13-14/06/2023 - Iron Maiden - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 13-14/06/2023 - Iron Maiden - Kraków
Koszulki że strangerem brak L kuuurwa
- Steve Harris
- -#Prisoner

Witam jak się podobało czy bas klekotał pozdrawiam
You walk through the subway
His eyes burn a hole in your back
His eyes burn a hole in your back
Ostatnio zmieniony śr cze 14, 2023 2:45 am przez gumbyy, łącznie zmieniany 2 razy.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 8107
No tak Średnio, ale to moża wina miejscówki na trybunach, dobry gig, do jutra.
- dostoevsky
- -#Assassin

Prawie udało mi się dotrwać do koncertu bez spoilerów. Wiedziałem tylko, że zagrają Heaven Can Wait i Alexandra, ale nie widziałem żadnych zdjęć, nagrań... było warto, bo taki koncert to inne przeżycie. CSIT, Alexander i Hell on Earth to moje highlighty. Death of the Celts wypadło zaskakująco dobrze.
Na szczegółową relację jeszcze przyjdzie czas. Zespół w bardzo dobrej formie, z wyjątkiem Harrisa, który przez cały gig wyglądał na wyczerpanego, i Nicko, który w moim odczuciu nie domagał i grał strasznie oszczędnie...
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Nie pozdrawiam pewnej pieprzonej strony Facebookowej zajmującej się metalem, która po Ljubljanie zamieściła całą setlistę w swoim poście i prawie popsuła mi niespodziankę.
Na szczegółową relację jeszcze przyjdzie czas. Zespół w bardzo dobrej formie, z wyjątkiem Harrisa, który przez cały gig wyglądał na wyczerpanego, i Nicko, który w moim odczuciu nie domagał i grał strasznie oszczędnie...
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Nie pozdrawiam pewnej pieprzonej strony Facebookowej zajmującej się metalem, która po Ljubljanie zamieściła całą setlistę w swoim poście i prawie popsuła mi niespodziankę.
Nie równo było Steve. Weźcie bębniarza z Raven Age
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Mniejsze bydło niż 5 lat temu (szybko to zleciało).
Wtedy na Aces, Eagles i Minutes była walka o przeżycie, dziś było ok, a byłem w podobnej odległości od sceny.
Wtedy na Aces, Eagles i Minutes była walka o przeżycie, dziś było ok, a byłem w podobnej odległości od sceny.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Taa... bydło przewaliło się (kilka osób) na CSiT i później już bardzo przyjemnie było
www.MetalSide.pl
nie wiem czy to forum i wątek to dobre miejsce żeby spytać ale krążę po tych internetach i nie wiem gdzie lepiej. Czy na Tauron Arenę wpuszczają z własnym jedzeniem i piciem(nie alko)? Czy jak coś jutro przyniosę w małym plecaku żeby łatwiej było wystać te 5h od EE do końca koncertu (miejscowe gastro z różnych przyczyn odpada) to odeślą do depozytu?
Pół litra wody oryginalnie zakręconą wpuszczali. Plecak jeśli nie większy niż A4 wejdzie, jeśli większy to do depozytu - 50zl bezzwrotneMarchewa pisze: ↑śr cze 14, 2023 12:48 am nie wiem czy to forum i wątek to dobre miejsce żeby spytać ale krążę po tych internetach i nie wiem gdzie lepiej. Czy na Tauron Arenę wpuszczają z własnym jedzeniem i piciem(nie alko)? Czy jak coś jutro przyniosę w małym plecaku żeby łatwiej było wystać te 5h od EE do końca koncertu (miejscowe gastro z różnych przyczyn odpada) to odeślą do depozytu?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
-
Deleted User 8263
Fajny to był koncert. Nie wsłuchiwałem się dzisiaj specjalnie w stan techniczny brzmieniowo, także chyba wielu minusów nie ma. Jednym wielkim minusem jest na pewno Death of the Celts.
A tak to z miłych rzeczy: wszystko z SiT miodne, Hell on Earth bardzo siedzi na żywo. Bruce fajny kontakt z publiką, ale za to Deja Vu i Sea of Madness to po łapach dostanie!
Oprawa wizualna ogólnie fajna - piro takie o, natomiast dobór grafik na telebimy bdb.
Nawet się na tym Fear dobrze bawiłem, a tego się nie spodziewałem.
A tak to z miłych rzeczy: wszystko z SiT miodne, Hell on Earth bardzo siedzi na żywo. Bruce fajny kontakt z publiką, ale za to Deja Vu i Sea of Madness to po łapach dostanie!
Oprawa wizualna ogólnie fajna - piro takie o, natomiast dobór grafik na telebimy bdb.
Nawet się na tym Fear dobrze bawiłem, a tego się nie spodziewałem.
Tak na szybko kilka spostrzeżeń prosto po koncercie.
CSiT, Stranger i Alexander - mega przeżycie, wspaniale było usłyszeć te kawałki na żywo, szkoda że Dave pozmieniał swoje solo w CSiT, bo solówki z tego utworu to jedne z moich ulubionych z całej dyskografii Maiden.
Numery z nowej płyty - Writings i Days.... o.k., Time Machine i Death Of The Celts niepotrzebne, najsłabsze momenty koncertu. Hell On Earth spoko numer, ale nie na początek bisów. Powinni go wpleść gdzieś w środek set listy, najlepiej zamiast słabego DotC.
Koncert tracił tempo przez te przydługie i niepotrzebne monologi Bruce'a. Pierdolenie o polskiej kiełbasie i polskiej wódce, mega słabe. Ale rozumiem, chłopy mają po 65-70 lat, muszą złapać oddech między utworami. Ogólnie koncert niezły, ale nie jakiś mega dobry. W porównaniu z np. koncertem w Krakowie z 2018 roku sporo słabszy moim zdaniem, zarówno jeżeli chodzi o setlistę, wykonanie, jak i oprawę wizualną.
Odnośnie oprawy wizualnej z mojej strony jestem trochę zawiedziony, po Legacy Of The Beast spodziewałem się po tej trasie czegoś więcej, a tu mamy krok w tył. Tak czy inaczej - cieszę się, że mogłem być na tym koncercie. Up The Irons!
CSiT, Stranger i Alexander - mega przeżycie, wspaniale było usłyszeć te kawałki na żywo, szkoda że Dave pozmieniał swoje solo w CSiT, bo solówki z tego utworu to jedne z moich ulubionych z całej dyskografii Maiden.
Numery z nowej płyty - Writings i Days.... o.k., Time Machine i Death Of The Celts niepotrzebne, najsłabsze momenty koncertu. Hell On Earth spoko numer, ale nie na początek bisów. Powinni go wpleść gdzieś w środek set listy, najlepiej zamiast słabego DotC.
Koncert tracił tempo przez te przydługie i niepotrzebne monologi Bruce'a. Pierdolenie o polskiej kiełbasie i polskiej wódce, mega słabe. Ale rozumiem, chłopy mają po 65-70 lat, muszą złapać oddech między utworami. Ogólnie koncert niezły, ale nie jakiś mega dobry. W porównaniu z np. koncertem w Krakowie z 2018 roku sporo słabszy moim zdaniem, zarówno jeżeli chodzi o setlistę, wykonanie, jak i oprawę wizualną.
Odnośnie oprawy wizualnej z mojej strony jestem trochę zawiedziony, po Legacy Of The Beast spodziewałem się po tej trasie czegoś więcej, a tu mamy krok w tył. Tak czy inaczej - cieszę się, że mogłem być na tym koncercie. Up The Irons!
Bruce wlasnie zajebiscie trollowal, ogolnie jako naczelny hejter BD muszę go bardzo pochwalić, bo super śpiewał i miał fajne gadki + akcja z gongiem na AtG genialna
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Generalnie gdy wychodziliśmy z Tauron, to Charlie już koczował.
Pewnie czeka do rana na kogoś, komu będzie mógł powiedzieć "you are number two". 
- Frank Drebin
- -#Clansman

