Bruce Solo

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Bruce Solo

Post autor: nugz »

Tak, koncerty super, za pierwszym i drugim razem :D Później pozostaje tylko Strange Deja-vu :lol:
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Niby tak, niemniej zawsze chętnie wracam na kolejną trasę, choć na oglądanie ich po pięć razy z rzędu bym się nie zdecydował.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Żelazny pisze: pt mar 17, 2023 9:16 pm
pinio pisze: pt mar 17, 2023 9:07 pm Jak Majdeny zaczną komponować taką kichę jak wtedy (XF i VXI)
Jak widać, nagrywają o wiele gorsze rzeczy a i tak są ludzie którzy pieją z zachwytu 8)
Nie było gorszej płyty niż VXI - było to takie dno, że Harris rozważał zamknięcie działalności. Nawet okładka odpycha. Kiedy patrzy się na rankingi albumów zespołu, to na mur - beton VXI dostaje najniższe noty, Bayley do tych nut pasuje jak Sid Vicious do opery.
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

nugz pisze: pt mar 17, 2023 9:18 pm Tak, koncerty super, za pierwszym i drugim razem :D Później pozostaje tylko Strange Deja-vu :lol:
No zawsze jest grupa dzieci, którym zabawki szybko się nudzą
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Dla mnie osobiście Virtual to najlepsza ich płyta z lat 90tych :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Żelazny pisze: pt mar 17, 2023 9:16 pm
pinio pisze: pt mar 17, 2023 9:07 pm Jak Majdeny zaczną komponować taką kichę jak wtedy (XF i VXI)
Jak widać, nagrywają o wiele gorsze rzeczy a i tak są ludzie którzy pieją z zachwytu 8)
O to to... VXI z lepszym brzmieniem (minus A&G) bylby całkiem ok albumem.
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

pinio, jesli lubisz jeść caly czas to samo, to sporo tracisz ;) Ja mam delikatny żołądek i szybko zbiera się na wymioty :) TXF i VXI słuchałem nawet dziś, i nadal są git, dla mnie.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Sądząc po zainteresowaniu koncertami Maiden w ostatnich 23 latach, to chyba ludziom na te wymioty się nie zbierało bo chętnych do konsumpcji zdecydowanie przybyło...
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

pinio pisze: pt mar 17, 2023 9:07 pm
sajki pisze: pt mar 17, 2023 7:43 pm (...) Gdyby było jak za czasów Blaze'a, to dałoby im to do myślenia, no i kasa by się nie zgadzała. Sprzedaż wtedy drastycznie spadła, na koncertach już takich tłumów nie było. Może doszłoby do nich, że odstawianie fuszerki jak robią to teraz, nie jest ok, bo fani to widzą? (...)
Jak Majdeny zaczną komponować taką kichę jak wtedy (XF i VXI) i znajdą wokalistę, który nie potrafi - zwłaszcza na koncertach - śpiewać nawet utworów dla niego napisanych to myślę, że jest szansa na refleksję, bo i płyt mniej zejdzie i na koncerty lud pchać się nie będzie, więc "kasa przestanie się zgadzać" :lol: ... Tyle, że na poprawę to czasu już zabraknie bo peseloza nie czeka a i tak odważnego gościa z talentem jak BB niełatwo się doszukać :(.
A poza tym - jak przychodzi co do czego to nawet nadkrytycy z pewnego forum pieją, że koncerty zarąbiste ... No jak tak można :roll:
Wiem, że off, ale skoro się kręci ...
Posłuchaj jak śpiewa Dickinson na ostatnich OFICJALNYCH koncertówkach.
nugz
SMERF MARUDA

