Opeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Opeth
Ten pierwszy raz, o którym mógł mówić Sardi to jest chyba ten legendarny domniemany raz, którego nikt nie pamięta jeszcze w latach 90, ale taka legenda gdzieś się kręciła - należy uwierzyć Mike'owi, że to był pierwszy raz wczoraj. Nawet jak byłby setny, brzmi to ZAJEBIŚCIE
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Tylko ze ten pierwszy raz z lat 90-tych to też są słowa Mikaela xDblackcocker pisze: ↑pt lis 11, 2022 12:35 pm Ten pierwszy raz, o którym mógł mówić Sardi to jest chyba ten legendarny domniemany raz, którego nikt nie pamięta jeszcze w latach 90, ale taka legenda gdzieś się kręciła - należy uwierzyć Mike'owi, że to był pierwszy raz wczoraj. Nawet jak byłby setny, brzmi to ZAJEBIŚCIE
We did a brief version of "Black rose immortal" in High Wycombe/UK in 1995. Morningrise wasn't recorded by then and the song was not finished, but it still counts....30 people or so saw it.
Więc tak - wczoraj zagrali po raz pierwszy płytową, pełna wersję BRI, a po raz drugi wybrzmiała większość riffów z tego numeru na scenie (wtedy numer prawdopodobnie nazywał sie jeszcze Whispers of Golgotha)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- blackcocker
- -#Moderator

Cały Mike XD
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- blackcocker
- -#Moderator

Myślę, że głupio by zrobił jakby nie wypuścił koncertówki. Liczę, że jeśli znów ma zamiar to zrobić, to nagra ją w London City
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

- blackcocker
- -#Moderator

Mógł zmienić Deliverance na coś innego XD
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- blackcocker
- -#Moderator

Ogólnie było trochę osobowości, między innymi MaidenFan. A wraz z Sardim spotkali wokalistę Haken. Jak wrócę do Polski to napiszę parę zdań o tym wyjątkowym wydarzeniu 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Usłyszenie Black Rose Immortal było naprawdę czymś wielkim. Ten utwór jest jeszcze lepszy w wersji live w aktualnym składzie. Waltteri coraz bardziej potwierdza swoją pozycję jako prawdopodobnie najlepszy perkusista Opeth.
Hammersmith Odeon jest piękne, choć na Voivod miało problemy z dźwiękiem. Co by jednak nie mówić, być w tej legendarnej sali na tak dobrym koncercie to wspaniałe przeżycie.
Hammersmith Odeon jest piękne, choć na Voivod miało problemy z dźwiękiem. Co by jednak nie mówić, być w tej legendarnej sali na tak dobrym koncercie to wspaniałe przeżycie.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- blackcocker
- -#Moderator