Bardzo dobry koncert, stałem w ok. 1/3 płyty po stronie Dave'a, 0 bydła, pełna kulturka, sporo obcokrajowców, z przodu rodziny z dziećmi. Nie było specjalnego ścisku. Koncert nagłośniony bardzo dobrze (jak na Maiden), imo to najlepszy polski gig Dziewicy pod tym względem co najmniej od Poznania włącznie. Dickinson w zaskakująco wysokiej formie. Set na plus, kawałki z Senjutsu na żywo dają radę, szczególnie Wall (bardzo dobrze przyjęty, podobnie jak w stolicy) i Celtowie, wywaliłbym tylko skrajnie nijakie Days. Jutro trybuny, trochę żałuję, że nie wziąłem ponownie płyty.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Te parówy z Live Nation sprzedały miejsca pod platformami na reflektory na trybunach (sektory C6 i C7). A do rzędów między nimi można było się dostać tylko przechodząc na pałę przeskakując rzędy na przełaj.
A koncert bardzo dobry
A koncert bardzo dobry
Medycy też się chyba dziś nie nudzili
Koncert udany, a zespół w bardzo dobrej formie. Warto było się wybrać. Jednak nagłośnienie na trybunach fatalne. Pojedyncze instrumenty dobrze było słychać, ale gdy grały na raz to robiła się ściana nieselektywnego dźwięku. Podobnie z wokalem, który było słabo słychać i jeszcze gorzej zrozumieć.