Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5490
Re: Metallica
Miks Justice nie jest ideollo bo basu nie słychać. Lars Głupawy o tym zadecydował. Zaletą płyty jest pewna "suchość" brzmienia dzięki której słychać wszystkie techniczne niuanse nagranych utworów, jednak bas powinien brzmieć, a jest z tego albumu wyrugowany przez duńskiego idiotę.
Cała historia braku Jasona jest dość powszechnie znana. Kwestie muzyczne nie zagrały żadnej roli. I tak - Lars był kutafonem.
Chętnie bym posłuchałPierre Dolinski pisze: ↑pt sty 06, 2023 1:39 pm Tak zastanawiam się jak fajny byłby And Justice For All z brzmieniem z Black Albumu.
Ale nie z yt
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5490
Ale też jest jednym z najbardziej łebskich biznesmanów w branży, wizjonerem, i do tego perkmanem największego bandu w historii 
Z drugiej strony podczas M&G to właśnie Lars najwięcej gada, zagaduje, interesuje się rozmówcą, nadal chyba lubi tę formę interkacji z fanami, gdzie James już dawno odpuścił, a Kirk odwala trochę pańszczyznę.
No i gdzie Ulrichowi do bycia taką skończoną fają jak Mustaine
Z drugiej strony podczas M&G to właśnie Lars najwięcej gada, zagaduje, interesuje się rozmówcą, nadal chyba lubi tę formę interkacji z fanami, gdzie James już dawno odpuścił, a Kirk odwala trochę pańszczyznę.
No i gdzie Ulrichowi do bycia taką skończoną fają jak Mustaine
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

No z tym największym bandem w historii to trochę na wyrost, ale co tam.
W metalu na pewno są najwięksi. Ale przecież są jeszcze Beatlesi, Stonesi, czy AC/DC 
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
A ja myslę, że w klasyfikacji wszechczasów, gdzie głosuje pewnie większość która nie jest wytrawną smietanką znawców muzyki, wygra mimo wszystko Metallica, ewentualnie ekipa z Liverpoolu 
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Queen, Pink Floyd, Stonesi, U2, Led Zeppelin.
Najwięksi w sensie najpopularniejsiPiotr Lange pisze: ↑pt sty 06, 2023 2:53 pm No z tym największym bandem w historii to trochę na wyrost, ale co tam.
www.MetalSide.pl
Teraz przejdź się na spacer po okolicy, zaczepiaj randomów i zapisuj, kto kojarzy te wszystkie legendarne zespoły 
Później zapytaj o Metallikę - gwarantuje komplet pozytywnych odpowiedzi
gumbyy doprecyzował pojęcie "największości"
Później zapytaj o Metallikę - gwarantuje komplet pozytywnych odpowiedzi
gumbyy doprecyzował pojęcie "największości"
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

A jak zapytam kto kojarzy Coldplay, to dopiero będzie. No i fakt że ktoś kojarzy nie znaczy że zaraz ich lubi i zna dokonania. Właśnie, największy w sensie najpopularniejszy i wszystko jasne. Doskonale i bezustannie lansowana marka, jak Microsoft czy Apple.
Chcesz deprecjonować zasługi Metalliki dla ciężkiej muzy?
Według Ciebie nie ma miejsca pośród tych wymienionych przez Ciebie wyżej legendarnych ekip???
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Hej, hej włączył Ci się tryb fanboya. Kto tu ich deprecjonuje, sam mam ulubione płyty Mety! Powiedziałem tylko o fantasytycznej promocji, z której amerykański przemysł rozrywkowy słynie. Dzięki niej najwięksi w USA są znani na całym globie. Znasz słynnych aktorów amerykańskich nawet jeśli nie oglądałeś z nimi filmów, to samo jeśli chodzi o sport i muzę. To jest to. Nic w tym złego.
Mamy porozumienie
Metallica to korpo, nie ma tematu 
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Tylko z US? A tytułowy Maiden to inna polityka? 
Ktokolwiek inny, wielki, to inna polityka?
Ktokolwiek inny, wielki, to inna polityka?
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Wiesz, nie aż do takiego stopnia. Maiden nie dali się podporządkować koniunkturze mainstreamu, nie poszli na kompromisy. W USA od zawsze musisz grać tak, jak się od Ciebie oczekuje, bo inaczej przestaną w to inwestować. Dziś to norma ale w Stanach tak było od samego początku a od 30 lat to jest wręcz obłęd. Wiele znanych osób tego nie wytrzymuje, często źle kończą. Ja w każdym razie zawsze bardziej szanowałem artystów europejskich, brytyjskich. W mojej ocenie ich twórczość cechowała pewna naturalność, którą w US często zabijano na korzyść efekciarstwa. Nie mam tu na myśli tylko muzyki ale szeroko pojętą działalność kulturalno - rozrywkową.
Może i masz rację. Może Metallica jest paradoksalnie "ofiarą" własnego sukcesu. Kogo to dziś interesuje 
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Nothing else matters right now!