Emocje trochę opadły, więc napiszę parę słów.
Koncert zajebisty
Widziałem Opeth po raz szósty i nigdy nie widziałem ich (a szczególne Mike'a) tak wyluzowanych i mających fun z gry dla ludzi. Widać, że bardzo im się podobało i lubią grać w Londynie. W sumie nie dziwi mnie to, bo publika była naprawdę dość zacna - śpiewająca, ale kulturalna, bez zbędnego pchania się i odpierdalania dziczy.
Forma zespołu top. Setlista bardzo dobra, ale nie perfekcyjna, no ale to już wina (w większości) ludzi. Mike niech będzie potępiony za zastąpienie Blackwater Park Harvestem, który wypadł zacnie, ale w połączeniu z Windowpane stworzył taką trochę dziurę dynamiczną koncertu. Tytułowy z Blackwatera by się idealnie w tym secie znalazł. Co do highlightów no to nie można nie wspomnieć o wykonie Black Rose Immortal, który na żywo wspaniale brzmi. Dodatkowo The Moor i Burden zamykają moją świętą trójcę tego seta. Świetnie też wypadło Eternal Rains Will Come.
Chłopaki byli jak na nich niesamowicie kontaktowi. Stałem naprzeciw Fredrika i bardzo często się do nas uśmiechał. Mike sporo chodził, nie wiem też czy to kwestia naszego spotu, czy po prostu flaga przyciągała jego wzrok, ale często nawiązywał z nami kontakt wzrokowy, podczas gdy kojarzę go raczej z unikania takich sytuacji. Miał też całkiem niezłe pogadanki pomiędzy utworami
Waltteri idealnie wpasował się w ten zespół. Kocham Paradise Lost, ale kurde... On się tam autentycznie marnował. Gość zagra chyba wszystko, jest dla mnie połączeniem jazzowego feelingu Axe'a i techniki Lopeza, niesamowity perkusista, mam nadzieję, że zostanie z nimi na dłużej, co nie jest nieprawdopodobne, bo widać, że ma z Mikaelem naprawdę fajny vibe.
Mam nadzieję też, że nie będą nadużywać tego BRI na innych trasach, fajnie jakby odkopywali go na jakieś specjalne okazje, bo wałek (również ze względu na swój status wśród fanów) zasługuje na odpowiednią celebrację
Hammersmith jest przewspaniałą salą, fajnie było odwiedzić tak legendarne miejsce na koncercie ulubionego zespołu
Co do Voivod - nie znam ich dobrze, ale koncert był dobry. Trochę zawiodło nagłośnienie, ale słuchało się dobrze. Fajnie było zobaczyć taką legendę
Wypad niesamowicie udany, dziękuję EKIPIE @Sardi z Batumi i @MaidenFan za super wycieczkę do Londynu, oby więcej takich wyjazdów
Koncert zajebisty
Forma zespołu top. Setlista bardzo dobra, ale nie perfekcyjna, no ale to już wina (w większości) ludzi. Mike niech będzie potępiony za zastąpienie Blackwater Park Harvestem, który wypadł zacnie, ale w połączeniu z Windowpane stworzył taką trochę dziurę dynamiczną koncertu. Tytułowy z Blackwatera by się idealnie w tym secie znalazł. Co do highlightów no to nie można nie wspomnieć o wykonie Black Rose Immortal, który na żywo wspaniale brzmi. Dodatkowo The Moor i Burden zamykają moją świętą trójcę tego seta. Świetnie też wypadło Eternal Rains Will Come.
Chłopaki byli jak na nich niesamowicie kontaktowi. Stałem naprzeciw Fredrika i bardzo często się do nas uśmiechał. Mike sporo chodził, nie wiem też czy to kwestia naszego spotu, czy po prostu flaga przyciągała jego wzrok, ale często nawiązywał z nami kontakt wzrokowy, podczas gdy kojarzę go raczej z unikania takich sytuacji. Miał też całkiem niezłe pogadanki pomiędzy utworami
Waltteri idealnie wpasował się w ten zespół. Kocham Paradise Lost, ale kurde... On się tam autentycznie marnował. Gość zagra chyba wszystko, jest dla mnie połączeniem jazzowego feelingu Axe'a i techniki Lopeza, niesamowity perkusista, mam nadzieję, że zostanie z nimi na dłużej, co nie jest nieprawdopodobne, bo widać, że ma z Mikaelem naprawdę fajny vibe.
Mam nadzieję też, że nie będą nadużywać tego BRI na innych trasach, fajnie jakby odkopywali go na jakieś specjalne okazje, bo wałek (również ze względu na swój status wśród fanów) zasługuje na odpowiednią celebrację
Hammersmith jest przewspaniałą salą, fajnie było odwiedzić tak legendarne miejsce na koncercie ulubionego zespołu
Co do Voivod - nie znam ich dobrze, ale koncert był dobry. Trochę zawiodło nagłośnienie, ale słuchało się dobrze. Fajnie było zobaczyć taką legendę
Wypad niesamowicie udany, dziękuję EKIPIE @Sardi z Batumi i @MaidenFan za super wycieczkę do Londynu, oby więcej takich wyjazdów
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Voivod był mega dziwnie nagłośniony, akurat ja stałem na barierce po prawej i słyszałem głównie bas i perkusję, gitarę delikatnie w tle, a wokal jeszcze za tym wszystkim. Przez to odczucia mam głównie negatywne, mega się wynudziłem.
Opeth - podpisuję się pod większością zdań, które napisał @blackcoker. Jedynie moja topka wygląda inaczej, najbardziej siadło Eternal Rains Will Come i Allting Tar Slut.
Opeth widziałem dopiero drugi raz, ale na pewno będzie tego więcej.
Sala Hammersmith piękna, chociaż angolom się chyba skończyły pieniądze na ogrzewanie, bo w środku było zimniej niż na zewnątrz! Pierwszy raz spędziłem indoor koncert w kurtce i byłem bliski założenia rękawiczek XD
Mega cieszę się, że @Sardi z Batumi i @blackcocker wyszli z propozycją pojechania na gig do Londynu, zdecydowanie było warto, świetnie spędzone 3 dni.
Opeth - podpisuję się pod większością zdań, które napisał @blackcoker. Jedynie moja topka wygląda inaczej, najbardziej siadło Eternal Rains Will Come i Allting Tar Slut.
Opeth widziałem dopiero drugi raz, ale na pewno będzie tego więcej.
Sala Hammersmith piękna, chociaż angolom się chyba skończyły pieniądze na ogrzewanie, bo w środku było zimniej niż na zewnątrz! Pierwszy raz spędziłem indoor koncert w kurtce i byłem bliski założenia rękawiczek XD
Mega cieszę się, że @Sardi z Batumi i @blackcocker wyszli z propozycją pojechania na gig do Londynu, zdecydowanie było warto, świetnie spędzone 3 dni.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Angolom to powoli różne rzeczy się kończą, do tego dochodzą coraz większe kłopoty ze zaopatrzeniem w żywność, więc nie wiem, jak tam będą wyglądały najbliższe miesiące...
Słaby wykonawca skoro Was nie rozgrzał 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen