Ulubiony album Entombed

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Który?

Left Hand Path
9
50%
Clandestine
5
28%
Wolverine Blues
0
Brak głosów
DCLXVI: To Ride, Shoot Straight and Speak the Truth!
0
Brak głosów
Same Difference
0
Brak głosów
Uprising
1
6%
Morning Star
2
11%
Inferno
1
6%
Serpent Saints (The Ten Amendments)
0
Brak głosów
Back to the Front
0
Brak głosów
Dead Dawn
0
Brak głosów
Bowels of Earth
0
Brak głosów

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
Sadek
-#Clansman
-#Clansman

Ulubiony album Entombed

Post autor: Sadek »

Połączyłem Entombed z Entombed A.D.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Ulubiony album Entombed

Post autor: Adrian S.O.S. »

Bardzo lubie dwa pierwsze krążki Szwedów z Entombed ale od paru lat w moim odtwarzaczu jeżeli chodzi o Entombed króluje Morning Star. Więc głos na ten tytuł
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Left Hand Path - pierwszy strzał i od razu TAKI. U mnie to też zwykle blisko podium jeśli chodzi o cały death metal.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Clandestine
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Lepsze było to co było kilka lat przed Entombed - Morbid i ich wydawnictwo December Moon :B
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Michał pisze: wt lis 29, 2022 10:17 am Lepsze było to co było kilka lat przed Entombed - Morbid i ich wydawnictwo December Moon :B
Dziwnie piszesz Nihilist ;)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Debiut, chociaż nie jestem jakimś maniakiem.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Michał pisze: wt lis 29, 2022 10:17 am Lepsze było to co było kilka lat przed Entombed - Morbid i ich wydawnictwo December Moon :B
W Morbid Petrov tylko grał n a perkusji i za bardzo z Entombed to nie miało wspólnego. Co do wspomnianego Nihilist, to była to świetna kapela złożona z aż czterech gości, którzy potem grali w Entombed. Generalnie po odejściu Hedlunda zmienili nazwę Nihilist na Entombed. Chciałem coś napisać o jednym z ulubionych demówek Nihilist, ale jak się tak chwilę zastanowiłem, to wszystkie trzy dema są świetne :wink:.
Jeżeli chodzi o Entombed to najlepszym dla mnie ich materiałem jest "Left Hand Path". Tak uważałem już w podstawówce i tak pozostało do dziś. Oczywiście, że "Clandestine" również kruszy zęby, ale "Left Hand Path" jest dla mnie z kilku powodów szczególny. Później już mniej lubiłem to co Entombed nagrywało, tak jak np. "Wolverine Blues" i dalej. Ale wiem, że "Wolverine Blues" ma wielu zwolenników. Dlatego tym bardziej dziwi mnie brak głosów na ten lp.

Strasznie przybity byłem po wieści o śmierci LG Petrova :(. Uwielbiałem tego gościa na scenie, lubiłem z nim czytać wywiady itd.
Wraz z jego odejściem, ta szwedzka scena straciła jednego z najbardziej charyzmatycznych i utalentowanych metalowych frontmanów.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Sadek »

Śmierć Petrova to jedna z największych strat dla szeroko pojętego metalu ostatnich lat. Dla mnie osobiście najboleśniejsza. A w ostatnich latach życia wydawał się przeżywać drugą młodość. Ostatni album pod szyldem Entombed A.D. bodaj najlepszy ze wszystkich trzech, a z kolei z Firespawn też się rozkręcał. Z resztą w Firespawn wrócił ten brutalny, najlepszy death metalowy LG, jakiego nie było od początku lat 90.
ODPOWIEDZ