Moja
A opinie Vorgela i Dzosefa to prawdy objawione
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Moja

Przesuń sobie 2 i pół minuty, bo tyle (z tego co pamiętam) trwa intro które zupełnie nic nie wnosi
No wnosi. Jest jakąś tam metaforą przemijania, że życie toczy się wolnym rytmem - nagle jest piekło na ziemi- przemija i życie toczy się dalej (zegar tyka jak bas w outrze). Trochę nerdowskie i fanowskie tłumaczenie ale jak o nim przeczytałem gdzieś na forum - to mi pozwoliło zrozumieć ten zabieg. O ile sztuczne przedłużanie w Celtach czy Lost jest bez sensu - O tyle każda nutka w Parchment i HoE ma znaczenie.

Vorgela tak, ja tylko mówię fakty
Przemija to czas zmarnowany na przesłuchanie tego intra. Spokojnie ze 30 sekund by wystarczyło dla klimatu. A tak to przeciagany w "nieskonczoność" motyw, który jest zbyteczny.remi pisze: ↑sob paź 22, 2022 1:56 pmNo wnosi. Jest jakąś tam metaforą przemijania, że życie toczy się wolnym rytmem - nagle jest piekło na ziemi- przemija i życie toczy się dalej (zegar tyka jak bas w outrze). Trochę nerdowskie i fanowskie tłumaczenie ale jak o nim przeczytałem gdzieś na forum - to mi pozwoliło zrozumieć ten zabieg. O ile sztuczne przedłużanie w Celtach czy Lost jest bez sensu - O tyle każda nutka w Parchment i HoE ma znaczenie.
Po intro już jest fajna ironowa jazda z melodyjkami, więc jak najbardziej jest spoko.