Zmiany w regulaminie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Księga Skarg i wniosków
To rozwiązuje problem botów, ale nie multikont
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 8107
No tak, ale to już nie mam pomysłu co robic z multikontami. Moze ktos inny ma jakiś pomysł.
Czy ja wiem? Czy boty są naprawdę tak dużym i częstym problemem?
- blackcocker
- -#Moderator

Riotboty, Turboboty, blackcocker... Trochę ich jest
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
Zmiany w regulaminie
Dyskusja przeniesiona. Można kontynuować 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Zmiany w regulaminie
Według mnie dla niezalogowanych powinny być widoczne jedynie wątki Maidenowe, a z tego co widzę to są też rzeczy typu ankiety, organizacja, cała kawiarnia. Jeśli ktoś jest niezalogowany i wchodzi na forum to też nie wiem czy koniecznie musi oglądać dyskusje o Koncertach ogółem albo zespołach - jeśliby się dało to może niech mają podgląd, że takie tematy istnieją, ale niech nie mają prawa do zaglądania tam bez zalogowania.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Nie wiem czy wciąż, ale kiedyś to było najlepsze źródło wiedzy o koncertach w internecie, więc te podfora (Maiden i koncerty) zdecydowanie bym zostawił otwarte do czytania. Myślę, że większość z nas zaczynała od śledzenia tych tematów przed założeniem konta.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
- blackcocker
- -#Moderator

Tak, Maidenowe jak najbardziej zostawić, jeśli tak mówisz to te koncertowe też spoko, ja nie przeglądałem sanktu przed założeniem konta więc nie wiem 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Myślę, że taką Kawiarnię faktycznie można przymknąć dla gości.
E tam, niech czytają i wsiąkają w klimat forum. Jak się zdecydują i zaczną pisać, to przynajmniej będą wiedzieli co wolno, a czego nie. Do tego będą wiedzieć kto jest Największym Dzbanem, kto najwięcej przeklina i komu Żubra 
www.MetalSide.pl
Ja bym zostawił pozostawił widoczne wszystkie działy muzyczne, ale kawiarnię można zamknąć, żeby tajemnice forumowiczów zostały bezpieczne. Co dzieje się na Sanatorium, zostaje na Sanatorium
Może nawet lepiej byłoby dla samych niezalogowanych, gdyby nie widzieli treści z tamtych wątków 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja bym ankiety zostawił. Niezalogowani muszą skądś czerpać taka wiedzę jak "najlepszy wiatr w utworze", "najlepsze ooo"
Tylko powiedzcie mi proszę, skąd w ogóle propozycja takich zmian? Za dużo ostatnio niezalogowanych użytkowników przegląda forum??? No bo rozumiem, że można mieć jakieś propozycje zmian, ale warto by wiedzieć, co jest powodem.
Przecież jakby też ktoś chciał bardzo czytać te nasze "tajemnice" z kawiarni to się rejestruje i czyta. Już pomijam fakt, że ja tam żadnych tajemnic nie widzę
Ogólnie jedyny problem jaki widzę, związany z rejestracją/weryfikacją to multikonta. Ale szczerze mówiąc w dzisiejszych czasach raczej nie da się go rozwiązać.
Przecież jakby też ktoś chciał bardzo czytać te nasze "tajemnice" z kawiarni to się rejestruje i czyta. Już pomijam fakt, że ja tam żadnych tajemnic nie widzę
Ogólnie jedyny problem jaki widzę, związany z rejestracją/weryfikacją to multikonta. Ale szczerze mówiąc w dzisiejszych czasach raczej nie da się go rozwiązać.
+1, podzielam zdanie gumbyyego w tym temacie.
Sam fakt tego, że forum nadal istnieje i nawet sprawnie działa w roku 2023 i tak jest sporym ewenementem.
Próba zamknięcia forum tylko dla zalogowanych użytkowników bądź też weryfikacji przy zakładaniu konta wydaje mi się sporym strzałem w kolano i trochę delikatnym odklejeniem od rzeczywistości i przerostem formy nad treścią
Bo takie błache rzeczy mogą dość zabić forum do końca.
Wiadomo, że 95% postów to i tak grupa tych samych użytkowników, ale w tych czasach forum powinno serio walczyć o każdego potencjalnego nowego użytkownika i w żaden sposób nie utrudniać dostępu. Albo dla starego który raz na jakiś czas wpadnie napisać to i owo. Boty serio są takim problemem? Bo już chyba nawet one przestały się pojawiać bo fora są przestarzałe i nikomu nie chce się tych botów robić
Z resztą, nie ukrywam że forum przeglądam praktycznie codziennie, ale jako że z reguły nie chce mi się pisać to się nie loguję. Gdybym miał się logować specjalnie żeby zobaczyć zawartość to pewnie bym po prostu przestał przeglądać. Tak, leniwy jestem. I zakładam ktoś kto wpada na forum raz na 2 tygodnie tym bardziej nie będzie chciał się w takie rzeczy bawić.
To tylko forum internetowe wiec tak jak ktoś wcześniej napisał, nie ma co się bawić w formalne pisanie regulaminów i tym podobne, stworzyć listę 10 zaleceń dla forumowicza i tyle.
Próba zamknięcia forum tylko dla zalogowanych użytkowników bądź też weryfikacji przy zakładaniu konta wydaje mi się sporym strzałem w kolano i trochę delikatnym odklejeniem od rzeczywistości i przerostem formy nad treścią
Wiadomo, że 95% postów to i tak grupa tych samych użytkowników, ale w tych czasach forum powinno serio walczyć o każdego potencjalnego nowego użytkownika i w żaden sposób nie utrudniać dostępu. Albo dla starego który raz na jakiś czas wpadnie napisać to i owo. Boty serio są takim problemem? Bo już chyba nawet one przestały się pojawiać bo fora są przestarzałe i nikomu nie chce się tych botów robić
Z resztą, nie ukrywam że forum przeglądam praktycznie codziennie, ale jako że z reguły nie chce mi się pisać to się nie loguję. Gdybym miał się logować specjalnie żeby zobaczyć zawartość to pewnie bym po prostu przestał przeglądać. Tak, leniwy jestem. I zakładam ktoś kto wpada na forum raz na 2 tygodnie tym bardziej nie będzie chciał się w takie rzeczy bawić.
To tylko forum internetowe wiec tak jak ktoś wcześniej napisał, nie ma co się bawić w formalne pisanie regulaminów i tym podobne, stworzyć listę 10 zaleceń dla forumowicza i tyle.
Dobry post.
Też się zgadzam z kolegą Piwowarusem.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Dołączam się do zacnego grona powyżej. Zresztą pisałem coś podobnego (10 Zasad Forumowicza) i fajnie, że odzew jest podobny 
www.MetalSide.pl
Piwo po prostu rozwinął to, o czym pisałem 
Nie szukajmy problemów tam, gdzie ich nie ma. Nie są nimi ani boty ani niezalogowani czytelnicy.
Nie szukajmy problemów tam, gdzie ich nie ma. Nie są nimi ani boty ani niezalogowani czytelnicy.