The Future Past Tour 2023 - trasa

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Re: The Future Past Tour 2023 - trasa

Post autor: marekkraw »

nugz pisze: śr cze 14, 2023 1:12 pm Jeszcze dziwniejsi są ci, którzy się tym dziwią :) Przecież wiadomo, ze na takich koncertach legend, ratio randomow do fanów przygniata tych drugich :)
Tak masz racje u mnie te zdziwienie występuje od zawsze :oops:
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Pierre Dolinski pisze: śr cze 14, 2023 1:40 pm
marekkraw pisze: śr cze 14, 2023 1:04 pm
Max323 pisze: śr cze 14, 2023 12:52 pm Żaden kawałek nie wywołał nawet w połowie tak wielkiej reakcji, jak Fear.
Na moich sektorach większą podnietę zaliczył Trooper :facepalm:
W ramach buntu nie śpiewałem tego kotleta a wszyscy koło mnie tańczyli niczym na Sunrise , dramat kurła.

Natomiast brak jakiejkolwiek reakcji na intro Alexandra to już szczyt randomostwa.
No ja miałem kurwa reakcję. Pierdolenie głupot. Gadanie. Zamiast się wczuć i kontemplować, to jebali głupoty.
Ja idąc na przystanek, podsłuchałem rozmowę dwóch gości, którzy przyznali się, że nie znali każdego z kawałków. Domyślam się tylko, że to były prawdopodobnie kawałki z somewhere. Takie już uroki mainstreamu.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Max323 pisze: śr cze 14, 2023 2:02 pm
Pierre Dolinski pisze: śr cze 14, 2023 1:40 pm
marekkraw pisze: śr cze 14, 2023 1:04 pm

Na moich sektorach większą podnietę zaliczył Trooper :facepalm:
W ramach buntu nie śpiewałem tego kotleta a wszyscy koło mnie tańczyli niczym na Sunrise , dramat kurła.

Natomiast brak jakiejkolwiek reakcji na intro Alexandra to już szczyt randomostwa.
No ja miałem kurwa reakcję. Pierdolenie głupot. Gadanie. Zamiast się wczuć i kontemplować, to jebali głupoty.
Ja idąc na przystanek, podsłuchałem rozmowę dwóch gości, którzy przyznali się, że nie znali każdego z kawałków. Domyślam się tylko, że to były prawdopodobnie kawałki z somewhere. Takie już uroki mainstreamu.
A może z Senjutsu? ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

@Beaviso, no i jak widzisz Janick grał 2 solo w Strangerze :), a w Słowenii też tak było?
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Invader, Ty zazywasz w ogóle snu?? :D
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Pisałem w odpowiednim temacie, jak chodzę spać. W Hyde park.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

No i tak patrzę na wyświetlenia filmików które wrzuciłem w nocy.

Fear i Trooper oczywiście najwięcej wyświetleń. I to zdecydowanie odstają ilościowo od reszty.

No i jak zespół ma nie grać kotletów, jak ludzie wlaśnie ich pragną? :D
www.MetalSide.pl
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Bas Stefana jednak lekko klekocze po dawnemu. Sam jestem zdziwiony.

Było z przedwczoraj. Dziś wrzucam z wczoraj, lepsze. Realizator dawno się tak nie spisał, choć ci co byli w poniedziałek na Purplach mówili, że wtedy był dźwięk z innej planety. Pewnie jak będę w domu, to to jeszcze podkręcę.

https://easyupload.io/bsu2zw
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Utyskiwanie na obecność Troopera, Feara, Can I Play... czy Iron Maiden (tzw. "kotletów") w secie od zawsze mnie dziwiło. Przecież te rzeczy świetnie wypadają live, a publika w zdecydowanej większości świetnie na nie reaguje (nie tylko "randomy" i "niedzielni janusze"). Sam dziwnie się czułem, nie słysząc Numbera na moim dwudziestym którymś ich gigu (choć nie mam niedosytu, że akurat 666 teraz nie grają).

W ogóle, Panowie, co wy z tymi kotletami... Painkiller na Judasach, Eagle Fly Free czy Dr. Stein na Helloween, Enter Sandman na Mecie, Beautiful Day i One na U2, Enjoy the Silence i Never Let Me Down Again na Depeszach czy A Forest i Boys Don't Cry na Kjurach to też kotlety? Jak dla mnie kotlety są ok - i na talerzu, i na koncertach 8)
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Cold pisze: czw cze 15, 2023 10:26 pm Utyskiwanie na obecność Troopera, Feara, Can I Play... czy Iron Maiden (tzw. "kotletów") w secie od zawsze mnie dziwiło. Przecież te rzeczy świetnie wypadają live, a publika w zdecydowanej większości świetnie na nie reaguje (nie tylko "randomy" i "niedzielni janusze"). Sam dziwnie się czułem, nie słysząc Numbera na moim dwudziestym którymś ich gigu (choć nie mam niedosytu, że akurat 666 teraz nie grają).

