Czekam na relację
30-31/07/2023 - Rammstein - Chorzów - Stadion Śląski
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 30-31/07/2023 - Rammstein - Chorzów - Stadion Śląski
Napisałem krótką relację. UWAGA SPOILERY!
Ja po próbie LIFADu. Chociaż bardziej to przypominało zwykły darmowy koncert aniżeli próbę. Nawet support zagrał XD
Start zapowiedziano na 20, ale o tych laskach pianistkach nie było wzmianki. Widać było rozczarowanie po twarzach ludzi gdy zaczęły grać. Cóż zrobić, trzeba posłuchać i odczekać.
Niestety ale w większości set podobny do ostatnich dwóch tras.
- Otwieraczem jest Rammlied. Cieszy wyjęcie tego kawałka z szafy. Publika raczej dobrze go odebrała. Nowe wejście w porównaniu z 19 i 22. Till zjeżdża na windzie, a reszta zespołu na platformie. "Ten" wybuch teraz jest na końcu.
- Do łask wróciło też Bestrafe mich. Chciałoby się powiedzieć - nareszcie! Po latach domagania się obecności Heirate i Bestrafe przez "ultrasów" R+, zespół spełnił żądania.
- Z Zeit zagrano też Giftig. Wykonanie na plus, chociaż w którymś refrenie chyba Till się pogubił, ale to mogła być też moja pomyłka, gdyż ten refren jest różnie śpiewany.
Odświeżono też niektóre stroje. Till na początku jest ucharakteryzowany jak w teledysku Adieu oraz ma troszkę inny strój w porównaniu do zeszłorocznego. Oli jak daft punk. Paul i Flake bez zmian. Schneider i Richard niemalże to samo, zmienione może niewielkie detale.
Z minusów przede wszystkim smuci słaba promocja Zeit.
- Wyleciały dwa kawałki: Armee i Zickzack.
- Weszło tylko Giftig.
- Angst wyleciał po zamkniętych próbach.
- Dicke Titten nie było nawet na tych zamkniętych.
Nawet sporo półkotletów nadaje się wreszcie do wymiany. Nie mówiąc o tych na małej scenie, gdzie grane są w wersji piano.
Niemniej, koncert był fantastyczny i wyczekuję już poniedziałkowego oraz chorzowskich. Pozostaje liczyć, że z tą odnogą trasy, pożegnają się z aktualną sceną, co wymusi kompletnie nowe show w 24/25.
Ja po próbie LIFADu. Chociaż bardziej to przypominało zwykły darmowy koncert aniżeli próbę. Nawet support zagrał XD
Start zapowiedziano na 20, ale o tych laskach pianistkach nie było wzmianki. Widać było rozczarowanie po twarzach ludzi gdy zaczęły grać. Cóż zrobić, trzeba posłuchać i odczekać.
Niestety ale w większości set podobny do ostatnich dwóch tras.
- Otwieraczem jest Rammlied. Cieszy wyjęcie tego kawałka z szafy. Publika raczej dobrze go odebrała. Nowe wejście w porównaniu z 19 i 22. Till zjeżdża na windzie, a reszta zespołu na platformie. "Ten" wybuch teraz jest na końcu.
- Do łask wróciło też Bestrafe mich. Chciałoby się powiedzieć - nareszcie! Po latach domagania się obecności Heirate i Bestrafe przez "ultrasów" R+, zespół spełnił żądania.
- Z Zeit zagrano też Giftig. Wykonanie na plus, chociaż w którymś refrenie chyba Till się pogubił, ale to mogła być też moja pomyłka, gdyż ten refren jest różnie śpiewany.
Odświeżono też niektóre stroje. Till na początku jest ucharakteryzowany jak w teledysku Adieu oraz ma troszkę inny strój w porównaniu do zeszłorocznego. Oli jak daft punk. Paul i Flake bez zmian. Schneider i Richard niemalże to samo, zmienione może niewielkie detale.
