Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: Metallica
"72 Seasons" pokrył się złotem w Polsce.
-
Deleted User 626
No ja po paru dniach przerwy puściłem sobie album na słuchawkach w trakcie koszenia 10 arów trawnika. Coś tam mną ruszyło "If Darkness Had a Son" ale reszta strasznie jednolita. Do "Senjutsu" nie porównuję bo pewnie dostałbym wpierdol. 
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Wiele, no Scorpions czy DP, Maiden też...
Nie wiem, nie znam liczb. Myślę o tym przez pryzmat np. takiej trasy BA, która trwała około 3 lata. Nie wiem, czy to normalne tyle koncertować 
-
Deleted User 8107
A7X też gra po 3 lata ostatnie trasy, ale wiadomo ,ze mniej koncertów niż ta trasa z BA.
No właśnie, wiadomo - o to sie rozchodzi 
Nie taka zła ta nowa Metallica. W porządku brzmi, nie ma za dużo zamuleń (oprócz ostatniego kawałka). Trochę zbyt podobne do siebie te numery są. Nalepsze: tytułowy, Lux AEterna, Chasing Light i Too Far Gone. Najsłabsze: Crown of Barbed Wire i Inamorata.
Dałbym w granicach 6-7/10. Chyba najlepsza Meta od Reload.
Dałbym w granicach 6-7/10. Chyba najlepsza Meta od Reload.
U mnie 7/10. Przy czym Inamorata to dla mnie czysty geniusz, chyba najlepszy kawałek na płycie.
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Zapuściłem z rana - naprawdę, nie jest to zły album Metalliki w XXI wieku.
Konieczne jest racjonalne i realistyczne podejście przed zabraniem się za materiał, i sporo odsłuchów żeby sie przegryźć, na co pewnie wielu nie starczy cierpliwości, co też rozumiem
Konieczne jest racjonalne i realistyczne podejście przed zabraniem się za materiał, i sporo odsłuchów żeby sie przegryźć, na co pewnie wielu nie starczy cierpliwości, co też rozumiem
-
Deleted User 4876
Nie będę się rozwodził bo są gusta i guściki, każdy ma własny - ale faktom nie można zaprzeczać Żółta zjada Hardwired na śniadanie
I przy całej sympatii dla płyty z trumnami, za singla Day That Never Comes chociażby to obiektywnie trzeba stwierdzić, że w 21 wieku Meta nic lepszego od żółtej nie wypuściła 
Nie porwalbym sie na stwierdzenie, ze Żółty zjada ns śniadanie cokolwiek Metalliki, bo to mocny stejtment, ale jakoś łatwiej mi sie go przyswaja 
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

On napisał o 21 wieku i to jest jak najbardziej do obronienia. Ja miło wspominam ten album, chyba jednak go kupię w jakiejś fizycznej wersji.
Dyskusje trochę przygasły, ale wciąż się toczą i mnie nie przestają bawić marudzenia na album z perspektywy thrash metalu (i oczywiście obowiązkowe wtedy zestawienia z Overkill
), gdy ten zespół nie gra thrash metalu od ponad 30 lat.
Dyskusje trochę przygasły, ale wciąż się toczą i mnie nie przestają bawić marudzenia na album z perspektywy thrash metalu (i oczywiście obowiązkowe wtedy zestawienia z Overkill
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Dla mnie w XXI wieku nie zjada żadnego na śniadanie, ale prawdopodobnie faktycznie może być najlepszy 
Ja też czepiałem sie tematu Overkill, wiedząc, że Metallica nie gra pełnokrwistego thrashu od Justice, czyli to będzie lat 35
Ja też czepiałem sie tematu Overkill, wiedząc, że Metallica nie gra pełnokrwistego thrashu od Justice, czyli to będzie lat 35
BTW, ktoś się podejmie wróżenia na temat weekendowych setlist??? 
Dla przypomnienia - NIE MA POWTÓREK w niedzielę
Dla przypomnienia - NIE MA POWTÓREK w niedzielę
-
Deleted User 4876
Jaką niedziele - czadu dajemy w czwartek i sobotę
Ciekawe jak podzielą One i MoP - który numer w który wieczór, bo nie wierze, że mogą zagrać sztukę z obydwoma, a następny gig bez żadnego z nich.
Faktycznie, przecież właśnie dlatego się nie wybieram, bo to nie weekend i nie udało sie zgdać czasowo pod wyjazd 
Odpadł właśnie w Amsterdamie FFDP, wpada Floor Jansen
Odpadł właśnie w Amsterdamie FFDP, wpada Floor Jansen
ogólnie zrobiłem sobie trochę życzeniowo, ale zakładając w miarę spory realizm
czwartek:
1. 72 Seasons
2. Shadows Follow
3. Disposable Heroes
4. Holier Than Thou
5. The Memory Remains
6. Fade to Black/No Leaf/Day/Page/Sanitarium
7. Crown of Barbed Wire
8. Creeping Death
9. Nothing Else Matters
10. Moth into Flame albo coś innego z HW/DM
11. Wherever I May Roam
12. One
13. Inamorata
14. Blackened
15. Phantom Lord
16. Seek and Destroy
sobota:
1. Battery
2. For Whom the Bell Tolls
3. Lux Æterna
4. The Shortest Straw
5. Screaming Suicide
6. Fade to Black/No Leaf/Day/Page/Sanitarium
7. ...and Justice for All (jedyny numer niegrany po wydaniu HtSD)
8. Sad but True
9. Room of Mirrors
10. The Call of Ktulu/Orion
11. The Four Horsemen
12. Fade/Leaf/Day/Page/Sanitarium
13. Master of Puppets
14. Fight Fire With Fire
15. Hit the Lights
16. Enter Sandman
8 obowiązkowych, 7 z nowej, kolejność bazowana w miarę na tym co bywało w ostatnich latach, NEM z Sandałem rozdzielone, tak samo One i Master
Oczywiście byłoby miło jakby wyciągneli jakiegoś prawdziwego rara
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
W tej rotacji balladowej Bleeding jest według mnie też prawdopodobne.
Dodatkowo katowali te Dirty Window w lecie, więc w rotacji z Franticiem też możliwa opcja.
A zamiast Holier dałbym Never
Dodatkowo katowali te Dirty Window w lecie, więc w rotacji z Franticiem też możliwa opcja.
A zamiast Holier dałbym Never
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Sardi, super propozycje 
Jest tyle opcji, że można ześwirować
Ale w kwestii spokojniejszych klimatów zapomniałeś raczej o pewniaku, jak NEM, czy Fade - The Unforgiven
Jest tyle opcji, że można ześwirować
Ale w kwestii spokojniejszych klimatów zapomniałeś raczej o pewniaku, jak NEM, czy Fade - The Unforgiven