Ja nie słyszałem, ale OFICJALNE wydania mają to do siebie, że magia studia i tak robi swoje, i z reguły finalny produkt brzmi sporo lepiej niż faktycznie było w oryginale ;)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Na oficjalnych koncertówkach, na których mogli właśnie to wszystko zrobić, Bruce brzmi jak gówno. Mniej więcej tak źle jak Bayley z Ironami live. A ludzie i tak zachwyceni.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Na ostatniej koncertówce brzmi okropnie, natomiast na wielu poprzednich znośnie/dobrze. Na takim F666 momentami świetnie, także to różnie bywało. Na Rock in Rio forma rewelacja, na Death on the Road - już gorzej. Maideni najwyraźniej nie dopieszczają (nagrywają) koncertówek w studio, inaczej mielibyśmy "Unleashed in the Studio 2". Na takim En Vivo! raz brzmi dobrze, w innym miejscu już się męczy, jednak to jest prawdziwy zapis koncertu, bez tuszowania wszystkiego w studio. W zeszłym roku w Pradze i Warszawie było na prawdę dobrze.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Chodziło mi o dwie ostatnie, szczególnie najnowszą.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

To zgoda, tyle że trzeba pamiętać, iż ten koncert nie był rejestrowany z myślą o oficjalnej publikacji, opublikowali zapis roboczy z myślą o fanach, którzy nie mogli ich zobaczyć z powodu trwającej pandemii. U nas podobnie postąpił Kat Kostrzewskiego, odwołano koncerty, zaś na otarcie łez fanom zaproponowano CD live z surowym zapisem występu. Gdyby wszystko odbywało się normalnie, IM opublikowaliby CD/DVD z koncertów stadionowych 2020 - Harris zdradził swoje plany w wywiadzie dla Burrn! z lutego 2020. "Nights of the Beast" to taki prezent dla fanów, surowy zapis ze stołu mikserskiego na dodatek koncertów, podczas których Dickinson miał problemy z gardłem, oprócz Rio 2019 - najgorszych na trasie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Pierdzielenie o prezencie dla fanów :lol: Co szkodziłoby popracować nad tym materiałem i obrobić go jak należy w studio? Jaka jest wymówka, że to się nie udało? Bez jaj...

Puścili gniota za który biorą hajs. Jakby chcieli "dać prezent fanom" to udostepniliby to, czy inne koncerty za darmo. Zespół się pod tym podpisał, to jest oficjalne wydawnictwo. Po co te bzdety o pandemii i innych planach? Nie ma wytłumaczenia na lenistwo i olewactwo.
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

^FAKTY! :D
Dziwne w Anglii mają rozumienie słowa PREZENT :)
Ostatnio zmieniony sob mar 18, 2023 12:17 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Zajebista sprawa, taki prezent - co mi tam, mam gest - każdy forumowicz dostaje dziś ode mnie w prezencie flaszkę, tylko musi iść do sklepu i sobie za nią zapłacić!
Forum internetowe to poważna sprawa.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Żelazny pisze: sob mar 18, 2023 12:17 pm Zajebista sprawa, taki prezent - co mi tam, mam gest - każdy forumowicz dostaje dziś ode mnie w prezencie flaszkę, tylko musi iść do sklepu i sobie za nią zapłacić!
Ty to masz gest Żelazny, Twoje zdrowie :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
nugz
SMERF MARUDA

Nie miałem pojęcia o tej historii, kurwa, jakie to żałosne :) Mistrzostwo w dymaniu fanów na hajs :D Smallwood to jednak Rekin Biznesowy :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Żelazny pisze: sob mar 18, 2023 12:17 pm Zajebista sprawa, taki prezent - co mi tam, mam gest - każdy forumowicz dostaje dziś ode mnie w prezencie flaszkę, tylko musi iść do sklepu i sobie za nią zapłacić!
PIĘKNIE DZIĘKUJĘ OBYWATELU!! Ja się oczywiście odwdzięczę i dostaesz Pan ode mnie 0,7! Do kupienia w każdym poważnym sklepie!! :D

A niech mnie!! 0,7 dla każdego forumowicza!!
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