Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Metallica

Post autor: nugz »

Ale przecież wszystkie single z 72S mają Metallikowy trejdmark, po kilku nutach wiesz, kto gra, to się nie liczy ;)
Też obstawiam Hardwired 2.0, tylko tekstowo trochę w innym kierunku.
Podejrzewam, że płyta zyska u mnie z czasem, ale na początku się od niej dość znacznie odbiję.
Nie sądzę też, żebym ocenił ją za jakis czas wyżej niż 6, 6,5/10, bo wiem mniej więcej, czego się spodziewać, i nie zjadam wszystkiego po Jamesie i Larsie. Metallica odcina kupony tak samo jak Maiden, ale chociaż na żywo są dużo mniej leniwi :)
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

blackcocker pisze: czw kwie 13, 2023 5:46 pm Ahhh ciekawe jest obserwowanie osób, które zażarcie bronią nowej muzyki Maiden, ale wjeżdżają na Metachę :D
Cóż No wole jednak sepuku od tego smęcenia które usłyszałem dzisiaj w kinie .
Poprzednią płytę przesłuchałem może z raz ale wydaje mi się że nowa jest zachowana w stylu. Wątpliwe że dam się drugi raz zmęczyć całym materiałem.

Maidenów zażarcie bronił nie będę bo też leją wodę jednakże potrafią jeszcze czymś zaskoczyć i te kilka utworów z każdej nowej płyty mi mocno podchodzi , u Mety to jest 1 Max 2.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Z tych które nie były znane, to najlepsze są Inamorata i Too Far Gone?, a najgorsze Crown of Barbed Wire.

Jako całokształt bardzo dobra płyta.
A
B
C
D
E
nugz
SMERF MARUDA

Co wypełniło resztę czasu?
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Kilkunasto sekundowe pitu pitu muzyków jaki to następny utwór jest wspaniały, ma najlepszy riff albo jest najcięższy w historii .
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
nugz
SMERF MARUDA

W te 120min wyliczyli reklamy? :D
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Reklam to chyba nawet nie było. Ja wszedłem chwile po 19 to już leciała muza a z sali wyszedłem jakoś 20.50.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Jestem pewien, że ta nowa Meta może się podobać lub nie, ale z nią jak dotąd nie ma i na pewno nie będzie takich cyrków, jak przy Senjutsu. Fakt, że z tego co widzę (bo wypowiadam się raczej jako osoba postronna, moja znajomość singli jest nikła), odbiór utworów promujących materiał był pozytywny, ale też raczej chyba każdy, poza jakimiś zahartowanymi szalikowcami zespołu, liczy się z płytą niezłą/dobrą. Po Hardwired zostało kilka pamiętnych numerów, które są fajne, ale sporo nijak nie zapisała się w historii kapeli i chyba nikt nie robił z tego krążka jakiegoś objawienia. Natomiast w przypadku Senjutsu tutaj działy się niezłe cyrki typu robienie z tego wydawnictwa AOTY, najlepszej płyty od czasów 7th Sona, bezsensowne tłumaczenia nietrafionych rozwiązań artystycznych i różnego rodzaju śmieszne rzeczy. To wszystko miejscami wyglądało jak reakcje wąsaczy z Trójki słyszących nowy album Stinga czy innego U2.
Ostatnio zmieniony czw kwie 13, 2023 10:23 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Wyszedłem z kina pozytywnie zaskoczony. Najlepsze kawałki mają fajne teledyski z zespołem, te słabsze - nie - jutro przesłucham kasetę i vinyl i sprawdzę czy to aby nie manipulacja obrazem ;)
Plusy: wokal, James, riffy często mega fajne, momenty rytmicznie ciekawe (końcówka Suicide mmmm)
Minusy: Rob (zero inwencji, fajniej wypadł w wywiadach), Kirk (10% z jego solówek było fajne), generyczność w wielu momentach, zero eksperymentu w stosunku do poprzednika, ale jednak jest lepszy niż poprzednik - bardziej przemyślany i chwytliwy.
Na razie 7 lub 8/10 czyli wysoko, ale biorę tu pod uwagę ich wiek, możliwości muzyczne (no Harrisem to oni nie są - Inamorata - zmarnowana okazja na Epik a’la The Call of C czy Orion. Ale nie spieprzyli a to też wyczyn ;) poza tym umieją w promocje, PR.
Gdyby ktoś mi w 2000 roku powiedział, że dwa z moich ulubionych zespołów wydadzą takie płyty w 2021/23 bym nie uwierzył. Senjutsu mi zapewnia super doznania muzyczno, kompozytorskie, emocjonalne, zaś 72 riffowe szaleństwo z Jamesem w formie (co cieszy). Jestem na tak i mam nadzieje, że jutro dotrą wydania fizyczne.
Może nieskładna ta opinia bo trochę wypiłem w kinie.
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Kurde może ja za mało browarów wychlałem dlatego mi ten album nie wszedł :shock: Fakt że James wypada najlepiej a w sumie zdziwiony jestem tym że roba zle oceniasz , jak dla mnie akurat on brzmiał spoko.
nugz
SMERF MARUDA

Schizoid, w punkt.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Chyba nie było tu takich głosów, że Senjutsu to najlepsza rzecz od czasów Siódmego Syna. I chyba nie dziwne, że Samuraj lepiej ludzikom się podoba niż nieco "klockowaty" TBOS, słabiutki TFF czy mocno kontrastowy DOD, gdzie dwa wybitne kawałki otoczone są przeciętniakami.

A nowa Meta? Odsłuch dopiero w sobotę, to obaczym. Single - takie trochę na tak, a trochę na nie :mrgreen:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie prowadzę kartotek Forumowiczów, więc może faktycznie z tym Siódmym Synem lekko przestrzeliłem, ale czy pamiętając tamte tygodnie i miesiące, ktokolwiek może mi się dziwić, że wspomnienia płatają takie figle? ;) Przecież zachwytów było co nie miara i padały tu rozmaite kuriozalne stwierdzenia. A ja sam wolę Senjutsu od wspomnianych płyt. Tyle, że to nie sztuka przebić te wydawnictwa i wolałbym, żeby to nie one stanowiły punkt odniesienia przy ocenianiu danej płyty :D
Ostatnio zmieniony czw kwie 13, 2023 11:15 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Racja...
nugz
SMERF MARUDA

Schizoid - w punkt #2 :)
Było nieźle SF wtedy :D
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Jedziemy z tym
nugz
SMERF MARUDA

Ide spac :D
nugz
SMERF MARUDA

Btw, wyszedł nowy Overkill, który pewnie wytrze Metalliką parkiet, 72 razy :)
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Nie no, kapitalna jest ta Inamorata. Tylko troszkę skrócić ten środek.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

nugz pisze: pt kwie 14, 2023 12:21 am Btw, wyszedł nowy Overkill, który pewnie wytrze Metalliką parkiet, 72 razy :)
+1
ODPOWIEDZ