Ale tu nikt nad niczym nie biadoli, to są fakty.johnny_o pisze: ↑sob lut 11, 2023 4:35 pmLarsowi na pewno jest z tego powodu bardzo przykro i płacze przez całą drogę do bankuPierre Dolinski pisze: ↑sob lut 11, 2023 4:03 pm Wielu młodych perkusistów będąc jeszcze na dorobku śmieje się z jego umiejętności.![]()
A serio - właściwy człowiek o właściwej porze we właściwym miejscu, charyzmatyczny biznesmen, zwał jak zwał, facet swoim dorobkiem wzniósł sobie trwały pomnik. Dla wielu Meta na Kilemol dopiero się zaczęła i nie biadolą nad rzekomym sprzedaniem się zespołu.
Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Re: Metallica
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Nie wiem czy zaraz "śmieciowe" ale też nie gustuję.Pierre Dolinski pisze: ↑sob lut 11, 2023 4:42 pm Szczerze mówiąc mam w dupie czy płacze czy nie. Pewnie nie płacze. Może lepiej być chujowym, śmiesznym i bogatym, niż dobrym, uznanym i ciągle martwiącym się o przyszłość. Ja nie mam tego dylematu.
Po prostu przestałem słuchać muzyki Metallica powstałej po czarnym albumie i nie biorę udziału w finansowaniu biznesu Larsa, bo dla mnie to śmieciowe granie.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Nie płacze, sprawdzone info. Tu nie ma żadnego dylematu - wiadomo która kombinacja jest najlepsza a która najgorsza, ale kwestia przyporządkowania Larsa jest dyskusyjna i zależy od preferencji.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Biadolenie nad faktami
Flemming powiedział, że jeśli ktoś uważa Larsa za fatalnego pałkera, to kompletnie nie wie o czym gada, nie ma pojęcia o perkusji w kontekście zespołu, jest ignorantem
Lars to dopiero na końcu bebniarz, czemu tak trudno to wielu przychodzi skumać
Wiem, że wielu ma bekę, ale On ma uznanie w branży, nawet jeśli całują się tam po dupach. Portnoy go dobrze podsumował. Po prostu to ktoś dużo więcej niż regularny perkusista. No i po kilku sekundach wiadomo, ze to On. Sorry, można słusznie czepiać się technikaliow często, ale właśnie tak rozpoznaje się największych - po stylu.
Leciutko. Kiedyś ktoś znany (też pałker) nazwał go Ringo Starrem Thrashu 
-
Deleted User 5490
Dla mnie Lars to taki Oskarek Matzerath thrash metalu. I nie muszę być Portnoyem, żeby to powiedzieć.
Inna sprawa, że oni tam na różnych Grammy, Holoffejmach i w mediach smarują sobie wazeliną przed popychem dość obficie. Jedno wielkie towarzystwo wzajemnej adoracji. Taka tam logika, że lepiej im wejść komuś w dupę dobrowolnie niż zostać obsranym przez jego fanów, a Metallica ma dużo fanów. To jest ta siła, która pęta języki lepszym perkusistom od Larsa.
Wystarczyło że raz Dickinson chlapnął coś o Ozzym na Ozzfeście i widzieliście co się działo. To wyobraźcie sobie, co byłoby gdyby Portnoy powiedział, że Lars jest obecnie gównianym doboszem a nie perkusistą metalowym.
Inna sprawa, że oni tam na różnych Grammy, Holoffejmach i w mediach smarują sobie wazeliną przed popychem dość obficie. Jedno wielkie towarzystwo wzajemnej adoracji. Taka tam logika, że lepiej im wejść komuś w dupę dobrowolnie niż zostać obsranym przez jego fanów, a Metallica ma dużo fanów. To jest ta siła, która pęta języki lepszym perkusistom od Larsa.
Wystarczyło że raz Dickinson chlapnął coś o Ozzym na Ozzfeście i widzieliście co się działo. To wyobraźcie sobie, co byłoby gdyby Portnoy powiedział, że Lars jest obecnie gównianym doboszem a nie perkusistą metalowym.
Pewnie sporo w tym prawdy.
Ale Lars ma prawie 6 paczek, a nadal cisnie na żywo na pełnej intensywności i zaangażowaniu, nie odpuszcza, a z jego mimiki można zrobić mały album z fotami
Nie wiem, po co na siłe odnosić się stricte do czystych umiętności. Nadal ma charyzmę i chęć do gry. Nigdy nie był technikiem, i nie będzie
Wolę oglądać zlepek jego grania przez 10min niż np. tyle samo takiego arcy-technika jak Mangini w DT.
Ale Lars ma prawie 6 paczek, a nadal cisnie na żywo na pełnej intensywności i zaangażowaniu, nie odpuszcza, a z jego mimiki można zrobić mały album z fotami
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Charyzmę chłop ma, to prawda i niesamowity łeb do biznesów.
biznesman => promotor/manager => pałker - w tej kolejności, albo dwa pierwsze dowolnie, ale perka zawsze na końcu 
Kozacka sztuka w godnej jakości https://www.youtube.com/watch?v=fPdKx0EQbCQ
-
Deleted User 626
Wg mojej teorii odnośnie komercji itd. jest to fejk. Nikt tak nie zagra na żywo bez postprodukcji.
-
Deleted User 5490
Wiesz. Gdybym specjalizował się w robieniu zdjęć upośledzonym w celach naukowych np. antropologicznych, może zainteresowałbym się jego mimiką. Mnie raczej interesuje co słychać, kiedy gra. Jego miny, które przypominają mi masturbującego się przedstawiciela ssaków naczelnych nie wchodzą w zakres moich zainteresowań. Ci których złapano w obiektyw podczas klepania gruchy też zazwyczaj mają zaangażowane miny.nugz pisze: ↑ndz lut 12, 2023 10:35 am Pewnie sporo w tym prawdy.
Ale Lars ma prawie 6 paczek, a nadal cisnie na żywo na pełnej intensywności i zaangażowaniu, nie odpuszcza, a z jego mimiki można zrobić mały album z fotamiNie wiem, po co na siłe odnosić się stricte do czystych umiętności. Nadal ma charyzmę i chęć do gry. Nigdy nie był technikiem, i nie będzie
Wolę oglądać zlepek jego grania przez 10min niż np. tyle samo takiego arcy-technika jak Mangini w DT.
Prawda jest taka, że jest tak specyficzny i charyzmatyczny, ze w Metallice jest nie do zastąpienia. Z Jordisonem czy Lombardo wyszło ok, wiadomo, techniczne bylo sprawniej, sle ewidentnie coś było dziwne w odbiorze. Jeśli ktos osłucha się z jego stylem na żywo, to później każdy inny pałker będzie brzmiał trochę nie na miejscu do gitary Jamesa, mimo wszystko 
-
Deleted User 5490
To co piszesz jest wyłącznie kwestią wyobrażenia co pasuje a co nie. Każdy ma inne wyobrażenie. Ja wyobrażam sobie Metallicę bez Larsa. 
Dobry chłop, dobry bassman, nigdy nie zalepił dziury po Jasonie.