Pantera
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pantera
No dobra, rzuciłem uchem na różne kawałki na YT, może nie jest aż tak źle z Zakkiem. Generalnie gra poprawnie. Solo w Walk zagrał super (choć z wajchą nieobyty chyba). Tylko brakuje takich smaczków, niuansów Dimebaga. Brzmienie jest też dość chude w riffach. Black Pantera Society - tak bym ten zespół nazwał.
Ale po co Zakk mialby byc DBD? 
Nie chodzi o kopiowanie nuta w nutę itd. Ale skoro wychodzą pod nazwą "Pantera", to człowiek ma pewne oczekiwania.
Na "5 Minutes Alone" Zakk brzmi grubo, soczyście.
Na "5 Minutes Alone" Zakk brzmi grubo, soczyście.
Nie byliśmy tam, trudno ocenić faktyczny sound po amatorskiej wrzutce na jutubach 
W kwestii grania i sprzetu Zakk ma z DB tylko jedna wspólną sprawe - Grady'ego
W kwestii grania i sprzetu Zakk ma z DB tylko jedna wspólną sprawe - Grady'ego
-
Deleted User 5490
No to jak już jego ma, to pewnie pomoże mu odtworzyć oryginalne brzmienie.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Jak dla mnie świetna setlista, po tej trasie oczekuję właśnie takiego greatest hits. Pasi. Sporą ciekawostką jest dla mnie Planet Caravan, bo podoba mi się ten panterowy cover.
Tyle, że to Planet Caravan to jest kompletna padaka. Mega dziwne brzmienie i ta solówka pod koniec...
No niestety jest to kolejny projekt, w którym pan Wylde stara się imponować kucom i pokazywać swoją zajebistość.
https://www.youtube.com/watch?v=TWDV2zYHdUQ
https://www.youtube.com/watch?v=TWDV2zYHdUQ
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Gitara jest instrumentem, w którym czynnik ludzki jest wyjatkowo wyeksponowany. Mozna miec identyczny rig, a dalej nie brzmiec jak Dime. Stad sie wzięło powiedzenie "brzmienie w łapach" 
Zakk raczej nie gra na gitarach i wzmakach DBD.
Zakk raczej nie gra na gitarach i wzmakach DBD.
No właśnie na tych filmikach nie widzę gitar Dimebaga, a kilka tygodni temu było info, że ma korzystać z jego sprzętu.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nie widziałem takiej informacji 
Grady na pewno pomaga zbliżyć sie do Dime'a, ale 1:1 to nie będzie, nie da się.
Wylde gra, jak się spodziewałem - jest tam duch Darrella, ale robi to po swojemu, i spoko
Mysle, ze spokojnie sie broni, i nie widze innego zawodnika na podmiane 
Grady na pewno pomaga zbliżyć sie do Dime'a, ale 1:1 to nie będzie, nie da się.
Wylde gra, jak się spodziewałem - jest tam duch Darrella, ale robi to po swojemu, i spoko
-
Deleted User 5490
Brzmienie w łapach zależy od rodzaju pierdolnięcia kostką i stylu wibracji. Jednego i drugiego zdolny gitarzysta chcący kogoś naśladować może się nauczyć.
Jedni grają bardziej ekspresyjnie, mocniej uderzając, inni minimalistycznie kostkują. To jest ta różnica.
Nie ma co porównywać Malmsteena do Hetfielda, czy Michaela Angelo Batio do Hannemana, bo to różne światy, ale Zakk i Dime to już nie tak odległe galaktyki.
Jedni grają bardziej ekspresyjnie, mocniej uderzając, inni minimalistycznie kostkują. To jest ta różnica.
Nie ma co porównywać Malmsteena do Hetfielda, czy Michaela Angelo Batio do Hannemana, bo to różne światy, ale Zakk i Dime to już nie tak odległe galaktyki.
Tak, kazdy ma trochę inny dotyk, artykulacje.
Wylde faktycznie nie jest stylem daleko od Dime'a, skillem na pewno ta sama liga. Kiedy niewłaściwy zawodnik bierze sie za material ponad swoje siły, ale nadal jest przekonany, ze ma to co trzeba, byl Mustaine. Jaki byl final, wiadomo
Wylde faktycznie nie jest stylem daleko od Dime'a, skillem na pewno ta sama liga. Kiedy niewłaściwy zawodnik bierze sie za material ponad swoje siły, ale nadal jest przekonany, ze ma to co trzeba, byl Mustaine. Jaki byl final, wiadomo
-
Deleted User 8011
W każdym temacie się trzeba do Mustaine’a przywalić, co nie?nugz pisze: ↑sob gru 03, 2022 5:51 pm Tak, kazdy ma trochę inny dotyk, artykulacje.
Wylde faktycznie nie jest stylem daleko od Dime'a, skillem na pewno ta sama liga. Kiedy niewłaściwy zawodnik bierze sie za material ponad swoje siły, ale nadal jest przekonany, ze ma to co trzeba, byl Mustaine. Jaki byl final, wiadomo![]()
Przywalić??? Ode mnie możesz liczyć tylko na fakty
Ja tez jestem fanem Megadeth 
Ten techniczny Dime'a to tam jest chyba tylko od detali typu pedały, efekty itp. Gitary i piece Zakk ma swoje.
Po nieco głębszej analizie gry Zakka stwierdzam, że jednak brzmi całkiem spoko. Na pewno lepiej niż goście z Illegals.
Po nieco głębszej analizie gry Zakka stwierdzam, że jednak brzmi całkiem spoko. Na pewno lepiej niż goście z Illegals.
Trzymaja fason, razem z Anselmo.
Poczekam jeszcze na jakies godne nagranie na yt, a później zapomne o tym projekcie
Poczekam jeszcze na jakies godne nagranie na yt, a później zapomne o tym projekcie
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Dziś mamy 18 rocznicę śmierci Dimebaga. Ale ten czas leci 
Co roku od jakiegoś czasu mam tę samą rozkmine - myślę, że to było wczoraj. Dobrze pamiętam moment odczytania newsa o tej posranej akcji :/
Wjechał wywiad z Rexem na GibsonTV.
Rex przed ostatnia sztuka wypisal sie z projektu, nie winie chlopa