Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Jeśli ktoś zyje jeszcze nadzieja, to czas ja porzucić
https://www.terazmuzyka.pl/steve-harris ... 1988-roku/
Ciekawe pytanie w teleturnieju Vabank. Jedna osoba udzieliła poprawnej odpowiedzi, pozostałe dwie wytypowały Judas Priest i Led Zeppelin.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Heh ,dla nas to oczywista oczywistość ale ile jest takich osób co nie wie co to jest IM
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Dziś mija 41 lat od wydania trzeciego i moim zdaniem najlepszego albumu Ironów - The Number Of The Beast.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Deleted User 5155
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

-
Deleted User 5155
Od dnia kiedy śp. Marek Gaszyński w pr. 2 (!) PR - nazwy audycji nie pamiętam - zapodał The Number. To było kilka tyg. (prawdopodobnie kwiecień) po premierze. Najczystszy muzyczny piorun sycylijski
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

To szacun! Ja od drugiej połowy 1983, czyli jesteśmy weteranami!
Elegancko! Ja jeszcze kilka lat czekałem na taki piorunpinio pisze: ↑śr mar 22, 2023 11:19 amOd dnia kiedy śp. Marek Gaszyński w pr. 2 (!) PR - nazwy audycji nie pamiętam - zapodał The Number. To było kilka tyg. (prawdopodobnie kwiecień) po premierze. Najczystszy muzyczny piorun sycylijski![]()
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5155
Pierwszego razu
www.MetalSide.pl
Smutna wiadomość ale z tego co piszą jego stan jest już stabilny. Oczywiście nadchodzące tournee jest przełożone.
https://www.loudersound.com/news/former ... art-attack
Koncert na SteelFescie podobno dalej aktualny, ale wiadomo - koncerty w takiej sytuacji spadają na dalszy planerosinho pisze: ↑pn mar 27, 2023 9:49 am Smutna wiadomość ale z tego co piszą jego stan jest już stabilny. Oczywiście nadchodzące tournee jest przełożone.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Deleted User 5490
A propos audycji radiowych. Pamiętam jak dostałem od ojca pierwszego kaseciaka stereo, to chciałem sobie ponagrywać fajnej muzyki. No to zerknąłem w ogólnopolskie wtedy warszawskie Życie, które w różnych rejonach Polski miało różną nazwę( u mnie Życie Częstochowy), poszukałem programu Polskiego Radia(2ka była stereo) no i wpadła mi w oko audycja Muzyka Młodych. No jak młodych, to pewnie moja no i zaczaiłem się. Tak odkryłem Black Sabbath, bo gość puszczał wtedy Sabbath Bloody Sabbath, który nagrał mi się w całości i bardzo pięknie.
Niezapomniane chwile. Tak narodziłem się nowy ja.
A z Maidenami było tak. Wpierw znalazłem odrysowaną przez jakiegoś starszego ucznia okładkę płyty Killers w gablocie kółka plastycznego w podstawówce. Zainteresowałem się co to. A później usłyszałem świeżo wydaną The Number of the Beast. Miałem dziesięć lat.....
A z Maidenami było tak. Wpierw znalazłem odrysowaną przez jakiegoś starszego ucznia okładkę płyty Killers w gablocie kółka plastycznego w podstawówce. Zainteresowałem się co to. A później usłyszałem świeżo wydaną The Number of the Beast. Miałem dziesięć lat.....
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Przepraszam, jeśli można zapytać, to jesteś z rocznika '72!?Pierre Dolinski pisze: ↑pn mar 27, 2023 7:04 pm A propos audycji radiowych. Pamiętam jak dostałem od ojca pierwszego kaseciaka stereo, to chciałem sobie ponagrywać fajnej muzyki. No to zerknąłem w ogólnopolskie wtedy warszawskie Życie, które w różnych rejonach Polski miało różną nazwę( u mnie Życie Częstochowy), poszukałem programu Polskiego Radia(2ka była stereo) no i wpadła mi w oko audycja Muzyka Młodych. No jak młodych, to pewnie moja no i zaczaiłem się. Tak odkryłem Black Sabbath, bo gość puszczał wtedy Sabbath Bloody Sabbath, który nagrał mi się w całości i bardzo pięknie.
A z Maidenami było tak. Wpierw znalazłem odrysowaną przez jakiegoś starszego ucznia okładkę płyty Killers w gablocie kółka plastycznego w podstawówce. Zainteresowałem się co to. A później usłyszałem świeżo wydaną The Number of the Beast. Miałem dziesięć lat.....![]()
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Szacun, stara gwardia rules!