Ulubiony album Cannibal Corpse
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Ulubiony album Cannibal Corpse
Jaki jest wasz ulubiony krążek Cannibal Corpse?
Re: Ulubiony album Cannibal Corpse
O kurde, tutaj to jest zagwozdka. Bardzo równa i solidna dyskografia. Wszystkie albumy co najmniej dobre.
Z Barnesem to wiadomo - największe klasyki. Tomb of the Mutilated i The Bleeding najbardziej lubię.
Ale z Szyją też wyjątkowo mocne albumy. Najbardziej chyba Vile, Bloodthirst, The Wretched Spawn, Kill i Violence Unimagined.
Koniec końców głos oddam na "Tomb of the Mutilated".
Z Barnesem to wiadomo - największe klasyki. Tomb of the Mutilated i The Bleeding najbardziej lubię.
Ale z Szyją też wyjątkowo mocne albumy. Najbardziej chyba Vile, Bloodthirst, The Wretched Spawn, Kill i Violence Unimagined.
Koniec końców głos oddam na "Tomb of the Mutilated".
zdecydowanie The Bleeding
Nie jestem w stanie słuchać Barnesa.
Troche dziwne stwierdzenie bo na każdej z pierwszych czterech płyt CC Barnes brzmi inaczej i do tego ma inną manierę wokalną. W odróżnieniu od Corpsegrindera który ryczy cały czas tak samo. No i muzycznie na płytach z Barnesem jest o wiele ciekawiej. Mocno różnią od siebie się albumy
Głos na The Bleeding. Hit za hitem po prostu 
Na pewno słuchałem go na Tomb i mnie totalnie odrzuciło to kwiczenie/chrumkanie dzikiej świni.Djuk_416 pisze: ↑śr lis 30, 2022 8:55 pmTroche dziwne stwierdzenie bo na każdej z pierwszych czterech płyt CC Barnes brzmi inaczej i do tego ma inną manierę wokalną. W odróżnieniu od Corpsegrindera który ryczy cały czas tak samo. No i muzycznie na płytach z Barnesem jest o wiele ciekawiej. Mocno różnią od siebie się albumy
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Na "Tomb Of The Mutilated" kwiczenie i chrumkanie? Chyba Ci się z "The Bleeding" pomyliło...
Ja Chrisa uwielbiałem za pierwsze cztery płyty Cannibal Corpse, ale jego maniery w Six Feet Under już nie lubiłem. A uwielbiałem właśnie za te elastyczność na płytach Cannibal Corpse. Na każdej brzmi inaczej. Świetnie dopasowywał wokale do materiału. Jego wokale brzmiały kompletnie inaczej na "Butchered At Birth" niż na "Eaten Back To Life". I inaczej brzmiały na "Tomb Of The Mutilated" względem tych dwóch poprzednich właśnie. To samo było na "The Bleeding", gdzie znowu Barnes miał inną barwę i inny stylu growlowania. Jeżeli o to chodzi to Chris Barnes był w pierwszej połowie lat 90tych w czołówce death metalowych krzykaczy. Właśnie dzięki umiejętności zmieniania barwy oraz stylu growlowania.
Jeżeli chodzi o wybór najlepszej płyty, to ode mnie zawsze głos wedruje na "Tomb Of The Mutilated". Ta płyta to również mój numer jeden jeżeli chodzi o cały death metal.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Nie, nie pomyliłem. Odpaliłem teraz Hammer Smashed Face i dla mnie to są odgłosy z chlewu.
- LukaSieka

Osobiście nie rozumiem tego zarzutu, bo to świetny głęboki growling. Taki, którym niewielu się wtedy mógło poszczycić. Wielu wokalistów w tamtym czasie bardziej się darło niż growlowało.
Lubię growling gdzie jestem w stanie zrozumieć choć połowę słów.
- LukaSieka

To mnie teraz zszokowałeś, bo nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś cenił sobie growling za to, że może teksty zrozumieć. Jak już to właśnie w drugą stronę. Wielu lubiło growling za to im bardziej głęboki, ohydny, chory i niezrozumiały. Widocznie się gusta słuchaczy death metalu zmieniły przez ostatnie lata. Ale chyba na gorsze skoro od wokalistów death metalowych oczekuje się bardziej przystępnego ryczenia... Kiedyś usłyszałem jedynkę Suffocation i oniemiałem z zachwytu. Tak samo było kiedy pierwszy raz usłyszałem meksykański albo amerykański Disgorge. Niesamowite, głębokie wokale.
Zrozumienie tekstów śpiewanych przez Barnesa na studyjniakach CC to pikuś w porównaniu do tego, co robi Corpsegrinder na żywo.
Ale ja nie jestem wielkim fanem death metalu. Growl to nie mój ulubiony sposób śpiewu, ale niektórych wokalistów lubię, np. Hegga. Jego growl jest czytelny, ale też głęboki. A że koneserzy death z pogardą na tę opinię spluną, to już trudno.LukaSieka pisze: ↑śr lis 30, 2022 10:32 pmTo mnie teraz zszokowałeś, bo nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś cenił sobie growling za to, że może teksty zrozumieć. Jak już to właśnie w drugą stronę. Wielu lubiło growling za to im bardziej głęboki, ohydny, chory i niezrozumiały. Widocznie się gusta słuchaczy death metalu zmieniły przez ostatnie lata. Ale chyba na gorsze skoro od wokalistów death metalowych oczekuje się bardziej przystępnego ryczenia... Kiedyś usłyszałem jedynkę Suffocation i oniemiałem z zachwytu. Tak samo było kiedy pierwszy raz usłyszałem meksykański albo amerykański Disgorge. Niesamowite, głębokie wokale.
Lubię np. Vincenta i Petera za dykcję 
Chris i George - nie umiem wybrac
Ale Corpsegrinder zawsze mi robi w They Deserve to Die - kocham ten bełkot
Chris i George - nie umiem wybrac
Ale Corpsegrinder zawsze mi robi w They Deserve to Die - kocham ten bełkot
O, Vincent też jest spoko.
- LukaSieka

Z tym że Peter nigdy nie growlował. A Vincent ryczał jedynie na "Covenant" i momentami na "Blessed Are The Sick". Tak to obaj generalnie zawsze krzyczeli. Nie mówię, że ich sposób wokalowania jest zły, bo bardzo podobają mi się diabelskie wokale z "Altars Of Madness" i lubię ogólnie wokal Petera, który bardzo pasuję do stylu Vader.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Głos na The Bleeding. Płyta dopracowana w każdym calu
No dobra, z rana, na swiezej glowie - The Bleeding.
Chyba jednak The Bleeding ale bardzo lubię też pierwsze trzy.