Ulubiony album Scorpions
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Ulubiony album Scorpions
Jaki jest wasz ulubiony album Scorpions?
Re: Ulubiony album Scorpions
Taken By Force. Gra Uliego Rotha cud miód. W ogóle lata 70. to naprawdę bardzo dobre albumy Scorpions. Potem to wiadomo... źle nie jest, ale wyraźna zmiana stylu.
-
Nomadosławski
- -#Invader

Nie umiem jednoznacznie stwierdzić. Taken By Force albo Blackout . Taken By Force jest chyba troszkę równiejszy, za to na Blackout jest rewelacyjne China White.
In Trance, ale blisko są też Animal Magnetism i Love at First Sting.
-
Deleted User 5490
Właśnie wczoraj ściągnąłem sobie Lovedrive i Savage Amusement w starszych wydaniach.
Powoli wracam do Scorpionsów. Jednak wolę tą twórczość powiedzmy do Crazy World. Później już jakoś niekoniecznie.
Tej ostatniej nie mogę słuchać, bo ta ckliwa balladka przypomina mi o iluzji tego, że jeszcze może być na świecie pięknie a z tego snu obudził nas ostatnio fiutin i paru innych skurwieli.
Tej ostatniej nie mogę słuchać, bo ta ckliwa balladka przypomina mi o iluzji tego, że jeszcze może być na świecie pięknie a z tego snu obudził nas ostatnio fiutin i paru innych skurwieli.
Taken by Force albo In Trance.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Idąc od końca dyskografii, uwielbiam Rock Believer, Humanity, Face the Heat, wszystko od Fly to the Rainbow do Love at First Sting. I właśnie ten ostatni LP zaznaczam jako ulubiony
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 5490
Też lubię go najbardziej. Może dlatego, że usłyszałem go jako pierwszy.
Nigdy nie lubiłem WoC, ale wybaczam ten utwór, ponoć inspirowany przez CIA. Za to bardzo lubię balladkę z następnej płyty - Lonely Nights
https://www.youtube.com/watch?v=TVI7A7YOho4
doskonałe!!
https://www.youtube.com/watch?v=TVI7A7YOho4
doskonałe!!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Debiut.
Blackout
Taken By Force bo jest tam Sails Of Charon czyli mój absolutnie najukochańszy numer Scorpions ever. Choć reszta płyty też znakomita. Zaraz potem debiut lub Blackout - tu mi ciężko zdecydować.
- Saimon1995
- -#Moderator

A ja stawiam na "Lovedrive". Widzę, że - na razie - jako jedyny (śmiech).
Blackout
-
Deleted User 6661
Blackout - pierwszy zachodni LP nabyty przeze mnie w latach 80-tych.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

1 Lovedrive
2 Virgin Killer
3 Blackout
4 Taken by Force
5 Fly to the Rainbow
Kolejny trudny temat. Wszystko co wypuścili od początku do Love at First Sting włącznie jest albo świetne albo w najgorszym wypadku bardzo dobre. Potem już raz lepiej, raz gorzej. No i ta nieszczęsna druga połowa lat 90tych...
2 Virgin Killer
3 Blackout
4 Taken by Force
5 Fly to the Rainbow
Kolejny trudny temat. Wszystko co wypuścili od początku do Love at First Sting włącznie jest albo świetne albo w najgorszym wypadku bardzo dobre. Potem już raz lepiej, raz gorzej. No i ta nieszczęsna druga połowa lat 90tych...