Bruce Solo
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bruce Solo
Tak, koncerty super, za pierwszym i drugim razem
Później pozostaje tylko Strange Deja-vu 
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Niby tak, niemniej zawsze chętnie wracam na kolejną trasę, choć na oglądanie ich po pięć razy z rzędu bym się nie zdecydował.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Nie było gorszej płyty niż VXI - było to takie dno, że Harris rozważał zamknięcie działalności. Nawet okładka odpycha. Kiedy patrzy się na rankingi albumów zespołu, to na mur - beton VXI dostaje najniższe noty, Bayley do tych nut pasuje jak Sid Vicious do opery.
-
Deleted User 5155
-
Deleted User 8107
Dla mnie osobiście Virtual to najlepsza ich płyta z lat 90tych 
O to to... VXI z lepszym brzmieniem (minus A&G) bylby całkiem ok albumem.
www.MetalSide.pl
pinio, jesli lubisz jeść caly czas to samo, to sporo tracisz
Ja mam delikatny żołądek i szybko zbiera się na wymioty
TXF i VXI słuchałem nawet dziś, i nadal są git, dla mnie.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Sądząc po zainteresowaniu koncertami Maiden w ostatnich 23 latach, to chyba ludziom na te wymioty się nie zbierało bo chętnych do konsumpcji zdecydowanie przybyło...
Posłuchaj jak śpiewa Dickinson na ostatnich OFICJALNYCH koncertówkach.pinio pisze: ↑pt mar 17, 2023 9:07 pmJak Majdeny zaczną komponować taką kichę jak wtedy (XF i VXI) i znajdą wokalistę, który nie potrafi - zwłaszcza na koncertach - śpiewać nawet utworów dla niego napisanych to myślę, że jest szansa na refleksję, bo i płyt mniej zejdzie i na koncerty lud pchać się nie będzie, więc "kasa przestanie się zgadzać"sajki pisze: ↑pt mar 17, 2023 7:43 pm (...) Gdyby było jak za czasów Blaze'a, to dałoby im to do myślenia, no i kasa by się nie zgadzała. Sprzedaż wtedy drastycznie spadła, na koncertach już takich tłumów nie było. Może doszłoby do nich, że odstawianie fuszerki jak robią to teraz, nie jest ok, bo fani to widzą? (...)... Tyle, że na poprawę to czasu już zabraknie bo peseloza nie czeka a i tak odważnego gościa z talentem jak BB niełatwo się doszukać
.
A poza tym - jak przychodzi co do czego to nawet nadkrytycy z pewnego forum pieją, że koncerty zarąbiste ... No jak tak można![]()
Wiem, że off, ale skoro się kręci ...
Ja nie słyszałem, ale OFICJALNE wydania mają to do siebie, że magia studia i tak robi swoje, i z reguły finalny produkt brzmi sporo lepiej niż faktycznie było w oryginale 
Na oficjalnych koncertówkach, na których mogli właśnie to wszystko zrobić, Bruce brzmi jak gówno. Mniej więcej tak źle jak Bayley z Ironami live. A ludzie i tak zachwyceni.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Na ostatniej koncertówce brzmi okropnie, natomiast na wielu poprzednich znośnie/dobrze. Na takim F666 momentami świetnie, także to różnie bywało. Na Rock in Rio forma rewelacja, na Death on the Road - już gorzej. Maideni najwyraźniej nie dopieszczają (nagrywają) koncertówek w studio, inaczej mielibyśmy "Unleashed in the Studio 2". Na takim En Vivo! raz brzmi dobrze, w innym miejscu już się męczy, jednak to jest prawdziwy zapis koncertu, bez tuszowania wszystkiego w studio. W zeszłym roku w Pradze i Warszawie było na prawdę dobrze.
Chodziło mi o dwie ostatnie, szczególnie najnowszą.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

To zgoda, tyle że trzeba pamiętać, iż ten koncert nie był rejestrowany z myślą o oficjalnej publikacji, opublikowali zapis roboczy z myślą o fanach, którzy nie mogli ich zobaczyć z powodu trwającej pandemii. U nas podobnie postąpił Kat Kostrzewskiego, odwołano koncerty, zaś na otarcie łez fanom zaproponowano CD live z surowym zapisem występu. Gdyby wszystko odbywało się normalnie, IM opublikowaliby CD/DVD z koncertów stadionowych 2020 - Harris zdradził swoje plany w wywiadzie dla Burrn! z lutego 2020. "Nights of the Beast" to taki prezent dla fanów, surowy zapis ze stołu mikserskiego na dodatek koncertów, podczas których Dickinson miał problemy z gardłem, oprócz Rio 2019 - najgorszych na trasie.
Pierdzielenie o prezencie dla fanów
Co szkodziłoby popracować nad tym materiałem i obrobić go jak należy w studio? Jaka jest wymówka, że to się nie udało? Bez jaj...
Puścili gniota za który biorą hajs. Jakby chcieli "dać prezent fanom" to udostepniliby to, czy inne koncerty za darmo. Zespół się pod tym podpisał, to jest oficjalne wydawnictwo. Po co te bzdety o pandemii i innych planach? Nie ma wytłumaczenia na lenistwo i olewactwo.
Puścili gniota za który biorą hajs. Jakby chcieli "dać prezent fanom" to udostepniliby to, czy inne koncerty za darmo. Zespół się pod tym podpisał, to jest oficjalne wydawnictwo. Po co te bzdety o pandemii i innych planach? Nie ma wytłumaczenia na lenistwo i olewactwo.
www.MetalSide.pl
^FAKTY!
Dziwne w Anglii mają rozumienie słowa PREZENT
Dziwne w Anglii mają rozumienie słowa PREZENT
Ostatnio zmieniony sob mar 18, 2023 12:17 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
Zajebista sprawa, taki prezent - co mi tam, mam gest - każdy forumowicz dostaje dziś ode mnie w prezencie flaszkę, tylko musi iść do sklepu i sobie za nią zapłacić!
Forum internetowe to poważna sprawa.
Ty to masz gest Żelazny, Twoje zdrowie
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Nie miałem pojęcia o tej historii, kurwa, jakie to żałosne
Mistrzostwo w dymaniu fanów na hajs
Smallwood to jednak Rekin Biznesowy 
PIĘKNIE DZIĘKUJĘ OBYWATELU!! Ja się oczywiście odwdzięczę i dostaesz Pan ode mnie 0,7! Do kupienia w każdym poważnym sklepie!!
A niech mnie!! 0,7 dla każdego forumowicza!!
www.MetalSide.pl