Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
PoM>>>Powerslave
Proste, PoM nawet ponad SiT 
U mnie:
PoM=Powerslave & SiT=7th
Ogólnie to najbardziej lubię te 4 albumy i ciężko mi wskazać który mniej, a który bardziej. Zależy od dnia, nastroju i mojej wewnętrznej fazy
www.MetalSide.pl
PoM ma niedopracowany Die with your boots on i dwa koszmarki które brzmią jak dziecinny, heavy metal z bajek disneya - sun & steel, quest for fire.
Reszta to pierwsza liga
Reszta to pierwsza liga
Sun and Steel ma faktycznie popowy refrenik, ale Quest to czad. No chyba, że komuś przeszkadza tekst o dinozaurach, albo te dwa falsety Dicka.
Dla mnie PoM to przede wszystkim Still Life, Die With Your Boots On i Revelations. Te dwie "zakały" wcale nie są złe, po prostu odstają od pozostałych numerów, które są na bardzo wysokim poziomie. Ogólnie to jest płyta prawie idealna, wszystko gra na niej jak trzeba i to smutne, że przyćmiewają ją krążki, pomiędzy którymi została wydana. Według mnie są to albumy nieporównywalnie gorsze.
1. Somewhere in Time
2. Seventh Son
3. Piece of Mind
Ten ranking utrzymuje mi się już jakieś 5-6 lat i nie widzę perspektyw na zmiany w tym temacie.
1. Somewhere in Time
2. Seventh Son
3. Piece of Mind
Ten ranking utrzymuje mi się już jakieś 5-6 lat i nie widzę perspektyw na zmiany w tym temacie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Piece ma kapitalną produkcję. Dla mnie na Powerslave gitary są za bardzo charcząco surowe. Jakby ktoś kijem chodnik skrobał.
Cóż, Schizoid, nie mogę się cały czas z Tobą zgadzać 
-
Deleted User 5490
Sądzę, że Powerslave brzmieć tak musiała, bo to chyba ich najbardziej techniczna i szybka płyta. Żeby coś szybkiego zostało nagrane selektywnie, to brzmienie gitar musi zostać wysuszone z pogłosów i nadmiaru basu.
Nie wiem, czy ten news lepiej wstawić tu, czy tematycznie do sraczyka
https://www.loudersound.com/news/metalh ... cebook.com
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Fajny tronSchizoid pisze: ↑pt maja 26, 2023 3:01 pm Nie wiem, czy ten news lepiej wstawić tu, czy tematycznie do sraczyka![]()
www.MetalSide.pl
I to na nim powstają te długaśne intra i outraPierre Dolinski pisze: ↑sob maja 27, 2023 11:57 am Debeściarski. Pewnie Steve Harris ma taki w domu.![]()
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5490
O tak. Steve powinien jeszcze nagrywać swoje wokalizy, które rodziły się na tym tronie. Byłoby to doskonałe uzupełnienie harmonii.
Mógłby nagrywać "dwugłos"Pierre Dolinski pisze: ↑sob maja 27, 2023 12:34 pm O tak. Steve powinien jeszcze nagrywać swoje wokalizy, które rodziły się na tym tronie. Byłoby to doskonałe uzupełnienie harmonii.
www.MetalSide.pl
Kurde, idąc tym tokiem rozumowania, to na kolejnej płycie powinny pojawić się instrumenty dęte 
Może kiedyś Harris i Smallwood nie ustalą seta na trasę, siedząc na klopach. Wtedy może nie będzie tak jebalo monotonią