Znowu dobra i solidna płyta. Dobrze, że robią sobie takie wycieczki w stronę Uriah Heep, Black Sabbath i Deep Purple na "On The Edge Of No Tomorrow". Poza tym ewidentnie słychać, że pomimo nie odniesienia kiedykolwiek jakiegoś komercyjnego sukcesu ciągle chce im się grać. A o gościnnym udziale Tony Martina chyba za dużo nie trzeba pisać. Super, że też do tej płyty przyłożył rękę.
Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Re: Teraz słucham...
Ostatnio zmieniony czw sty 26, 2023 10:45 pm przez LukaSieka, łącznie zmieniany 1 raz.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Niech oni wydadzą ten cholerny D666 w jewelcase bo już mnie to wkurza, że nie mam tego na półce.
Running Wild - Under Jolly Roger

No Return - Requiem
- LukaSieka

A II Z "No Fun After Midnight"

A II Z "The Witch Of Berkeley"
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

To fakt, jest trochę Black Sabbath. Nawet trochę więcej niż trochęLukaSieka pisze: ↑czw sty 26, 2023 3:48 pmZnowu dobra i solidna płyta. Dobrze, że robią sobie takie wycieczki w stronę Uriah Heep, Black Sabbath i Deep Purple na "On The Edge Of No Tomorrow". Poza tym ewidentnie słychać, że pomimo odniesienia kiedykolwiek jakiegoś komercyjnego sukcesu ciągle chce im się grać. A o gościnnym udziale Tony Martina chyba za dużo nie trzeba pisać. Super, że też do tej płyty przyłożył rękę.
- LukaSieka

TrocheAdrian S.O.S. pisze: ↑czw sty 26, 2023 9:12 pm To fakt, jest trochę Black Sabbath. Nawet trochę więcej niż trochęTony Martin jest tam tylko gościnne niby ale ciekawe czy nie maczał palców też przy kilku kompozycjach bo klimat Sabbathów na tym albumie Quartz jest
Quartz może i nie byli znani jak choćby Saxon i nie sprzedawali masy płyt. Ale odmówić im nie można że już podczas wydania Stand Up and Fight byli bardzo dobrym zespołem z własnym stylem. Na pewno wyróżniali się na tle masy kopistów i nie byli jakimś trzecioligowym zespolikiem którym nie warto było zawracać sobie głowy. Nowa płyta też bardzo fajna. Tak jak pisałeś jest w stylu starego grania i dużo jest wpływów Black Sabbath ale takie wpływy Quartz mieli od zawsze. No może teraz jest stylu Sabbs trochę więcej. Szkoda że to ostatnia płyta Geoffa Nichollsa. Facet nagrał dużo dobrych rzeczy z Black Sabbath, Quartz i Tony MartinemLukaSieka pisze: ↑czw sty 26, 2023 3:48 pmZnowu dobra i solidna płyta. Dobrze, że robią sobie takie wycieczki w stronę Uriah Heep, Black Sabbath i Deep Purple na "On The Edge Of No Tomorrow". Poza tym ewidentnie słychać, że pomimo nie odniesienia kiedykolwiek jakiegoś komercyjnego sukcesu ciągle chce im się grać.
Venom - Temples Of Ice
Ktoś mi powie dlaczego fani czepiają się tej płyty? Albo uważają ją za jakiś szrot? Przecież to jest Venom w pełnym gazie tylko podany w bardziej heavymetalowo-rock'n'rollowej wręcz formie. Ale takie kawałki jak "Acid" czy "Arachnid" niszczą!
Ktoś mi powie dlaczego fani czepiają się tej płyty? Albo uważają ją za jakiś szrot? Przecież to jest Venom w pełnym gazie tylko podany w bardziej heavymetalowo-rock'n'rollowej wręcz formie. Ale takie kawałki jak "Acid" czy "Arachnid" niszczą!
Ja Ci nie powiem bo bardzo lubię ten Dolanowy okres, w porównaniu z tym co później było wydawane pod nazwą Venom ten materiał to arcydzieloZdan pisze: ↑pt sty 27, 2023 1:14 am Venom - Temples Of Ice
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Po prostu nie kumam przywalania się do tego bo to nie jest jakieś turbo stylistycznie odjechane ani te numery nie są złe.Sardi z Batumi pisze: ↑pt sty 27, 2023 1:30 amJa Ci nie powiem bo bardzo lubię ten Dolanowy okres, w porównaniu z tym co później było wydawane pod nazwą Venom ten materiał to arcydzieloZdan pisze: ↑pt sty 27, 2023 1:14 am Venom - Temples Of Ice
Ktoś mi powie dlaczego fani czepiają się tej płyty? Albo uważają ją za jakiś szrot? Przecież to jest Venom w pełnym gazie tylko podany w bardziej heavymetalowo-rock'n'rollowej wręcz formie. Ale takie kawałki jak "Acid" czy "Arachnid" niszczą!![]()
Bo dla niektórych no cronos no venom niewazne jak dobre byłoby granieZdan pisze: ↑pt sty 27, 2023 2:02 amPo prostu nie kumam przywalania się do tego bo to nie jest jakieś turbo stylistycznie odjechane ani te numery nie są złe.Sardi z Batumi pisze: ↑pt sty 27, 2023 1:30 amJa Ci nie powiem bo bardzo lubię ten Dolanowy okres, w porównaniu z tym co później było wydawane pod nazwą Venom ten materiał to arcydzieloZdan pisze: ↑pt sty 27, 2023 1:14 am Venom - Temples Of Ice
Ktoś mi powie dlaczego fani czepiają się tej płyty? Albo uważają ją za jakiś szrot? Przecież to jest Venom w pełnym gazie tylko podany w bardziej heavymetalowo-rock'n'rollowej wręcz formie. Ale takie kawałki jak "Acid" czy "Arachnid" niszczą!![]()
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Iron Maiden - Killers