Festival czy Heavy metal festival?? :|
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Festival czy Heavy metal festival?? :|
Polecam posluchac chociazby "Prometheus" Emperora. Mysle, ze zmienisz zdanie.
co wy maci do rocka??!!
niektórych z was po prostu nie rozumiem!! Ja jestem fanem zespołów, które wam sie moze nie podobają. Do maidenów niedawno zaczołem sie przekonywać. Uwielbiam zeppelinów, guns'n'roses, queen i pink floyd!! I co w tym takiego strasznego, że chętnie zobaczyłbym przed ironami franz ferdinand czy the hives!!
Jak kogoś przypadkowo wkurzyłem to sorry...
Jak kogoś przypadkowo wkurzyłem to sorry...
rzecz w tym, że jak juz wcześniej wspominałem na koncercie Maidenów będą we lwiej części fani heavy i trashu... black metal nie pasowałby za bardzo do tego... (to tak jak Stromossheld na Dark stars festival '03) mimo to Bodomów bym chętnie zobaczył (ato raczej zbliżone do blacku trochę) co do Death... no tego... mogłoby coś być, ale nie takie mocne, że aż uszy odpadają...
CroneR-> moim zdaniem większość zespołów, które wymieniłeś raczej sie nie nadają... sorry, ale takiejest moje zdanie...
JMM-> Jestem z Toba !!!!!!
\m/ (to za porównanie z Metalliką :] )
CroneR-> moim zdaniem większość zespołów, które wymieniłeś raczej sie nie nadają... sorry, ale takiejest moje zdanie...
JMM-> Jestem z Toba !!!!!!
Give me Ed... till I'm dead...
-
janiedembica
- -#Prisoner

zgadzam sie ze stwierdzeniem ze supporty powinnt grac muzyke przynajmniej zblizona do gwiazdy festivalu !! nie wiem czy ktos był na Budgie :1 maja 2004 na lotnisku w radawcu (kolo lublina) ogolnie koncert okazał sie niewypałem (chociaz budgie zagrali pewlny set i nie "odegrali wystepu" tylko sie przyłozyli i wysptep naprawde mogl sie podobac !) ale supporty wygladaly nastepujaco :SiStars , The Abba World Revival , Veto(w tym przypadku niby rock , ale wokalista pokroju mandaryny spiewa piosenki typu "jest mi smutno bo mnie nie kochasz"). Ogolnie koncert mial raczej forme fostynu rodzinnego niz koncertu kapeli pokroju BUDGIE!!!,
a jak wazna sprawa jest dobry support mozna sie bylo przekonac na Saxon w stodole, Chinchilla okazala sie wspanialym rozgrzewaczem , a sam saxon tez zagral piekny set. Niedlugo potem w stodole wystapil W.A.S.P , ruszyli bez supportu , kapela znana z szokujacych wyspepow w zasadzie nic nie pokazala, zagrali godzinny set i na tym zakonczyli !!!!
a jak wazna sprawa jest dobry support mozna sie bylo przekonac na Saxon w stodole, Chinchilla okazala sie wspanialym rozgrzewaczem , a sam saxon tez zagral piekny set. Niedlugo potem w stodole wystapil W.A.S.P , ruszyli bez supportu , kapela znana z szokujacych wyspepow w zasadzie nic nie pokazala, zagrali godzinny set i na tym zakonczyli !!!!
Moim zdaniem powinno byc zroznicowanie (ale wszystko w granicach pewnej normy...czyli powiedzmy to co mozna znalesc w katalogu Mystic)
Place za FESTIWAL i jade na FESTIWAL = chce FESTIWAL, a nie koncert
Ironow i piec ciasnych kapel grajacych podobnie jak Maiden .Juz widze jak znajda 5 kapel stylistycznie podobnych do Maiden. Jak za taka uwazaja np Within Teptation (grajacych moim skromnym zdaniem cos na granicy blizej nieokreslonego stylu z gitarami oraz POPu dla 14-nastoletnich dziewczynek) to moga sie wypchac i nie robic wogole supportu (bede mial tanszy bilet) :-)...Ktos byl na Mystic 2002 ??? Tam bylo zroznicowanie i bylo zajebisce (oprocz motywu z dodanym Frontside zamiast kapel z Francji, ktore niedojechaly ale to tak BTW )Mam nadzieje, ze w tym roku jednak bedzie choc jeden zespol naprawde swiatowej klasy, a nie znowu tylko obiecanki. Mam takze nadzieje, ze nie poleca w kulki i nie podaja supportu widma :-) (ostatnio modne staje sie podawanie supportow w celu przyciagniecia kupujacych bilety, po czym miesiac przed koncertem okazuje sie dziwnym sposobem, ze jednak cos nie bylo dopiete na ostatni guzik hehehe jaaasssnnneee....)
Hmmm ogolnie rzecz biorac, narazie trzeba czekac co podaja, a potem bedziemy mowic czy fajnie, czy nie (a tekst powyzej powstal dlatego, ze tak ladnie powiedziawszy, albo wiekszosc z Was nigdy nie byla na wiekszym koncercie niz festyn w remizie
, albo znaja moze z 5 zespolow)
Czekam na (nie)mile odpowiedzi :-)
PS. Cieszmy sie, ze to Mystic a nie Odyssey organizuje taki spend, mimo braku doswiadczenia Panowie z Mystic maja troche polotu i fajnych pomyslow. Ponadto lubia (chyba) ciezka muzyke i organizowanie koncertow.
