The Future Past Tour 2023 - trasa

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

jacob1
-#Invader
-#Invader

Re: The Future Past Tour 2023 - trasa

Post autor: jacob1 »

No chyba musza przede wszystkim ogarnąć USA (na ten rok tylko kilka koncertów) i Amerykę Południową. A czy bedzie Europa? Jeśli sie skupią na reszcie
świata to może tylko wystąpią na naszym kontynencie na kilku stadionach. Może już nie u nas (Nie wiem czy stadion w przyszłym roku sie wyprzeda- to bylby 3ci rok grania w Polsce z rzędu z 1 koncertem na stadionie i dwoma na halach, wiekszosc ludzi nie chodzi co roku na ten sam zespół)
Pytanie czy w ogóle będą chcieli wracać do Europy z Future Past czy moze cos innego bedzie się szykować. Chociaz mi sie wydaje ze chieliby (a w szczegolności Rod) pograć jak najwiecej póki mogą

Oczywiście ososbiscie chciałbym halówkę. Nawet może być kolejny raz KrK. Hala jest spoko (organizacja pod wzgledem logistycznym taka se ale to akurat wina organizatora), miasto też
ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Post autor: ÓsmyUtwórNaBNW »

Co będzie chciał Rod? A kogo obchodzi czego chce ten pazerny prostak. To jakieś kurozium, że oni jeszcze muszą mieć menedżera, są dojrzali, okrzepnięci na "salonach", widzieli cały świat i jak jakieś dzieci muszą mieć pana menedżera co im zabukuje hotel i na nich żeruje.

Z Ameryki Południowej to obstawiam tylko Brazylię, Argentynę i Meksyk. Oni będą już maxymalnie to wszystko skracać. Trasa pożegnalna to kiedy jak nie na 50 lecie w 2025 roku? A koncert pożegnalny to pewnie Wembley, tak bardzo prestiżowo. Z jeszcze jeden koncert w Polsce być powinien, choć przewiduję maksymalnie kotletowy set. Tak kotletowy, że Can I Play with Madness byłoby w nim rzadkim utworem.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Jeżeli pocisną trasę pożegnalną (bo w kolejny album pomimo ich chęci sprzed kilku lat już raczej nie wierzę), to na pewno set będzie kotletowy, ale będzie to w pełni uzasadnione. Mam tylko nadzieję, że zagrają wtedy kilka fajnych rzeczy, które nie były prezentowane już jakiś czas - The Clairvoyant, Phantom of the Opera, Brave New World...

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Zazdroszczę autentycznie tym którzy bardzo lubią Iron Maiden, ale nie są fanatykami. Będzie im w cholerę łatwiej pogodzić się z końcem kariery zespołu. Ja sobie mogłem pisać różne rzeczy, ale serio to pierwszy rok, dwa to będzie strasznie. Wiadomo, bardziej smutno jak ktoś umrze, ale to będzie taka pustka gdzie jednak w innych kwestiach różnie bywa, a te koncerty to były takie oazy na pustyni. Jedyne co to wszystko jakoś by wynagrodziło to jakby wypuszczali niepublikowane utwory z lat 80 czy 90. Pytanie czy oni coś takie mają?

Tak, Brave New World powinni w końcu zagrać. W tym roku aż się prosiło zamiast np. Fear of the Dark.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Czyli całkiem inne legacy part 3 ? To by musieli calkowicie wywalić set do góry nogami. Taki kotletowy set już niedawno był.

Ciekawi mnie czemu Azję omijają. Tam chyba nie byli od 2016 roku. Mało popularni ?

Też to właśnie zauważyłem. Skracanie do granic możliwości. 2 miesiące po Europie. 2 miesiące po Ameryce. Dlatego rozmkiniam czy za rok znowu zawitają na stadionach. Oni już chyba wybierają kraje gdzie są najbardziej popularni. No ale możliwe że na koniec trasy lub w październiku znowu się dowiemy co i jak.

Swoją drogą co oni jeszcze zrobią. Płyty nowej już raczej nie wydadzą. Będą historyczne trasy ciągnąć z lat 90 gdzie niemal się rozpadali? Wątpię. Pewnie zmienia trochę seta za rok i zostaną ostatnie 2 kotletowe trasy. Nie wiem czemu tak rozmyślam po prostu.

