Co do tego, to wiadomo że pierwsza klasa;)
09/05/2023 - Sabaton - Łódź
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 09/05/2023 - Sabaton - Łódź
To też moim zdaniem nie do końca do zrobienia bo za mało tutaj jarmarku, przyjemnych melodyjek etc. Te glamo-podobne rzeczy które Enforcer próbował wstawić IMHO nie działają tak dobrze jak zwyczajne nawiązania do popu.Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 24, 2022 4:25 pmZdan pisze: ↑śr sie 24, 2022 2:42 pmZastanawia mnie to czy rzeczony Enforcer nawet przy promocji byłby w stanie wbić się na poziom około-Sabatonowy. Lekko mi się nie wydaje - nawet bardziej przystępna czy wręcz komercyjna ostatnia płyta nie spotkała się z wielkim odzewem (a wręcz była przyjęta negatywnie przez starych fanów). Enforcer po prostu tworzy muzykę która jednak nie jest z tej samej kartoflano-kiełbasianej półki co reszta tego towarzystwa. I na to ciężko coś poradzić.Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 24, 2022 2:09 pm
Tak, ale kapele typu Beyond the Black czy Battle Beast generują pieniądze bo są promowane (chociaż w Beyond to raczej bogaty tatuś). Jakby Enforcer był zabierany na trasy przez takiego Kreatora, czy nawet ten nieszczesny Sałaton to potem mógłby grać większe trasy klubowe i przynosić kasę. Po prostu przez brak gustu włodarzy Nuclear i niemieckich helmutów klasyczny heavy i thrash są odcięte od głównych festów.
Nie no nie mówiłem tu o poziomie Sabatonu tylko Beyond the Black
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Miłość miłość i kurier. Dwa pierwsze w wyszukiwarce. Ten pierwszy tragiczny, drugi zwykły średniak. To taka typowa muzyka, która słysząc z glosnikow w radiu blablacara czy w knajpie powoduje chec założenia słuchawek.
Beatlesi mieli parę wesolych pioseneczek, ale oni przynajmniej kreowali. 50 lat później to już nie jest argument.
Beatlesi mieli parę wesolych pioseneczek, ale oni przynajmniej kreowali. 50 lat później to już nie jest argument.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
O tak, kto to widział, żeby w latach '80 puszczać w radiu piosenki rockowe, będące wtórnymi i podobnymi do siebie tworami napisanymi na jedno kopyto wg schematu zwrotka-refren-zwrotka-refren-solówka-refren 3 razy z czego środkowy raz a cappella, w których liczył się tylko łatwo wpadający w ucho refren i tekst o miłości, a do tego, nie daj Boże, muzycy mieliby się malować i przebierać za kob...Lonerunner pisze: ↑śr sie 24, 2022 1:28 pm O doprowadzeniu rocka do przaśności i tandety pod radio nawet nie wspomnę. Smutne czasy natychmiastowej gratyfikacji dla gustu perweniusza. Kiedyś nawet disco czy zwykły pop miały jakąkolwiek klasę, naturalność, dziś to tylko produkt niczym z dystrybutora.
A nie, czekaj...
Nie martw się mam w samochodzie 2 autorskie płyty, covery Niemena i Pistolet. Zapoznasz się dokładnie w drodze do Berlina.Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 24, 2022 4:27 pmPrzesłuchałem dwa numery i sa tak bezjajeczne radiowopopierdółkowe, że aż boli.Sardi z Batumi pisze: ↑śr sie 24, 2022 2:51 pmPrzecież ten metal Zalefa był mega chujowy, a to co robi teraz jest zajebiste nie tylko w swojej kategorii.Zakkahletz pisze: ↑śr sie 24, 2022 1:05 pm A jeszcze gorszą opinię mam o niejakim Krzysztofie Z., który zdradził metal na rzecz popu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dobrze, że mam te słuchawki z redukcja dzwiekow otoczenia.pz pisze: ↑śr sie 24, 2022 5:36 pmNie martw się mam w samochodzie 2 autorskie płyty, covery Niemena i Pistolet. Zapoznasz się dokładnie w drodze do Berlina.Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 24, 2022 4:27 pmPrzesłuchałem dwa numery i sa tak bezjajeczne radiowopopierdółkowe, że aż boli.Sardi z Batumi pisze: ↑śr sie 24, 2022 2:51 pm
Przecież ten metal Zalefa był mega chujowy, a to co robi teraz jest zajebiste nie tylko w swojej kategorii.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Ten Pistolet to mógłbyś wyrzucić albo sprzedać na jakiejś aukcjipz pisze: ↑śr sie 24, 2022 5:36 pmNie martw się mam w samochodzie 2 autorskie płyty, covery Niemena i Pistolet. Zapoznasz się dokładnie w drodze do Berlina.Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 24, 2022 4:27 pmPrzesłuchałem dwa numery i sa tak bezjajeczne radiowopopierdółkowe, że aż boli.Sardi z Batumi pisze: ↑śr sie 24, 2022 2:51 pm
Przecież ten metal Zalefa był mega chujowy, a to co robi teraz jest zajebiste nie tylko w swojej kategorii.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Jak się siedzi w bagażniku to roleta podobno dobrze odcina dźwięk.Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 24, 2022 5:44 pmDobrze, że mam te słuchawki z redukcja dzwiekow otoczenia.pz pisze: ↑śr sie 24, 2022 5:36 pmNie martw się mam w samochodzie 2 autorskie płyty, covery Niemena i Pistolet. Zapoznasz się dokładnie w drodze do Berlina.Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 24, 2022 4:27 pm
Przesłuchałem dwa numery i sa tak bezjajeczne radiowopopierdółkowe, że aż boli.![]()
Oglądając ostatnio filmiki z tego, co się dzieje na drogach to stwierdzam, że może jednak warto mieć w aucie pistolet.Sardi z Batumi pisze: ↑śr sie 24, 2022 5:47 pmTen Pistolet to mógłbyś wyrzucić albo sprzedać na jakiejś aukcjipz pisze: ↑śr sie 24, 2022 5:36 pmNie martw się mam w samochodzie 2 autorskie płyty, covery Niemena i Pistolet. Zapoznasz się dokładnie w drodze do Berlina.Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 24, 2022 4:27 pm
Przesłuchałem dwa numery i sa tak bezjajeczne radiowopopierdółkowe, że aż boli.
- last_samurai
- -#Charlotte

