Turbo - Polska 2026
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: TURBO: Polska 2022
Mały klub, ale nabity. Podobnie jak w Potoku
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Pięknie, że był "Ostatni Grzeszników Płacz"! Fajny set.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Bawiłem się znakomicie. Setlista była interesująca, forma jak zwykle bardzo dobra, atmosfera co do zasady też. Chociaż bydło się trafiło, było jakieś (nie)dorosłe dziecko z kucpanną, a na Dniu zrobiła się w tyle niezła patologia
Ale ogólnie publika fajna, miejscami naprawdę głośna i słychać było, że zadowolona z występu. Zresztą zespół chyba też schodził ze sceny usatysfakcjonowany zarówno sobą, jak i audytorium. Dla mnie był to najlepszy dotychczas koncert Turbo.
Hajlajty: Może tylko, Grzesznicy, Otwarte drzwi, Taka właśnie jest muzyka.
Mam nadzieję, że ten wieczór skłonił ich do przemyśleń na temat częstotliwości gigów w Krk, bo w 2023 chętnie wybrałbym się na kolejny. Najlepiej już z nowym materiałem
Hajlajty: Może tylko, Grzesznicy, Otwarte drzwi, Taka właśnie jest muzyka.
Mam nadzieję, że ten wieczór skłonił ich do przemyśleń na temat częstotliwości gigów w Krk, bo w 2023 chętnie wybrałbym się na kolejny. Najlepiej już z nowym materiałem
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Płacz był dogadywany w Łodzi
Ponoć w niedzielę bez supportu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- blackcocker
- -#Moderator

Góóównoooo
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
A z brzmieniem nie było wpadek?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Set ma być taki sam cały weekend. No zobaczymy
Wyjątkowo nie. Do ideału daleko, ale przy tym co slyszelismy podczas poprzedniego Turbo Weekendu było naprawdę dobrze
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Wjechała Kometa zamiast maszyny
A w Ostrowie maszyna odjechała, kometa odleciała.
Po Szepcie na bis tylko DD.
Ale ogólnie spoko - dźwięk jak dla mnie bardzo dobry. I jeszcze nie byłem na aż tak spokojnym Turbo. Zero Pogo.
Po Szepcie na bis tylko DD.
Ale ogólnie spoko - dźwięk jak dla mnie bardzo dobry. I jeszcze nie byłem na aż tak spokojnym Turbo. Zero Pogo.
No to zazdrościmy, bo w Krośnie nie brakło metalowych knurów
"Ciekawi mnie natura waszej relacji"

setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Dobra. Krótka relacja.
Kraków. Dotarliśmy spóźnieni, bo do samego Krakowa dojechaliśmy jak Achecośtam wchodziło na scenę. Stara niewielka a zysk spory, bo ostatnie 15 minut występu mocno mnie zmęczyło (chociaż do Nightmares było im daleko
). Klub nabity (byłem tam pierwszy raz). Publiczność żywa, ale bardzo dobra. Było pogo, byli nawaleni kolesie. Jeden w pewnym momencie udawał, że gra na perkusji waląc mnie i Sardiego po plecach, ale ogólnie spoko. Zebrałem kilka razy w plecy, czasem było trochę naporu, ale wszystko kulturalnie. Do tego sporo osób znało i śpiewało teksty - również Błazna czy numery z Awatara/Tożsamości/Strażnika. Do setu wpadli obiecani Grzesznicy. Na dźwięk też nie można było jakoś specjalnie narzekać. Chyba najlepsze Turbo w tym roku. Najbliżej był Lublin (ale tam byliśmy z dziećmi, więc trochę inny rodzaj zabawy) oraz Września (ale to akustyk). No i udało się wykrzyczeć Smak Ciszy (ach ten żartowniś Blackcocker
).
Krosno już bez jakichś specjalnych emocji. Pamiętam, że podczas weekendu Warszawa-Łódź, na oba koncerty miałem sporą ochotę. Tym razem to Krosno było bardziej "z rozpędu". Set praktycznie ten sam, chociaż nie było Maszyny ("specjalnie dla nas, żebyśmy nie marudzili"
). Więcej bydła, które wpierdzielało się na barierkę i robiło syf. Dźwięk trochę gorszy niż w Krakowie, ale w porównaniu z Łodzią i przede wszystkim Warszawą, na plus. Lokal w Krośnie ma spoko wystrój. Po koncercie była chwila na jakieś piwko (dla wybranych) i pogadanie z chłopakami.
Ogólnie wyjazd bardzo udany. Dzięki chłopaki za towarzystwo i do zobaczenia przy kolejnej okazji
Kraków. Dotarliśmy spóźnieni, bo do samego Krakowa dojechaliśmy jak Achecośtam wchodziło na scenę. Stara niewielka a zysk spory, bo ostatnie 15 minut występu mocno mnie zmęczyło (chociaż do Nightmares było im daleko
Krosno już bez jakichś specjalnych emocji. Pamiętam, że podczas weekendu Warszawa-Łódź, na oba koncerty miałem sporą ochotę. Tym razem to Krosno było bardziej "z rozpędu". Set praktycznie ten sam, chociaż nie było Maszyny ("specjalnie dla nas, żebyśmy nie marudzili"
Ogólnie wyjazd bardzo udany. Dzięki chłopaki za towarzystwo i do zobaczenia przy kolejnej okazji
A jeszcze anegdota z Ostrowa. Przy wychodzeniu jeden starszy mówi do młodszego:
- no nieźle było, ale kurde mało było starego Turbo
- nie było tak mało, było trochę z Kawalerii, był Wojownik
- no ale w zespole nie ma starego Turbo, wokalista jakiś nowy
-aaa no to tak, części ludzi ze starego już nie ma
-noooo, jest tylko Hoffman no i ten...No... basista
- no tak, nawet po wyglądzie widać, że tylko oni są ze starego Turbo.

- no nieźle było, ale kurde mało było starego Turbo
- nie było tak mało, było trochę z Kawalerii, był Wojownik
- no ale w zespole nie ma starego Turbo, wokalista jakiś nowy
-aaa no to tak, części ludzi ze starego już nie ma
-noooo, jest tylko Hoffman no i ten...No... basista
- no tak, nawet po wyglądzie widać, że tylko oni są ze starego Turbo.
Nikt nie krzyczał "to nie jest Turbo" i "gdzie jest Grzegorz"?
Nieee, pełna kulturka była. Było ze trzech podchmielonych panów odprawiających taniec skradaniec pod sceną i wyciągających łapy do chłopaków po piątki ale nikomu nie wadzili.
Sowula najlepszy
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
17 XII nasza Miłość w Zakopanem
https://www.facebook.com/events/690785999078751/
18, w niedzielękrusejder pisze: ↑wt gru 06, 2022 6:47 pm 17 XII nasza Miłość w Zakopanem
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01