No bo było. Za to uzasadnienie.
Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
No bo na festach Saxon zawsze gra kotleciarski set dla januszy i niedzielnej publiki, a w klubach wyciągają rarytasy + mocno promują nową płytę (jedynym wyjatkiem bylo Battering Ram, gdzie tam nowości było mało). Pisalem to w tych dyskusjach niejednokrotnieBon Dzosef pisze: ↑wt lis 29, 2022 8:39 pmTen rok to anonalia. Widzialem ich mnostwo razy od 2016 i praktycznie zawsze grali to samoSardi z Batumi pisze: ↑wt lis 29, 2022 8:37 pmSaxon w tym roku zagrał 35 różnych numerów na 45 gigach, a Maiden 15 na 57Bon Dzosef pisze: ↑wt lis 29, 2022 8:33 pm
Ja tu pije do osób ktore chwala Anthrax czy inny Saxon za super gigi, mimo że tam zmiany sa sporadyczne, a jednocześnie wala po Maiden, które miedzy trasami rotuje na tle całej sceny calkiem często.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
-
Deleted User 5490
Ciekawe, czy gdyby Saxon miał tylu wiernych januszy co Iron Maiden, którzy jeżdżą na każdej trasie na minimum 10 koncertów, żeby usłyszeć Fear of the Dark, The Number, Iron Maiden i parę innych dyżurnych kotletów, to też by się tak starał wiedząc, że i tak kupią bilety i przyjdą?

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No to ja już wolę podejscie Maiden, które gra cała trasę jeden set, a potem poza obowiazkowymi rzeczami wszystko się zmienia. + Saxon prawie 10 tych numerow grał raz-dwa razy, więc wiekszosc fanow tego nie usłyszała.
Jakby Maiden miało wyciagac rarytasy losowo raz na trase to wcale by mnie to nie cieszyło
Jakby Maiden miało wyciagac rarytasy losowo raz na trase to wcale by mnie to nie cieszyło
Dokładnie. Dzosef myślę, że większość Twoich Saxonów to były jednak festy.
Edit: przecież byłeś prawie na całej. Małe szanse, żeby by Ci się nie trafiło
A wracając do tematu. Podoba mi się koncepcja tej trasy. Każde miejsce 2 występy, z góry zapowiedziane różne sety. Kurde, powiem szczerze, że kusi. Dawno nie byłem na Metallice.
Edit: przecież byłeś prawie na całej. Małe szanse, żeby by Ci się nie trafiło
A wracając do tematu. Podoba mi się koncepcja tej trasy. Każde miejsce 2 występy, z góry zapowiedziane różne sety. Kurde, powiem szczerze, że kusi. Dawno nie byłem na Metallice.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
dawaj do Amsterdamu
Tak, koncept jest świetny. Sami pisali, że czuli podjarkę zeszłorocznymi akcjami, gdzie grali dwa weekendy na jednym festiwalu - oba koncerty bez powtórek. A nawet całe BA się trafiło raz, czy dwa
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No były, ale bez przesady żeby tylko w klubach grać normalne rzeczy. Zwłaszcza, że przy okazji Saxon totalnie omija Polske klubowo.
Byłem na mniej niż polowie gigow, nie wyobrażam sobie np nie usłyszeć jakiegoś sztosa bo akurat nie lecialem do x tylko do y.
Pewnie 16 grudnia premiera live. Ciekawe, jak JH dźwignie wokalnie ref 
Albo u jakegos Sterna pociągną wcześniej.
Albo u jakegos Sterna pociągną wcześniej.
uj tam, zgarniam ten pakiet - https://metallica.probitymerch.com/prod ... tee-bundle
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Z wysyłką i prawie półrocznym czekaniem średni deal, ale przynajmniej koszulka limitowana 
No sredni, ale pewnie kolejny album bedzie, kiedy stuknie mi 4 z przodu 
Dobrze że napisali że to official Metallica merchandise, bo pewnie się rzucą tłumy do podrabiania tego wspaniałego wzoru
Forum internetowe to poważna sprawa.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Ha, u mnie to samo, a panom siódemka 
Oficjalny merch nie jest jakoś super-duper jakosci, ale niech będzie ten pakiet 
- blackcocker
- -#Moderator

Bilecik na Amsterdam kupiony. 196euro na GA w porównaniu do tego co w Polsce brzmi jak promocja 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
196Euro za dwa dni, to w sumie wychodzi koło 1000. A podróż do Warszawy i ogarnięcie noclegu jednak tańsze niż Amsterdam.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- blackcocker
- -#Moderator

Ale Amsterdam tez ładniejszy od Warszawy
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Tak mniej więcej w środku.