Hej, nie było mnie chwilę a tu taką dyskusję rozpętałem 
W sumie po tym co tu swego czasu poczytałem, nawet spodziewałem się takich odpowiedzi - że plastikowy Sabaton a taki Enforcer to niby lepszy.
Ja nie mam problemu z Sabatonem, Beast in Black czy Powerwolf, uważam że tworzą porządną muzykę a na każdej płycie znajdzie się kilka naprawdę solidnych i dobrych numerów. Niestety nie słyszę takich na płytach rzeczonego Enforcer, który dla mnie zawsze był zespołem uprawiającym jakiś dziwaczny revival lat 80-tych, może i dobry technicznie, ale raczej ciężko wykopać z ich dyskografii jakieś faktyczne hiciory z komercyjnym potencjałem. A u Sabaton jest ich jednak cała masa. Ogólnie hype'owana w wielu tematach tu na forach scena NWOTHM jest dla mnie masakrycznie sztucznym i pretensjonalnym tworem, z którego może ze 3-4 kapele mają zadatki na coś więcej niż uprawianie pozerki i pozorowaniu tęsknoty za latami 80-tymi. Padła tu chyba nazwa Atlantean Kodex i tu się zgodzę - to świetny zespół, ale wciąż zbyt niszowy pod względem produkcji koncertu i obecności w przestrzeni publicznej, żeby mógł zawalczyć o coś więcej. Niestety obecnie liczy się potencjał komercyjny, który mieli w zasadzie wszyscy wielcy na scenie metalowej. Dobra kończę, bo muszę wozić takiego jednego rudego kolesia
W sumie po tym co tu swego czasu poczytałem, nawet spodziewałem się takich odpowiedzi - że plastikowy Sabaton a taki Enforcer to niby lepszy.
Ja nie mam problemu z Sabatonem, Beast in Black czy Powerwolf, uważam że tworzą porządną muzykę a na każdej płycie znajdzie się kilka naprawdę solidnych i dobrych numerów. Niestety nie słyszę takich na płytach rzeczonego Enforcer, który dla mnie zawsze był zespołem uprawiającym jakiś dziwaczny revival lat 80-tych, może i dobry technicznie, ale raczej ciężko wykopać z ich dyskografii jakieś faktyczne hiciory z komercyjnym potencjałem. A u Sabaton jest ich jednak cała masa. Ogólnie hype'owana w wielu tematach tu na forach scena NWOTHM jest dla mnie masakrycznie sztucznym i pretensjonalnym tworem, z którego może ze 3-4 kapele mają zadatki na coś więcej niż uprawianie pozerki i pozorowaniu tęsknoty za latami 80-tymi. Padła tu chyba nazwa Atlantean Kodex i tu się zgodzę - to świetny zespół, ale wciąż zbyt niszowy pod względem produkcji koncertu i obecności w przestrzeni publicznej, żeby mógł zawalczyć o coś więcej. Niestety obecnie liczy się potencjał komercyjny, który mieli w zasadzie wszyscy wielcy na scenie metalowej. Dobra kończę, bo muszę wozić takiego jednego rudego kolesia
rock'n'roll driver
- blackcocker
- -#Moderator

O no to zabrzało Vorgelowo - im większy sukces komercyjny, tym lepsza muzyka. Nigdy nie zrozumiem tego podejścia.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- last_samurai
- -#Charlotte

Ale gdzie ja napisałem że sukces komercyjny = lepsza muzyka? Ja napisałem tylko, że sukces komercyjny to składowe różnych rzeczy, dobrej muzyki, produkcji koncertu i potencjału komercyjnego ogólnie. Z tego co pamiętam rzeczony Enforcer nie tak dawno w jakimś wywiadzie płakał jak bardzo są rozczarowani że mimo tylu płyt i tylu lat działalności wciąż grają w małych klubach a nie wielkich stadionach i że w sumie nie rozumieją tego, bo są tacy super. No widocznie nie są 
rock'n'roll driver
Ogólnie podzielam uwagi co do NWOTHM, po prostu Enforcer nie ma takiego przebicia, bo to muzyka skierowana do dość hermetycznego grona odbiorców. Sabaton tłucze te swoje przeboje, które można nawet puścić w radiu i powiedzieć "ayayayay proszę pana husaria HURRA POLACYYY!". No i to działa.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Doszło Babymetal i Lordi na support

Siergiej, odpalaj!
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Gruby support x)
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

www.ghostdivision.nl
A ja dzięki Tobie, ale nic nie straciliśmy
Generalnie z zasady nie uznaję cover bandów, ale jakąś miarą popularności zespołu jest ich liczba.
I co, był ktoś? Jeśli setlist.fm nie kłamie, to nie zagrali 40:1 i Uprising, jestem ciekawy reakcji publiki