Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Re: Metallica

Post autor: Sardi »

nugz pisze: pn maja 01, 2023 8:19 am Fajne te motywy sceny pod kolory okładki - zolte boki, czarna góra, mikrofony pod kolor, no i perki i nowa gitara Jamesa. Domyślam się, ze te wieżyczki z ekranami psują komuś odbiór:/
Wieżyczki są bez sensu. Szczerze to myślałem że puszcza z nich piro, coś jak na stadionowym Worldwired. A ekrany można było załatwić w sposób znany z S&M2 i 40tki
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

A jak było z wejściem? Musieliście ściągnąć ticketmastera na telefon i nim generować jakiś kod przy bramkach?
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Max323 pisze: pn maja 01, 2023 10:33 am A jak było z wejściem? Musieliście ściągnąć ticketmastera na telefon i nim generować jakiś kod przy bramkach?
Tak, wszyscy mieli skanowany QR z apki, ale on już jest generowany przy kupnie
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Niektórzy kupili bilety na te wieżyczki- to chyba te platformy Lux Aeterna?
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Serio one są jako miejscówka? :D
Teraz ma to więcej sensu, ale nadal ktos ma przez nie zjebany trochę widok.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

U mnie była obawa, że po skanowaniu qr-a pierwszego dnia to kolejnego dnia on nie zadziała czy cuś - zastanawiało mnie czemu nie ma dwóch kodów na przykład, opaski to raczej mijały się z celem bo dzień przerwy mógł spowodować ich destrukcję. Co zabawne, niektórzy ludzie omyłkowo w czwartek dostali opaski do PITA na sobotę i ich ochrona nie chciała wpuszczać, dopiero wzywali kogoś z CREW zrywał im sobotnie i dawał prawilne czwartkowe.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

nugz pisze: pn maja 01, 2023 11:08 am Serio one są jako miejscówka? :D
Teraz ma to więcej sensu, ale nadal ktos ma przez nie zjebany trochę widok.
Nie, pod tymi wieżyczkami (ilość: 9) jest po 8 miejsc - łącznie 72 ;) pakiet na dwa koncerty 7k dolców, a prawda jest taka że jak staniesz na normalnym bilecie na GA przy samej tej wieżyczce masz niewiele gorszy widok
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

W sumie parę słów może ode mnie na zakończenie weekendu. Nie chcę mówić, że jak już emocje opadły, bo nie opadną jeszcze na pewno długo :D

W naśmielszych snach nie myślałem, że Metallica w 2023 roku może tak na mnie oddziaływać. Jakieś 10 lat temu dałbym się za ten zespół pokroić, potem miałem może trochę mały kryzys wiary, spowodowany ciągłym odkrywaniem nowych rzeczy no i zaczęła się moja mała Maiden mania. Ale mamy 2023 rok i mogę z czystym sercem powiedzieć, że kocham ten zespół (Metallikę, nie Maiden :)).
Na te koncerty czekałem 10 lat - w Krakowie jak pisałem widziałem fragmenty, a teraz mogłem wziąć w pełni udział w absolutnym święcie, którym było otwarcie całej trasy. Wiedziałem, że będzie dobrze, ale to co dostałem przeszło moje oczekiwania. Panowie są w świetnej formie (oczywiście Lars nie gra jak 30 lat temu :P), a setlisty na obu koncertach były fenomenalne, szczególnie ta druga. Nawet Łiski nie zepsuło tego wrażenia.
Genialne show, które zapamiętam do końca życia. Absolutny top jeśli chodzi o koncerty, na których byłem, czy top 1? Nie wykluczam :D Jednak ładunek emocjonalny jaki mnie łączy z tym zespołem, forma, dobór kawałków, cała otoczka wielkiego święta i paru dni w Amsterdamie myśląc i rozmawiając głównie o Metallice zrobiło swoje. Zazwyczaj u mnie jest tak, że koncert jakiegoś zespołu to jest coś w stylu apogeum, po którym nie mam jakoś ochoty wracać do tej muzyki przez jakiś czas. Tutaj jest całkiem inaczej, mimo że jestem totalnie spełniony, chcę więcej... dużo więcej! Depresja pokoncertowa męczy już bardzo mocno :D

Dzięki Sardiemu i MetaFanowi za świetny wypad i genialne towarzystwo :D Byle do następnego :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

Wiele widziałem, ale pierwsza Metallica w 2004 chyba nie do pobicia w kwestii przeżywania koncertu. Wtedy Golden Circle naprawdę miało odbicie w rzeczywistości, nie było tylko hasłem do wydojenia ludzi z hajsu, na moje szczęście :) Kiedy wjeżdżało intro Blackened, to było dla mnie totalne SF :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Metallica na Śląskim w Chorzowie w 2004. To był mój drugi ich koncert. Dobrze go wspominam, chociaż niewiele z niego pamiętam :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
nugz
SMERF MARUDA

Czyli widziałeś ich z Newstedem?
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

nugz pisze: pn maja 01, 2023 2:24 pm Czyli widziałeś ich z Newstedem?
On jest tak stary że mógł ich widzieć z McGovneyem
setlist.fm/user/matt01
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ta, z MegaDejwem ;)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Ja zawsze będę pamiętał Warszawę 1999 \m/ Mój pierwszy raz z M.
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Mój również, jeżeli chodzi o Metallikę. Chociaż o ile pamiętam, to lepiej bawiłem się na supportach :D Mercyful, Apocalyptica, Metallica, Monster Magnet - tak bym uszeregował te koncerty (chociaż pamięć bywa zawodna po 20+ latach)

nugz
SMERF MARUDA

Nikt nie pytal! :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Szkoda, że Mercyfule grały wtedy w tak beznadziejnych okolicznościach. Zwłaszcza, że na kolejny gig trzeba było czekać 23 lata.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Youtube mi coś fajnego pokazał
https://www.youtube.com/watch?v=faRDOWdQ6jQ
A
B
C
D
E
nugz
SMERF MARUDA

Pisałem o tym. Dlatego nagrywają próby. Później często kawałki mają tytuł roboczy z miasta w jakim wpadł dany pomysł :)
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Confusion to była Lima. Oglądając making-offy Hardwired można zobaczyć też Vilnus na tablicy.
A
B
C
D
E
ODPOWIEDZ