzies chyba zaczal w Europie ten legblackcocker pisze: ↑sob lis 12, 2022 9:55 amWiadomo czy to będzie ta sama traska i set, z którymi był w Krk w czerwcu?
- blackcocker
- -#Moderator

W krakowie było na tyle rozczarowująco, źe odpuszczę jeżdżenie do innych miast, chciałbym na elektryczny gig skoczyć kiedyś
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
KISS na koncertach w Niemczech w czerwcu i lipcu 2023. Ciekawe, czy w takim razie przyjadą do Polski na trzeci ostatni gig 
Tym razem chyba juz bym odpuscil, bo dwa ostatnie zaliczone.
Jutro ma być jakieś grube ogłoszenie od MMP
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Tove Lo powraca?!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Piotr Lange
- -#Moonchild