dostoevsky pisze: ↑sob kwie 15, 2023 11:00 am
Siwy pisze: ↑pt kwie 14, 2023 7:54 pm
blackcocker pisze: ↑pt kwie 14, 2023 4:44 pm
Albo jest po prostu tak, że Senjutsu jest asłuchalnym gniotem, a starsza muzyka jest lepsza i to nie kwestia wieku, ani roku wydania albumu
Tak pewnie jest dla większości słuchaczy, szczególnie tych, którzy fanbojami IM nie są
No i po co to dzielenie fanów na lepszych i gorszych? Do niczego to nam nie jest potrzebne.
Niestety sam kilka zdań dalej własnie dokładnie to samo zrobiłeś.
Cold pisze: ↑pt kwie 14, 2023 6:56 pm
1. "Nie czuj się rozczarowany Iron Maiden. Czuj się rozczarowany swoimi oczekiwaniami wobec Iron Maiden." - cytat chyba z dostoevsky'ego - jeśli dobrze pamiętam
Zgadza się, tak napisałem.

Jest tyle dobrej nowej muzyki do słuchania w domu i koncertach, że ja nie miałbym ochoty komentować czegoś co uważam za "asłuchalny gniot" tygodniami, ba, miesiącami i latami od premiery. Nowa Metallika mi nie siedzi, z wyjątkiem kilku utworów, ale nie zamierzam tracić czasu na krytykę, bo już powiedziałem wszystko na temat albumu.
Ponieważ cytujesz użyty przeze mnie zwrot nt albumu, uznaję że to do mnie więc pozwól, że się odniosę.
Jesteśmy w zakładce dot
opini nt tego albumu. Jeżeli "tygodniami, ba, miesiącami i latami od premiery." chce się tutaj kolegom pisać peany na jego cześć, pozwól że ktoś w tym samym miejscu wyrazi zdanie przeciwne. Świat (z założenia) to równowaga.
Użyłem takiego, a nie innego określenia i wiesz co? Po tylu latach z tym zespołem jest mi tak po prostu smutno, że po kolejnym roku podtrzymuję swoje słowa. Bo jestem fanem tego zespołu, na widok logo IM mam ciarki, ukształtował mój muzyczny gust, a teraz kształtuje muzyczny gust mojego syna, razem chodzimy na koncerty IM - za to jestem i zawsze będę im wdzięczny.
I właśnie dlatego, ze jestem fanem, jeśli w
mojej ocenie wydali gniota, to ich za to bezlitośnie punktuję.
Ale wyobrażam sobie, że musi być coś podniecającego w krytyce najnowszego albumu idoli na forum gromadzącym fanów idoli.
Idolami podniecałem się mając lat naście - teraz jestem dorosłym człowiekiem i takie słowo nic dla mnie nie znaczy.
Pewnie wiąże się z tym poczucie elityzmu,
Chyba chciałeś użyć innego słowa. I to jest to miejsce, w którym zaczynasz dzielić.
kiedy wydaje Ci się, że masz bardziej wyrafinowany gust muzyczny krytykując idoli od bezkrytycznych mas, które łykają wszystko z logo IM jak leci. Do tego jak krytyków zbierze się kupa i poklepią się po plecach, to już w ogóle jest ubaw po pachy.
Wow. Wybacz, ale odleciałeś. Jeśli to nadal do mnie, to wiedz, że mam bardzo zwyczajny, aczkolwiek z wiekiem coraz szerszy gust muzyczny - jednak to proste: albo mi się podoba, albo nie. Z pewnością nic elitarnego.
Swoją drogą, jak zbiera się kupa klepiąca się w zachwytach po plecach to jest OK, ale jak tych z odmiennym zdaniem to już ubaw? Bo jesteśmy na "forum gromadzącym fanów idol"?
A "Senjutsu" siadło mi mocniej niż przypuszczałem. Nie czekałem na premierę z wypiekami na twarzy jak za gówniarza, bo już nie te lata, a mimo to dostałem album do którego chętnie wracam.
No i pięknie, naprawdę.
Ja tam mam np z bardzo kiepsko odbieranym tutaj na forum TFF.
I żeby była jasność - nic z powyższego nie jest wycieczką personalną czy prowokacją do jakiejś przesadnie ostrej wymiany zdań.
Peace&love&rock&roll i co tam jeszcze...
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.