Ulubiony niemiecki zespół heavy-metalowy (3 odpowiedzi)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

Ulubiony niemiecki zespół heavy-metalowy (3 odpowiedzi)
Ode mnie głosy na Accept, Stormwitch i MSG. Accept to chyba jasne, a Stormwitch i MSG? 3 pierwsze albumy Stormwitch w tak bardzo młodym wieku muzyków to naprawdę wspaniały heavy-metal, bardzo dojrzały i pomysłowy. MSG to wielki Michael Schenker w heavy-metalowym wydaniu, ze świetnymi wokalistami i masą znakomitych utworów.
Running Wild jakoś nigdy tak w 100% nie umiałem polubić choć cenię oczywiście. Dokładnie taka sama sytuacja z Grave Digger. Helloween bardzo lubię tak naprawdę tylko dwie pierwsze płyty (Walls uwielbiam), bo już drugi Keeper tak sobie mi się podoba. Zespoły takie jak Primal Fear, Gamma Ray czy Rage nigdy jakoś mną nie zawładnęły. U.D.O lubię to co znam, ale to troszkę za bardzo kwadratowa muzyka, może poza 2 pierwszymi albumami. Gdyby Faithfull Breath miało więcej takich płyt jak Gold and Glory to bym się wachał na głos na nich. Scorpions to mimo wszystko inna kategoria, także ich nie zamieściłem.
Running Wild jakoś nigdy tak w 100% nie umiałem polubić choć cenię oczywiście. Dokładnie taka sama sytuacja z Grave Digger. Helloween bardzo lubię tak naprawdę tylko dwie pierwsze płyty (Walls uwielbiam), bo już drugi Keeper tak sobie mi się podoba. Zespoły takie jak Primal Fear, Gamma Ray czy Rage nigdy jakoś mną nie zawładnęły. U.D.O lubię to co znam, ale to troszkę za bardzo kwadratowa muzyka, może poza 2 pierwszymi albumami. Gdyby Faithfull Breath miało więcej takich płyt jak Gold and Glory to bym się wachał na głos na nich. Scorpions to mimo wszystko inna kategoria, także ich nie zamieściłem.
- Frank Drebin
- -#Lord of the flies

Re: Ulubiony niemiecki zespół heavy-metalowy (3 odpowiedzi)
Blind Guardian, Accept, Running Wild.
FotD = TOP5 albumów Maiden
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

A gdzie np. Sinner, Victory, Stranger, Mephisto, Paragon, Not Fragile, Mania, Heavens Gate i Sudden Death do wyboru
?????
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Z niemieckich heavy metalowych to przydałoby się jeszcze choćby np. Cacumen, Brainfever, Railway, Mad Max, Midnight Darkness, Fact, Trance, Bullet, Darxon, Bloody Mary, S.A.D.O., Vampyr, Salem's Law, Atlain, Arrow, Jackpot, Carrie, Stainless Steel, Expect No Mercy, Zar, Underdog, Danton, Stormwind, Black Fate, Restless, Velvet Viper, Zed Yago, bo tez lubie
.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że Accept, RW, Helloween, aczkolwiek wydaje się to takie zbyt "oczywiste". Dlatego zagłosowałem na kilka innych, które bardzo lubię: Grave Digger, Warlock i z sentymentu Gamma Ray.
Z tych z listy: Accept, Hello, GD.
Akcept, Heloween, Blind Guardian
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Wybrałem Running Wild, Accept i Helloween.
Oczywiście jako dziecko thrashu, wybieram - Sodom, Kreator, Destruction/Tankard, Uprzedzając