Place za FESTIWAL i jade na FESTIWAL = chce FESTIWAL, a nie koncert
Ironow i piec ciasnych kapel grajacych podobnie jak Maiden .Juz widze jak znajda 5 kapel stylistycznie podobnych do Maiden. Jak za taka uwazaja np Within Teptation (grajacych moim skromnym zdaniem cos na granicy blizej nieokreslonego stylu z gitarami oraz POPu dla 14-nastoletnich dziewczynek) to moga sie wypchac i nie robic wogole supportu (bede mial tanszy bilet) :-)...Ktos byl na Mystic 2002 ??? Tam bylo zroznicowanie i bylo zajebisce (oprocz motywu z dodanym Frontside zamiast kapel z Francji, ktore niedojechaly ale to tak BTW )Mam nadzieje, ze w tym roku jednak bedzie choc jeden zespol naprawde swiatowej klasy, a nie znowu tylko obiecanki. Mam takze nadzieje, ze nie poleca w kulki i nie podaja supportu widma :-) (ostatnio modne staje sie podawanie supportow w celu przyciagniecia kupujacych bilety, po czym miesiac przed koncertem okazuje sie dziwnym sposobem, ze jednak cos nie bylo dopiete na ostatni guzik hehehe jaaasssnnneee....)
Hmmm ogolnie rzecz biorac, narazie trzeba czekac co podaja, a potem bedziemy mowic czy fajnie, czy nie (a tekst powyzej powstal dlatego, ze tak ladnie powiedziawszy, albo wiekszosc z Was nigdy nie byla na wiekszym koncercie niz festyn w remizie
Czekam na (nie)mile odpowiedzi :-)
PS. Cieszmy sie, ze to Mystic a nie Odyssey organizuje taki spend, mimo braku doswiadczenia Panowie z Mystic maja troche polotu i fajnych pomyslow. Ponadto lubia (chyba) ciezka muzyke i organizowanie koncertow.
no dobra... zgoda... zróżnicowana, ale nie w sposób taki, że na początku wyjdzie zespół, który gra death, po nim przyjdzie pora na gotyk z kobiecym wokalem, mała przerwa i grind core, później black, wszyscy jauż mają dosyć wszystkiego i Maideni zaczynają grać.... zróżnicowana, ale nie do przesady.... :/
Give me Ed... till I'm dead...
Wszystko musi być zachowane w pewnym klimacie.Ktoś już wspomniał , że większość fanów która się pojawi w Chorzowie to fani Maiden , i to jest prawda. Ja bym postawil na DIO ! Wspaniały wokalista , który przyciągnie na pewno wielu weteranów (pamiętam ilu seniorów było na Sabbatah w spodku) . Postawił bym też na Megadeth ! Mają wielu fanów w polsce , myślę , że i fani Metallicy by chcieli zobaczyć byłego grajka z Mety.
No i wiadomo Slayer 29minut , po co więcej wystarczy , tyle dokładnie ma Reign in blood.
To tylko moje skromne marzenia ,ale może tak choć jedna perełka .
A co do W.T. ,czas na wypicie piwa
No i wiadomo Slayer 29minut , po co więcej wystarczy , tyle dokładnie ma Reign in blood.
To tylko moje skromne marzenia ,ale może tak choć jedna perełka .
A co do W.T. ,czas na wypicie piwa
a bullshit. skoro to ma być FESTIVAL to powinny być RÓŻNE zespoly, reprezentujące RÓŻNE gatunki muzyczne. przecież to nie jest koncert Irona Maiden. i z jakiej racji ma być tylko heavy??
jadę na fest to jadę na fest. i bynajmniej nie heavy metal fest
kurde,. jak nie chcecie słuchać innych rzeczy to wybierzcie się na koncert. zwykły, najzwylkejszy koncert. i już. a nie marudźcie, ze to nie bo black, tamto nie bo death, jeszcze co inengo nie bo to thrash. świat to nie tylko heavy metal
GOTT....
GOTT....
CoroneR pisze: "kazdy death i black metal to łubudubu"
Ja jeszcze nie słyszałem, żadnego zespołu z tych "pod-pod-podgatunków" muzycznych" który by nie odpowiadał temu opisowi.
rzadzisz JMM !! -od dzis jestes moim idolem :worship: a twoje zdjecie powiesze sobie nad lozkiem!
Koniec świata nadejdzie jutro.
Kea. Powiedzmy sobie szczerze .To jest koncert Iron Maiden !!!
Przy jego okazji ma zagrać kilka "jakiś" kapel .I chodzi o to aby te kapele też przyciągły trochę fanów. A żeby tak było muszą to być kapele z górnej półki .
Przy jego okazji ma zagrać kilka "jakiś" kapel .I chodzi o to aby te kapele też przyciągły trochę fanów. A żeby tak było muszą to być kapele z górnej półki .
