KEEP IT TRUE Lauda Konigshafen Niemcy 22-24.04.2021

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: KEEP IT TRUE Lauda Konigshafen Niemcy 22-24.04.2021

Post autor: Zdan »

Cholera zawsze ale to zawsze jak widziałem Night Demon to wypadli absolutnie rewelacyjnie na żywo. Siada mi ten band prze-okrutnie.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Zakkahletz pisze: sob paź 01, 2022 1:25 pm
krusejder pisze: sob paź 01, 2022 11:33 am Pierwszy dzień bardzo udany :)

Zobaczyłem kapele, których koncertów nie spodziewałem się w życiu zobaczyć - Saracen, Mythra. Super! Świetnie wypadł też odłam Angel Witch.

A dziś będzie jeszcze lepiej :)
Mam nadzieję, że robisz nagrywki i coś z tego się znajdzie na Twoim YT channel? ;)
Większość KIT będzie - prócz Saxon i Diamond Head - na oficjalnym kanale yt. Piątek już jest :) multicam : D

Więc nagrywam sporadycznie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Podsumowując dziś:
Konquest - niech się nauczą grać, pisać kawałki i zmienią wokalistę to może coś z tego będzie
Riot City - heavy metal 10/10,archetyp, tak się powinno grać tę muzykę
Wytch Hazel - trochę ich problemy techniczne wybiły z rytmu ale i tak się fajnie bawiłem, moje wszystkie ulubione kawałki z ostatniej płyty zagrali więc nie mogę narzekać
Demon Pact - czas na piwo
Blitzkrieg - czas na oglądanie mostu w Wurzburgu
Avenger - widziałem od połowy, akurat wszedlem na strasznie nędznym utworze ale potem było nawet fajnie, dobry NWOBHM a nie taki zrockowialy
Quartz - czas na piwo, widziałem koncowkę gdzie zagrali najbardziej dziadkowaty cover Heaven and Hell jaki słyszałem
Tygers of Pan Tang - Grandpas of old fart
Paul DiAnno - nie oceniam w tej samej kategorii co reszta koncertów, bo to osobna rzecz, Paul na wózku im dalej w koncert tym gorzej (ale tak źle jak na słynnym dvd chyba nie było), ale oczywiście magia Maiden działa i pod sceną wszyscy szaleli. Generalnie fajnie było go zobaczyć i pośpiewać Maiden ale podtrzymuję że za osobny koncert nie warto płacić
Diamond Head - początek bardzo słaby, potem się rozkręciło - oczywiście Helpless i Am i Evil najlepsze. Odhaczone zobaczenie na żywo, ale nie sądzę żebym chciał powtórzyć jednak
Saxon - klasa, wiadomo - na słabym Saxonie nigdy nie byłem. Już miałem apokaliptyczne wizje jak poszło intro z Motorcycle Man, ale potem na szczęście poleciało Carpe Diem :) oczywiście mocno kotletowo, ale też było Dallas i Ride Like The Wind których nie kojarzę żeby grali ostatnio. Fajnie też Pilgrimage wypadło na żywo
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Dallas trochę grali ostatnio, ale Ride czy Carpe no to ładne rarytasy
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mój dzisiejszy udział w KIT to Satan (8,5/ 10) i Riot (10/ 10). Porywający występ Amerykanów z płytą Thundersteel. Nigdy dotąd ich nie widziałem więc zapamiętam bardziej niż Saxon.

Zaś Satan z przekrojówką. Super ale jednak tylko godzinka grania.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 357

Na Iron Fate nie zdążyłem.
Tentation - poprawny heavy po francusku, tragedii nie było, ale niewiele do zapamiętania, wokale mocno średnie co ich trochę położyło
Tytan - całkiem przyjemnie, ten sam fajny wokal co w Baphomet, zresztą prawie cały skład od nich. Jeden słabszy moment kiedy grali takie pożal się Boże radiowy kawałek, ale generalnie całość na plus.
Torch - takie tam Szwedzkie HM, ani na plus ani na minus.
Cloven Hoof - bardzo dobrze, jeden z najlepszych NWOBHM całego festu, wokalista imagem zupełnie nie pasował, ale głos świetny. Zleciało nie wiem kiedy
Gravestone - piwo i jedzenie. Widziałem ostatni kawałek, ok.
Tyrant - oglądając ich aż mi głupio było że tak Tygers zjechałem, oni przy tym dali cudowny koncert. Tragedia pod względem muzycznym, wykonawczym i imidżowym. Do dołu z wapnem.
Satan - bardzo fajny przekrojowy koncert, Ross w świetnej formie, warto zobaczyć.
Riot - 10/10, miazga całkowita. Jeszcze dodatkowo Conklin jako wisienka na torcie gościnnie na jednym kawałku. Fantastyczny koncert.
Venom Inc. - już zmęczony byłem, więc tylko dla porządku Black Metal odhaczone. Jakoś z 3-4 razy lepsze od geriatrycznej wersji zagranej przez Cronosa.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Szkoda, że odpuściłeś Venom, pro shot z całego gigu jest już na YT i to naprawdę świetny koncert był :D Strasznie bym teraz chciał ich zobaczyć, od 2019 minęło trochę czasu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Widziałem ten Venom na stories znajomych, wygladalo to bardzo solidnie.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 357

