Bruce Solo
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5490
Re: Bruce Solo
Obawiam się, że to będzie znów płyta robiona zrywami, bez spójności i bardzo nierówna. Jeśli to będzie coś podobnego do Tyranny of Souls, której kiedy słucham, to mam wrażenie że to dzieło gdzie psu, który rozerwał jaja na płocie z pośpiechu doszyto kulki od indyka, to nie będę zadowolony.
Na chwilę obecną dla mnie Dickinson skończył się na Chemical Wedding.
Na chwilę obecną dla mnie Dickinson skończył się na Chemical Wedding.
Pierre Dolinski pisze: ↑pt sty 13, 2023 8:14 pm (...) Tyranny of Souls, której kiedy słucham, to mam wrażenie że to dzieło gdzie psu, który rozerwał jaja na płocie z pośpiechu doszyto kulki od indyka (...).
Pierre, uwielbiam te Twoje "porównania homeryckie", nie ma co - pobudzają wyobraźnię
Też uważam, że Tyranny of Souls trochę daleko do Chemical Wedding. Ale są tam bardzo dobre (Abduction, Soul Intruders, Kill Devil Hill) i dobre kawałki (tytułowy i te dwie balladki). Pamiętam, że w 2005 album ten sprawił mi radochę.
Dziś po Bronku nie spodziewam się czegoś na miarę Chemical, liczę jednak, że wraz z Royem Z. zapewni mi, co najmniej takie wrażenia jak te sprzed kilkunastu lat.
Pierre,
Tyranny of Souls czy Senjutsu - co na bezludną wyspę, gdybyś musiał wybrać pod lufą karabinu?
Tyranny zjada wszystkie albumy Maiden po o 2000.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja spodziewam się poziomu max Tyranii (niestety), ale cokolwiek więcej i będę mega zadowolony 
Chciałbym, żeby te nowe utwory były napisane na miarę możliwości głosowych obecnego Bronka. Muzycznie bez powtórzeń i niepotrzebnych dłużyzn. O produkcję jestem w miarę spokojny.
Chciałbym, żeby te nowe utwory były napisane na miarę możliwości głosowych obecnego Bronka. Muzycznie bez powtórzeń i niepotrzebnych dłużyzn. O produkcję jestem w miarę spokojny.
www.MetalSide.pl
Mnie ciekawi czy If Eternity Should Fail pojawi się na płycie i jak bardzo przerobili ten utwór na potrzeby Iron Maiden. 
Co do możliwości wokalnych Bruce'a - mam wrażenie, że do solowej kariery zawsze się bardziej przykładał. Z obniżeniem strojów gitar też nigdy nie miał problemów, także powinno być lepiej niż na poprzednich płytach IM.
Co do możliwości wokalnych Bruce'a - mam wrażenie, że do solowej kariery zawsze się bardziej przykładał. Z obniżeniem strojów gitar też nigdy nie miał problemów, także powinno być lepiej niż na poprzednich płytach IM.
No ciekawe z tym IESF.MaidenFan pisze: ↑pt sty 13, 2023 11:26 pm Mnie ciekawi czy If Eternity Should Fail pojawi się na płycie i jak bardzo przerobili ten utwór na potrzeby Iron Maiden.
Liczę mocno na to co napisałeś.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5490
Wczoraj znowu było gadane o trasie i płycie 
Co Wy pitolicie, Tyrania to była moja pierwsza płyta dicksa i najczęściej do niej wracam.
Bardzo dobry album
Bardzo dobry album
Tyranny żaden wielki szał, ale solidny album, bardzo bym sobie życzył żeby Maiden było w stanie nagrać teraz taki kawałek jak Abduction
Forum internetowe to poważna sprawa.
No dokładnie, solidny album, bez zbędnych dłużyzn.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Kiedyś Bruce mówił, że się znajdzie. Ale to było ładnych parę lat temu. Zresztą cała płyta miała się tak nazywać.
Do poziomu Accident czy Chemical potrzebny by był Adrian w topowej formie, a wiadomo, że go nie będzie wcale.
Może chociaż na trasie się pojawi, bo Kotzen będzie zajęty z innym projektem, także Smith powinien być wolny.
-
Deleted User 8107
A tak z innej beczki, moim zdaniem Bruce najlepiej śpiewał od czasów Samson do Synka, a jakie jest Wasze zdanie na ten temat? są tu jacyś fani chrypki Dickinsona z lat 90tych?
-
Deleted User 5490
Ja bym jeszcze dodał czasy No Prayer i Fear of the Dark. On tam też bardzo dobrze śpiewał, choć Fear of the Dark jest przeciętną płytą. 6 kawałków ok i 6 z dupy.
-
Deleted User 8107
Pierre, bo Ty masz pojęcie o muzyce od strony technicznej (tak myślę), na której płycie Dickinson ma najtrudniejsze partie do śpiewania?Pierre Dolinski pisze: ↑czw sty 19, 2023 5:44 pm Ja bym jeszcze dodał czasy No Prayer i Fear of the Dark. On tam też bardzo dobrze śpiewał, choć Fear of the Dark jest przeciętną płytą. 6 kawałków ok i 6 z dupy.
-
Deleted User 5490
Cudów to dokonywał na The Number of the Beast i Piece of Mind. Tam śpiewał najwyższe dźwięki , najtrudniejsze melodie, gdzie nieraz były spore skoki interwałowe i kawałki moim zdaniem były najbardziej wymagające. Całkiem dobrze było na Powerslave. To był szczyt wokalnych możliwości. Później zaczął się zjazd w dół. Głos mu wydoroślał a potem zaczął mu się starzeć, co jeszcze do FODT nie było jakoś bardzo zauważalne. Więcej skrzeków, chrypek ale nawet to było fajne. Sądzę, że po nagraniu Tyranny głos Dickinsona skapcaniał i tak jest do dziś. To nie jest już dawny Bruce. Wiadomo, ze czasem na żywo odpieprzał kaszanę już w młodości, ale właśnie po wydaniu Tyranny i Dance of Death ludzie po raz pierwszy usłyszeli zmęczony głos i zniżki formy w studio.
Ja lubię Bronka w Maiden do Fear. I na solowych do CW. I jeszcze troszkę na BNW. No i pasuje mi sposób śpiewania z AMOLAD.
Później za czesto jest "pianie" i inne "atrakcje".
Później za czesto jest "pianie" i inne "atrakcje".
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 8107
@Pierre dzięki za wyjaśnienie, moim zdaniem też na SiT śpiewał mega (taki Runner) ale kompletnie nie wiem jak to wygląda od strony technicznej.
-
Deleted User 5155
Akurat w Runnerze seryjnie nie wyrabia przy górnych dźwiękach w zwrotkach. I niełatwo przesądzić, czy to efekt wysokości dźwięku czy tempa i skali interwałów.
Dużo czyściej i sprawniej wyśpiewał TRATB, który pod wzgledem technicznej trudności jest porównywalny z ww.
ps. nie lubię cieszyć się muzyką i zwracać uwagę na wokalne kiksy, ale chyba sobie zapodam takie zadanie.