-
Deleted User 622
A ja uważam podobnie jak JMM. To jest festiwal tylko z nazwy. I tak każdy wie że to będzie koncert Ironów i to oni bedą główną atrakcją. Mystic obiecał inne gwiazdy światowego formatu ale pewniakiem są na razie tylko Maideni. Supporty powinny być w podobnej stylistyce muzycznej ale kto powiedział ze mają być to jakieś kopie Ironów. Ja chętnie widziałbym jakąś mieszankę thrash'n'heavy ewentualnie jakiś klasyk hard rocka. Marzę o: Dio, Megadeth, może Rage albo Dream Evil?? Mógłby być Metal Church...
Osobiscie wolalbym aby festwial w Chorzowie byl festiwalem heavy-metalowym.
Potrafie zrozumiec osoby - zadajace roznorodnosci ale osobiscie nie lubie metalu i podchodzi mi tylko to co ogolnie nazywa sie heavy.
Tak wiec jak zwykle bedac egoista i patrzac tylko na siebie wole heavy-metal festiwal.
Ignorant - mayer
Potrafie zrozumiec osoby - zadajace roznorodnosci ale osobiscie nie lubie metalu i podchodzi mi tylko to co ogolnie nazywa sie heavy.
Tak wiec jak zwykle bedac egoista i patrzac tylko na siebie wole heavy-metal festiwal.
Ignorant - mayer
- Metalophil
- -#Moonchild

Lord Vader to akurat bardzo fajny heavy metalowy zespol - posluchajcie sobie plyty "Goliath" - naprawde nie wiem dlaczego Ci on nie pasuje na support? - byc moze dlatego ze juz nie istnieje?JMM pisze:Zdecydowanie supporty powinny byc zespołami które grają muzykę nie zbyt odległa od gwiazdy wieczoru. Przeciez jak bym wszedł jak skonczą swój spektakl, to w żaden sposób nie dostane się pod scene (chyba, ze ede miał jakiś materiał pirotechniczny, ale tym razem nie bede ni przemycał). Dlatego wszystkim Lordom Vaderom, i innym serdecznie dziękujemy.
Dio! Dio! Dio!
roznorodnosc musi byc!
imho najlepiej by było, jakby to się nazywało po prostu "koncert IM" a nie "Mystic Festival". nie byłoby wtedy marudzenia
jak słyszę festiwal to bym chciała festiwal. no ale trudno. może MetalMania będzie ciekawsza. choć i Mystica, póki nie znam innych zespołów, nie skreślam. pożyjemy, zobaczymy.
pozdro600
jak słyszę festiwal to bym chciała festiwal. no ale trudno. może MetalMania będzie ciekawsza. choć i Mystica, póki nie znam innych zespołów, nie skreślam. pożyjemy, zobaczymy.
pozdro600
Ja jestem za heavy oczywiscie! zreszta cokolwiek zagra przed IM to bedzie różnorodnie. IM ma taki styl jak nikt. mogą byc tam jakies death czy black nawet bo bedzie można sobie w tym czasie odpocząć gdzies na boku i zebrać siły na finał. najważniejsze, zeby byc na IM i juz...
PS. I faktycznie, nie marudźcie. Po co sie przejmowac rzeczami na które, sie nie ma wpływu!
PS. I faktycznie, nie marudźcie. Po co sie przejmowac rzeczami na które, sie nie ma wpływu!
Moim skromnym zdaniem powinien być to festival pod znakiem HEAVY!!
Nie lubię jakoś specjalnie black, death metalu i tym podobnych. Nie będę jednak marudził i się obrażał gdyby wystąpił jeden z przedstawicieli w/w nurtów. W końcu nie można popadać w rutynę. Mystic na pewno będzie chciał więcej widowni więc musi zaprosić przedstawicieli różnych nurtów. Pewnie z zespołów grających prawdziwe czyste heavy będzie Maiden albo 1 może 2 supporty
Nie lubię jakoś specjalnie black, death metalu i tym podobnych. Nie będę jednak marudził i się obrażał gdyby wystąpił jeden z przedstawicieli w/w nurtów. W końcu nie można popadać w rutynę. Mystic na pewno będzie chciał więcej widowni więc musi zaprosić przedstawicieli różnych nurtów. Pewnie z zespołów grających prawdziwe czyste heavy będzie Maiden albo 1 może 2 supporty
Jak festiwal to festiwal. Chętnie bym zobaczył zespoły nie tylko heavy metalowe. Z przyjemnością posluchałbym sobie Bodomów, czy Dark Tranquility, Norther, albo Annihilatora. Stawinie tylko na heavy nie jest dobrym rozwiązaniem.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Zgadzam się z przed mówcą (pisarzem
) jakby wpadly chłopaki z Dark Tranquillity to bym się nie obraził ale to nie ta stajnia oni są z MMP ewentualnie Dream Evil ale to chyba tez MMP, Edguy no ale to już wiadomo, ze nie 
Nie no fest to fest! Powinien być jakiś zespół black albo death metalowy i powinnytez takie grające heavy! Ja tam jade na rózne gatunki muzyki nie tylkona heavy