W ogóle, Panowie, co wy z tymi kotletami... Painkiller na Judasach, Eagle Fly Free czy Dr. Stein na Helloween, Enter Sandman na Mecie, Beautiful Day i One na U2, Enjoy the Silence i Never Let Me Down Again na Depeszach czy A Forest i Boys Don't Cry na Kjurach to też kotlety? Jak dla mnie kotlety są ok - i na talerzu, i na koncertach 8)
Kotlety są ok, ale czasami warto dać im odpocząć
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

W przypadku Maiden problemem jest po prostu ilość tych kotletów i fakt, że jak jakiś wypada, to wraca na kolejnej trasie. One są spoko na żywo, ale tak jak Sardi pisał, warto dać im odpocząć. Widzę to po sobie i tym, że np. Judas Priest nie grało na ostatnich dwóch trasach numerów, które wcześniej były zawsze i przez to mi spowszedniały, a teraz z chęcią bym ich posłuchał ;) Myślę, że tak to może działać w przypadku każdego kotleta. Gdyby Fear nie był grany na każdej trasie, a co 2-3 trasy, to zupełnie inaczej byśmy na niego patrzyli. Według mnie Maiden zrobiło bardzo złą rzecz klepiąc dużo utworów noc w noc na przestrzeni tych kilku dekad, bo przez to są sytuacje typu domaganie się FotD na trasie early days. Szacunek za wyrzucenie 666 z repertuaru, choć dla mnie to akurat przyjemny numer i mi nie wadzi. Gdyby robili tak już od jakiegoś czasu, to wszystkim by to wyszło na dobre, bo nie wierzę, że Bruce jest zachwycony śpiewając te same kawałki po raz tysięczny ze świadomością, że jutro zrobi to po raz kolejny.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: czw cze 15, 2023 10:42 pm W przypadku Maiden problemem jest po prostu ilość tych kotletów i fakt, że jak jakiś wypada, to wraca na kolejnej trasie. One są spoko na żywo, ale tak jak Sardi pisał, warto dać im odpocząć. Widzę to po sobie i tym, że np. Judas Priest nie grało na ostatnich dwóch trasach numerów, które wcześniej były zawsze i przez to mi spowszedniały, a teraz z chęcią bym ich posłuchał ;) Myślę, że tak to może działać w przypadku każdego kotleta. Gdyby Fear nie był grany na każdej trasie, a co 2-3 trasy, to zupełnie inaczej byśmy na niego patrzyli. Według mnie Maiden zrobiło bardzo złą rzecz klepiąc dużo utworów noc w noc na przestrzeni tych kilku dekad, bo przez to są sytuacje typu domaganie się FotD na trasie early days. Szacunek za wyrzucenie 666 z repertuaru, choć dla mnie to akurat przyjemny numer i mi nie wadzi. Gdyby robili tak już od jakiegoś czasu, to wszystkim by to wyszło na dobre, bo nie wierzę, że Bruce jest zachwycony śpiewając te same kawałki po raz tysięczny ze świadomością, że jutro zrobi to po raz kolejny.
Otóż to, troszkę więcej mieszania w tym garze i byłoby znacznie smaczniej ;) Jak widać może być świetny koncert bez "666", "23:58" i "RTTH"... Tak samo dobrze byłoby bez Troopera, czy Feara raz na jakiś czas. Człowiek by zatęsknił i jeszcze bardziej się bawił na nich :)
www.MetalSide.pl
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Mam nadzieję, że Stranger i Alexander zostaną kotletami. :lol:
jacob1
-#Invader
-#Invader

Post autor: jacob1 »

To może jak już dojżeli do tego że da się zagrać utwór nie gramy wcześniej na żywo, nawet na właściwej tasie albumowej, to może dojżeja do tego że da się grać różne utwory w ciągu jednej trasy i jeden ze slotów kotletowych raz zapełniać Trooperem a raz Rtth
A tak serio to podejzewam że na następną trasę Rod każe im wrzucić więcej "kotletów"
nugz
SMERF MARUDA

Najlepsze, że zmiana numeru, jakakolwiek rotacja,TO ŻADEN PROBLEM. Szkoda, że mają taką politykę trasowa. Odejście od schematów wszystkim by dobrze zrobilo.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

jacob1 pisze: pt cze 16, 2023 5:41 am To może jak już dojżeli do tego że da się zagrać utwór nie gramy wcześniej na żywo, nawet na właściwej tasie albumowej, to może dojżeja do tego że da się grać różne utwory w ciągu jednej trasy i jeden ze slotów kotletowych raz zapełniać Trooperem a raz Rtth
A tak serio to podejzewam że na następną trasę Rod każe im wrzucić więcej "kotletów"
Dawno o tym pisałem, że mogliby mieć jedną/dwie neutralne płachty i w tych slotach sobie czymkolwiek rotować ;) No ale akurat IM to #teamstałyset

Ale chwała im za zmiany na tej trasie :)
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Tak, to głównie 2, 3 zapasowe szmaty w tle, plus jakas inna wizualizacja na bokach, tyle.
Tracą na tym na takich jak ja, bo nie poszedłbym ma tę trasę częściej niż 3, 4 razy w roku. Jestem nasycony i nie potrzebuję kolejny raz tego samego. Jasne, są smaczki, inne zachowania,, reakcje, wpadki, ale rdzen jest nie do ruszemia, i mnie wystarczy. A gdyby byly niewiadome, to i taki ja kupiłby extra tix z czystej ciekawości :)
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Swoją drogą myślicie że za rok będzie znowu Europa ? Czy jak rok temu Maj- Sierpień Europa największe stadiony , Wrzesień Październik Ameryka Południowa - USA ? Nie wiem dlaczego ale wydaje mi się że dziadki będą się spieszyć z graniem bo mimo żartów Dickinsona ,, Prędzej padniemy trupem na scenie ,, to wieku nie oszukasz.

Trasa zaplanowana na lata 2023 i 2024 więc kto wie ?

Zmiany w secie ? Pewno niewielkie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Ja myślę, ze nic nie zmienią w secie... czy Europa będzie? Trudno przewidzieć jakie plany ma Rod i Ekipa...
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Nie chcialbym stadionowki, halowka to idealna opcja.
ODPOWIEDZ