Z minusów przede wszystkim smuci słaba promocja Zeit.
- Wyleciały dwa kawałki: Armee i Zickzack.
- Weszło tylko Giftig.
- Angst wyleciał po zamkniętych próbach.
- Dicke Titten nie było nawet na tych zamkniętych.
Nawet sporo półkotletów nadaje się wreszcie do wymiany. Nie mówiąc o tych na małej scenie, gdzie grane są w wersji piano.
Niemniej, koncert był fantastyczny i wyczekuję już poniedziałkowego oraz chorzowskich. Pozostaje liczyć, że z tą odnogą trasy, pożegnają się z aktualną sceną, co wymusi kompletnie nowe show w 24/25.
Ostatnio zmieniony ndz maja 21, 2023 11:53 am przez Max323, łącznie zmieniany 1 raz.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
-
Francois I
- -#Prisoner

O ktorej zaczął grać Rammstein? Te support ma być też na poniedziałkowym koncercie?
Support grał 20-20:40.
Rammstein wszedł chwilę po 21.
Support będzie też w poniedziałek. Planowo te same godziny.
Rammstein wszedł chwilę po 21.
Support będzie też w poniedziałek. Planowo te same godziny.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
-
Deleted User 4876
Byłeś w FeureZone na tej próbie? Wiara pewnie grzeczna, bez porównania do tego co będzie w Chorzowie 
Tak. Nie było przydziału, więc zasada kto pierwszy ten lepszy. Mniej więcej cały feuerzone był pełen. Było skakanie, bujanie się, machanie itp. ale bez bydła. Pełna kulturka.thorgal_30 pisze: ↑ndz maja 21, 2023 12:58 pm Byłeś w FeureZone na tej próbie? Wiara pewnie grzeczna, bez porównania do tego co będzie w Chorzowie![]()
A
B
C
D
E
B
C
D
E
W parku słychać, że grane jest Angst. Trzeba trzymać kciuki.
Było Angst, ale Till strasznie kaleczył tekst.
Było Angst, ale Till strasznie kaleczył tekst.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
-
Deleted User 7586
Tymczasem taka ciekawostka: https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114 ... =BoxOpImg1
Zdaje się, że takie imprezy z groupies Rammstein robi od zawsze, i nikt tam nikogo nie zmusza do udziału. Trochę przypomina to sytuację z Decapitated i oskarżeniami o gwałt, do którego nie doszło i nie było żadnych dowodów.
Myślicie, że rzucą jeszcze jakieś bilety na płytę w ostatniej chwili?
Night Mistress Fan Club Łódź
Sold out pierwszego koncertu był we wrześniu, a ja kupiłem bilet na fojera w styczniu. Najlepiej sobie zakładkę na przeglądarce zostaw i sprawdzaj regularnie. Nie mówiąc o tym, że tydzień przed koncertem mogą ogłosić "dodatkową" pulę.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
30 też, właśnie kupiłem 
Night Mistress Fan Club Łódź
Ja pierdacze dobrze że siedze w pociągu wracając z Maiden stwierdziłem że zorientuje się jak wyglada sytuacja z noclegiem na Ramki. Udało mi się wyszarpać w miare sensowne spanie bo ceny od 7stów za dobę na Bookingu 
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
We wrześniu, gdy brałem bilety, noclegi wyłowiłem po niecałej stówie na głowę, do tego jeszcze ze śniadankiem 
Już w styczniu ciężko było coś znaleźć za normalne pieniądze.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
No mnie wychodzi jakoś 350zł za dobę dla dwóch osób więc jeszcze znośnie , pozostałe ceny zmasakrowały mi głowę .
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
-
Deleted User 7586
Ciekawe czy odwołają trasę:-) https://tvn24.pl/kultura-i-styl/zarzuty ... je-7177235
Trasę Rammstein to raczej nie, ale solo Lindemann raczej pod znakiem zapytania.