Właśnie to jest wada tej Posthalle że nie bardzo było jak obejrzeć koncerty na siedząco, ławki (bez oparć!) były z tyłu oddzielone stoiskiem z merchem, więc po tych trzech dniach już mi nogi do dupy właziły, a i tak odpuściłem Blitzkrieg np. Inma sprawa że koncert Riot był tak doskonały że też ciężko było trochę obejrzeć po nim tak inny zespół jak Venom, nie byłem w odpowiednim nastroju do takiej muzyki. No ale przepaść pomiędzy nimi a Venom niby tym oryginalnym straszna. Cronosowi nic poza marką już nie zostało.
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Jako headliner czwartku ostatecznie wbija Sodom z oldschool setem - cokolwiek by to miało znaczyć. Pierwotnie miało być to coś z USA, ale wysypało się na ostatnim kroku - pewnie byłoby to coś co bym ostatecznie preferował, ale nie ma co narzekać, Sodom na żywo nigdy nie zawiodło. Ja dzięki ceziemu już mam bilety, ktoś jeszcze planuje?
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Atreju
-#Invader
-#Invader

Post autor: Atreju »

Oczywiście będę. Bilet właściwy trzymam od 2019 roku.
Dodatkowy dzień (czwartek) wymyślony dla podratowania budżetu po Covidzie, mnie nie interesuje.
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

W połowie drogi :
Herzel - solidna płyta to i występ nie mógł być zły - muszą popracować nad image scenicznym, bo wyglądają trochę jak, tu cytat "kapela z przeglądu w gimnazjum"
Old Mother Hell - słabo i nudno.
Vultures Vengeance - nieźle, sporo osób narzekało na wokale, ale mnie nie przeszkadzały
Smoulder - pozytywne zaskoczenie! O wiele bardziej mi się podobało niż na Heliconie, wokale lepiej nagłośnione
Helstar - bardzo dobry koncert, uciekłem spod barierki, bo w ogóle nie było słychać Rivery i to była dobra decyzja. Set taki, jak na całej trasie ograniczony do pierwszych 4 płyt.

Blood Star/Sanhedrin - dwa solidne koncerty, dobre na otwarcie.
Mezzrow, drugiego Smoulder i Sweet Savage nie widziałem
Griffin - w porządku, trochę wokal kiepsko nagłośniony
Tyrant - widziałem połowę, dalej nie jest to dobry zespół, ale jakoś miałem do nich lepsze nastawienie niż na KiT Rising, więc lepiej zleciało
Halloween - bardzo dobrze, zresztą nie mogło być inaczej, skoro zagrali w całości bardzo dobry album
Visigoth - miazga po całości, w końcu młode kapele które na to zasługują, dostają odpowiednie sloty na takich festiwalach. Heavy metal żyje. Revenant King na koniec zaorał.
Sodom - syndrom Venom Inc po Riot na Rising - był to na pewno dobry koncert, bo Sodom innych nie gra, ale po Visigoth nie byłem w stanie się skupić na tak zupełnie innej muzyce. Dwa kawałki odhaczone dla porządku i do obozu.

Sam festiwal bdb, oczywiście cierpi na brak bazy noclegowej na tym zadupiu, więc albo spanie w namiotach/autach albo jazda po nocach do hotelu. Na plus na pewno metal market, który tu jest bardzo duży, a dodatkowo spotkałem dziś w nim Jamesa Riverę.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No i pięknie :)

Nie byłem nigdy w Laudzie, ale rozważając wyjazd byłem pewien, że Wurzburg jest pod względem infrastruktury lepszy
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

krusejder pisze: pt kwie 21, 2023 8:53 am No i pięknie :)

Nie byłem nigdy w Laudzie, ale rozważając wyjazd byłem pewien, że Wurzburg jest pod względem infrastruktury lepszy
Nie ma co porównywać, Wurzburg to miasto z jakąś tam bazą noclegową, Lauda to wiocha.

Nie chce mi się rozpisywać, powiem tyle - Pagan Altar i Fifth Angel totalne sztosy, Cirith Ungol nie jestem wyznawcą, ale pierwsza połowa koncertu miazga całkowita, potem trochę siadło tempo a i ja siadłem (na trybunie) - ale warto na pewno zobaczyć na żywo, nawet jeśli nie jest się fanem
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Wczoraj z różnych powodów widziałem tylko Vicious Rumors i Geoffa. VR solidnie, ale liczę, że na Up The Hammers będzie lepiej (zagrają zamiast Toxik, które odwołało trasę) Tate w bardzo dobrej formie, muzycy ok - było całe Rage i prawie cały Mindcrime, nie zagrali Sister Mary -nie było tej wokalistki, dodatkowo na bis Take Hold i Queen.
Skład na przyszły rok ciężko póki co oceniać, nie ma jeszcze headów i co headów, Hallas i Stormwitch na razie z godnych uwagi rzeczy. Natomiast będę myślał o tym, żeby znowu pojechać za rok, sam festiwal i jego atmosfera całkowita miazga.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ciekawe, czy Stormwitch będzie z liderem ... To już byłoby COŚ, jakby mieli grać choćby materiał poglądowy z Priest of Evil. Chętnie zobaczyłbym RAGE w utworach do 1994 - tak mnie naszło ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Trochę na zasadzie: mówisz i masz - właśnie dziś przeczytałem

https://www.ticketportal.sk/event/Helloween-guests

HELLOWEEN + špeciálni hostia - 5.8.2023 - KOŠICE, štadión Lokomotíva
Prvým špeciálnym hosťom sú Rage - oslava ich naúspešnejších albumov - 30 rokov diel "Trapped !" a "Missing Link" !!!
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Skład na ten rok ostatecznie taki
438657005_10232153082031113_3489749091606306148_n.jpg
Nie aż tak gęsto jak na zeszłorocznym Rising, ale i tak bdb, relacja będzie, albo i nie będzie
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Proszę dać relację, pozdrawiam \m/
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

blackcocker pisze: śr kwie 17, 2024 1:24 pm Proszę dać relację, pozdrawiam \m/
Ty będziesz miał na bieżąco