Najlepsza płyta Kata
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
The Burczax
- -#Moonchild

Re: Najlepsza płyta Kata
666 - 8/10
Oddech Wymarłych Światów - 9/10
Bastard - 9,5/10
Ballady - 9/10
...Róże Miłości Najchętniej Przyjmują Się Na Grobach - 7/10
Szydercze Zwierciadło - 6/10
Mind Cannibals - raz słuchałem, więc ciężko mi ocenić, ale raczej negatywne emocje wywołało u mnie słuchanie tej płyty
Oddech Wymarłych Światów - 9/10
Bastard - 9,5/10
Ballady - 9/10
Szydercze Zwierciadło - 6/10
Mind Cannibals - raz słuchałem, więc ciężko mi ocenić, ale raczej negatywne emocje wywołało u mnie słuchanie tej płyty
- AncientMariner
- -#Clansman

666 - 9/10
Oddech Wymarłych Światów - 10/10
Bastard - 9/10
Ballady - 6/10
Szydercze Zwierciadło - 5/10
Mind Cannibals - 3/10
Bastard - 9/10
Ballady - 6/10
Szydercze Zwierciadło - 5/10
Mind Cannibals - 3/10
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Jeden z najważniejszych bandów i zarazem drugi zaraz po Vaderze najbardziej wpływowy metalowy zespół w naszym kraju.
Pierwsza płyta kruszy zęby po prostu, a stężenia diabła na tej płycie jest ogromne
A tak na poważnie to pierwszy taki zespól w naszym kraju, pierwsza taka płyta ("666"), która bez problemu swoją diabelskością i ponurym klimatem nie tylko goni, ale śmiało dorównuje takiemu "Show No Mercy" Slayera czy staremu Mercyful Fate. Ten jad, ta otoczka, ten klimat i teksty są niesamowite. Do tego unoszące się w powietrzu duchy Venom i Raven - czapki z głów. Jedna z najważniejszych heavy metalowych płyt jaka kiedykolwiek powstała na polskiej ziemi.
To samo z resztą można by rzec o drugim bardziej dopracowanym i thrashowym lp "Oddech Wymarłych Światów". Jak dla mnie cała dyskografia, cały materiał wydany jeszcze z Romanem rządzi i dzieli.
666 - 10/10
Bastard - 10/10
Ballady - 7/10
Szydercze Zwierciadło - 8/10
Mind Cannibals - 1/10
Pierwsza płyta kruszy zęby po prostu, a stężenia diabła na tej płycie jest ogromne
To samo z resztą można by rzec o drugim bardziej dopracowanym i thrashowym lp "Oddech Wymarłych Światów". Jak dla mnie cała dyskografia, cały materiał wydany jeszcze z Romanem rządzi i dzieli.
666 - 10/10
Bastard - 10/10
Ballady - 7/10
Szydercze Zwierciadło - 8/10
Mind Cannibals - 1/10
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
-
Deleted User 6661
666 - 10/10
Bastard - 9/10
Ballady - 6/10
Szydercze Zwierciadło - 7/10
Mind Cannibals - 6/10 (co prawda to nie "ten" Kat, ale płytka na niezłym poziomie muzycznym. To nie jest żadne tam 1/10)
Głosowałem na Oddech.
Bastard - 9/10
Ballady - 6/10
Szydercze Zwierciadło - 7/10
Mind Cannibals - 6/10 (co prawda to nie "ten" Kat, ale płytka na niezłym poziomie muzycznym. To nie jest żadne tam 1/10)
Głosowałem na Oddech.
Zdecydowanie 666
To najważniejsza rodzima płyta heavy
To najważniejsza rodzima płyta heavy
Oddech Wymarłych Światów
http://kvlt.pl/newsy/kat-wydaje-nowa-plyte/
Legendarna formacja Kat szykuje się do wydania najnowszej płyty. Nowe dzieło zespołu zatytułowane Without Looking Back ujrzy światło dzienne w grudniu. Krążek zostanie wydany pod skrzydłami wytwórni płytowej Pure Steel Records.
Zespół Kat tworzą:
Qbek Weigel – wokalista
Piotr Luczyk – gitarzysta
Adam „Harris” Jasiński – basista
Mariusz Prętkiewicz – perkusista
Z pewnością dam im szansę
Legendarna formacja Kat szykuje się do wydania najnowszej płyty. Nowe dzieło zespołu zatytułowane Without Looking Back ujrzy światło dzienne w grudniu. Krążek zostanie wydany pod skrzydłami wytwórni płytowej Pure Steel Records.
Zespół Kat tworzą:
Qbek Weigel – wokalista
Piotr Luczyk – gitarzysta
Adam „Harris” Jasiński – basista
Mariusz Prętkiewicz – perkusista
Z pewnością dam im szansę
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Bez znaczenia co nagrają i tak zostanie to zbesztane i zrównane z ziemią w recenzjach.
Może lepiej byłoby zmienić nazwę?! Bo nie sądzę, by te nagrania jakkolwiek przypominały to, co znamy jako klasycznego Kata.
Natomiast Qbek to znakomity wokalista w przeciwieństwie do dawnego dublera Romanowego. Słyszałem go na memoriale K. Cornella (Soundgarden) i nie odbiegał poziomem od Tomka Struszczyka.
Natomiast Qbek to znakomity wokalista w przeciwieństwie do dawnego dublera Romanowego. Słyszałem go na memoriale K. Cornella (Soundgarden) i nie odbiegał poziomem od Tomka Struszczyka.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Za głupoty wypisywane przez Lubicza plyta dostanie zjeby choćby była świetna.
Luczyk to sobie może wydawać te swoje pseudokatowe wypociny. Ciekawe tylko kiedy ten "prawdziwy" KAT wyda w końcu album... Przekładają już stale od paru lat.
-
Dreamdeath
- -#Invader

