Koncertowe przewidywania

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Koncertowe przewidywania

Post autor: Piotr Lange »

Scarred pisze: czw mar 30, 2023 4:55 pm ok trzy dni, ale w jaki dzień kto jest gwiazdą? W jeden Pewnie Meta, AC/DC ,czy Ozzy w drugi kto z nich bedzie Headem? a w 3 pewnie Maiden
Wszyscy są gwiazdami, mają pełne sety i oprawę, identycznie jak na DesertTrip Festival, który był punktem wyjścia dla hard rockowej wersji PowerTrip.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: czw mar 30, 2023 5:09 pm Niezbyt rozumiem podjary, która ogarnęła media z uwagi na ten fest. Sporo z tych kapel w ostatnim czasie grało w Europie lub zrobi to w najbliższych miesiącach. Największym plusem eventu jest bezdyskusyjnie AC/DC i tutaj komentarz zbędny. Jak ktoś naprawdę kocha Ozza, to pewnie też może być tym zainteresowany, choć formę wokalną będzie miał pewnie mocno średnią. Ale poza tym? No zebrali te kilka dużych nazw, ale to tak naprawdę tyle. Czytam o jakimś "festiwalu marzeń" i totalnie nie wiem, o czym mowa xD A pelikany łykają.
W Juesej wszystko przecież największe, najwspanialsze i najlepsze ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Zebrali gwiazdy ,które potrafią zapełnić stadiony(coraz mniej takich bandów) ,to bez dyskusji ,ale czy najlepsze ? Na pewno mega odsłuchów mają przez miliony fanów i na pewno fest się wyprzeda.Osobiście widziałem te wszystkie ekipy nie raz ,nie dwa i też nie czaję tego festiwalu marzeń ale dla młodych fanów (rzecz jasna nie tylko),którzy dopiero zaczynają słuchać cięższej muzyki to podstawa,to taka piguła wszystkiego co "największe" na rynku.
Swoją drogą ciekawi mnie cena biletów jeśli festiwal odbywałby się u nas ;)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Schizoid pisze: czw mar 30, 2023 5:09 pm Niezbyt rozumiem podjary, która ogarnęła media z uwagi na ten fest. Sporo z tych kapel w ostatnim czasie grało w Europie lub zrobi to w najbliższych miesiącach. Największym plusem eventu jest bezdyskusyjnie AC/DC i tutaj komentarz zbędny. Jak ktoś naprawdę kocha Ozza, to pewnie też może być tym zainteresowany, choć formę wokalną będzie miał pewnie mocno średnią. Ale poza tym? No zebrali te kilka dużych nazw, ale to tak naprawdę tyle. Czytam o jakimś "festiwalu marzeń" i totalnie nie wiem, o czym mowa xD A pelikany łykają.
Myślę, że tu spore wrażenie robi zwięzłość tego festiwalu, czyli: tylko sześć nazw, ale każda to ekstraklasa gatunku. Jedziesz sobie na trzydniowy fest i zaliczasz sześć nazw z samego topu, żadnego rozwadniania młodymi i obiecującymi bądź niszowymi ale świetnymi (dla wszystkich 17 ludzi których dany zespół obchodzi).

Ja np. widziałem wszystkie 6 i żaden z zespołów obecnie nie jest u mnie na liście do powtórki, jak się pojawiają w PL to odpuszczam, ale jakby nam walnęli taki zestaw to bym nawet nie mrugał kupując bilet :wink:

Plus, jak zauważyłeś, dwie z tych nazw były w ostatnim czasie nieosiągalne (AC/DC & Ozzy). To też robi swoje. Reszta grała po Europie i będzie grała często - ale czy razem? No właśnie - bo to też robi różnicę.

Co do ceny, to uważam że nie ma dramatu, szczególnie dla takiego Amerykanina. To po prostu nieco inna kategoria eventu niż zwykły festiwal: dużo płacisz, dużo dostajesz.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Dla mua lineup idealny (no, może toola bym zamienił :P).
Gdyby nie to, że mam już plany to bym mocno rozważał wycieczkę - AC/DC ARE BACK! <3
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Nic z tego bym nie oglądał albowiem albo: a) widziałem już, b) nie robi na mnie koncertowo wrażenia, c) wolę zespoły dla 17 ludzi ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Jakby grali tym składem w Remoncie, to bym się przeszedł. Nawet za 3k PLN. A tak to nie :p
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Zdan pisze: pt mar 31, 2023 9:05 am Nic z tego bym nie oglądał albowiem albo: a) widziałem już, b) nie robi na mnie koncertowo wrażenia, c) wolę zespoły dla 17 ludzi ;)
Forum internetowe to poważna sprawa.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Widziałem wszystkie. Z tego zestawu planuję zobaczyć ponownie jeszcze Maiden. Metallikę i AC/DC mogę rozważyć w korzystnych okolicznościach przyrody (np. w Voodoo :D). I też wolę zespoły dla 17 ludzi.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Żeby nie było - ja też. Ale my tu nie jesteśmy raczej reprezentatywną próbką dla ogółu koncertoholików :)
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

pz pisze: pt mar 31, 2023 9:45 am Widziałem wszystkie. Z tego zestawu planuję zobaczyć ponownie jeszcze Maiden. Metallikę i AC/DC mogę rozważyć w korzystnych okolicznościach przyrody (np. w Voodoo :D). I też wolę zespoły dla 17 ludzi.
Ten koncert Maiden i ew. Megadeth w tym roku na 90% będzie moim ostatnim koncertem na więcej niż kilka k ludzi (nie licząc ew. festiwali). No chyba że ewentualnie jeszcze jakaś pożegnalna trasa Maiden, ale to też tylko w sytuacji gdzie będzie jakiś koncert w hali. Po prostu wszystko z takich większych zespołów albo już widziałem, albo mnie nie interesuje, albo nie zagra w takiej konfiguracji jaka by mnie interesowała
Forum internetowe to poważna sprawa.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Taki line-up przejdzie do historii, tak samo jak RockPop 1983 w Dortmundzie, na tamten czas zestaw marzeń!
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Są czechy i węgry, moze jeszcze cos dojdzie:

Obrazek
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Po co Ci coś bliżej od Brna? By było ... drożej?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 8107

no jak mam do wyboru Kraków np a Brno, to chyba wiadomo, ze wezme Krk.
Deleted User 8107

Obrazek
Deleted User 8107

6 lipca - Al Di Meola w Warszawie
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Scarred pisze: czw kwie 20, 2023 8:29 pm 6 lipca - Al Di Meola w Warszawie
Elektrycznie?
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Deleted User 8107

blackcocker pisze: czw kwie 20, 2023 9:17 pm
Elektrycznie?
Chyba nie, mignelo mi tylko na jego fb.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Scarred pisze: czw kwie 20, 2023 10:08 pm
blackcocker pisze: czw kwie 20, 2023 9:17 pm
Elektrycznie?
Chyba nie, mignelo mi tylko na jego fb.
To jebać.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
ODPOWIEDZ