Ciekawe czy Luczyk i jego Kat w ogóle jeszcze coś wyskrobią bo od wydania Without Looking Back miną zaraz cztery lata a w międzyczasie zarejestrowali tylko The Last Convoy z odświeżonymi, starymi numerami i coverami. Wydaje mi się że to wcielenie Kata zbyt długo nie pociągnie. Tym bardziej po tym co Luczyk wygadywał i po tym jak go ludzie znienawidzili nie widzę ich w ogóle jako zespół który regularnie koncertuje
Niech lepiej nic nie produkuje jak to ma być takiej jakości jak ostatnie wydawnictwa. I przede wszystkim niech zamilknie. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Między Mind Cannibals i Without Looking Back minęło jeszcze więcej czasu, więc tego bym akurat nie brał pod uwagę. Tak czy siak nikogo ten twór nie obchodzi.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No własnie nawet jeżeli teraz Luczyk nagrał płytę na miarę Bastard czy Oddechu to i tak bedzie zjebana przez ludzi. Z tym że chłop ostatnio ciężko na taki stan rzeczy sobie pracowałBon Dzosef pisze: ↑ndz lip 15, 2018 10:19 pm Za głupoty wypisywane przez Lubicza plyta dostanie zjeby choćby była świetna.
-
Deleted User 8268
Zdecydowanie Ballady
W tym roku odkrycie i przyswojenie sobie muzyki Kata było dla mnie bardzo ważne. Śmierć Romka niezwykle mną wstrząsnęła...
Z pośród wszystkich płyt Kata do Ballad wracam najczęściej. Łza dla cieniów minionych wzbudza we mnie wielkie emocje za każdym razem.
W tym roku odkrycie i przyswojenie sobie muzyki Kata było dla mnie bardzo ważne. Śmierć Romka niezwykle mną wstrząsnęła...
Z pośród wszystkich płyt Kata do Ballad wracam najczęściej. Łza dla cieniów minionych wzbudza we mnie wielkie emocje za każdym razem.
-
GuardianOfMetal
- -#Wrathchild

666, a nr.2 Bastard. Oddech mi tak nie leży jak wszystkim. Dziwi mnie, że można stawiać Oddech ponad legendarne szósteczki.
Six six six, the number of the beast
Hell and fire was spawned to be released
29 kwietnia 1927 urodził się ON!
Hell and fire was spawned to be released
29 kwietnia 1927 urodził się ON!