Jestem niezmiernie ciekawy czy za rok będzie tylko Ameryka czy jak z legacy 2 miesiące Europa 2 miesiące Ameryka.
ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Smutno jakby ich karierę skończyłoby coś takiego jak Senjutsu. Może jednak wydadzą i poprawią swoją muzykę? Te czekanie na nowe utwory, że jest wyjątkowe, ale kto by pomyślał, że tak nas negatywnie zaskoczą w 2021 roku?
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

ÓsmyUtwórNaBNW pisze: pt cze 16, 2023 6:36 pm Zazdroszczę autentycznie tym którzy bardzo lubią Iron Maiden, ale nie są fanatykami. Będzie im w cholerę łatwiej pogodzić się z końcem kariery zespołu. Ja sobie mogłem pisać różne rzeczy, ale serio to pierwszy rok, dwa to będzie strasznie. Wiadomo, bardziej smutno jak ktoś umrze, ale to będzie taka pustka gdzie jednak w innych kwestiach różnie bywa, a te koncerty to były takie oazy na pustyni. Jedyne co to wszystko jakoś by wynagrodziło to jakby wypuszczali niepublikowane utwory z lat 80 czy 90. Pytanie czy oni coś takie mają?

Tak, Brave New World powinni w końcu zagrać. W tym roku aż się prosiło zamiast np. Fear of the Dark.
Powiedziałem ojcu ostatnio że czasem żałuję że nie urodziłem się z 20 lat wcześniej. Właśnie lata 80 90 to lata świetności takich zespołów. Dzisiaj to jest szajs a nie muzyka. Może h mnie zakotwiczył się Iron Maiden tak bo ojciec zabrał mnie 1 raz w 2011 roku. I za każdym razem przeżywam takie momenty. Jakimś wielkim fanatykiem nie jestem to fakt, ale będzie taka pustka kiedy to zakończą. Bo sam nie wyobrażam sobie w wieku 70 czy 80 lat grać np Aces High.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: pt cze 16, 2023 5:46 pm Jeżeli pocisną trasę pożegnalną (bo w kolejny album pomimo ich chęci sprzed kilku lat już raczej nie wierzę), to na pewno set będzie kotletowy, ale będzie to w pełni uzasadnione. Mam tylko nadzieję, że zagrają wtedy kilka fajnych rzeczy, które nie były prezentowane już jakiś czas - The Clairvoyant, Phantom of the Opera, Brave New World...
Fajnie jakby przekrojowo przez dyskografię zagrali. Na zasadzie, że z każdego albumu coś wpada...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

gumbyy pisze: pt cze 16, 2023 6:58 pm
Schizoid pisze: pt cze 16, 2023 5:46 pm Jeżeli pocisną trasę pożegnalną (bo w kolejny album pomimo ich chęci sprzed kilku lat już raczej nie wierzę), to na pewno set będzie kotletowy, ale będzie to w pełni uzasadnione. Mam tylko nadzieję, że zagrają wtedy kilka fajnych rzeczy, które nie były prezentowane już jakiś czas - The Clairvoyant, Phantom of the Opera, Brave New World...
Fajnie jakby przekrojowo przez dyskografię zagrali. Na zasadzie, że z każdego albumu coś wpada...
Ja lubię się bawić w setlistowe symulacje i jakiś czas temu opracowałem dość realistyczną setlistę, która by tak wyglądała. Z tym, że to była rozpiska na dwa legi, jeden set by nie wystarczył na coś takiego. Ale przy założeniu, że trasa byłaby dość długa, to jest to wykonalne.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Właśnie też sobie coś takiego wyobraziłem. Z każdej płyty coś powyciągać. Lub nawet żeby zagrali w kolejności jakie były wydawane płyty. To jest na 2 jak nie na 3 trasy lub więcej. Pod warunkiem że nie zagrają numeru bestii feara itp na każdym z nich.

I to w sumie jest realne. Skończyć obecna trasę w 2024 i taka pożegnalna 3 letnia lub dluzej. Wyciągnąc po 2-3 kawałki z każdej płyty po kolei.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Xardas2309 pisze: pt cze 16, 2023 6:44 pm Czyli całkiem inne legacy part 3 ? To by musieli calkowicie wywalić set do góry nogami. Taki kotletowy set już niedawno był.

Ciekawi mnie czemu Azję omijają.
A co, chińczyk jesteś?
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Xardas2309 pisze: pt cze 16, 2023 6:49 pm Dzisiaj to jest szajs a nie muzyka.
Ależ pieprzenie. Kupa świetnej muzyki wychodzi co roku, człowiek nie ma czasu tego wszystkiego dobrze poznawać i przyjdzie chłop i wygaduje takie bzdury, bo usłyszał w rmfie Bejbe XD kocham
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
odja
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: odja »

ÓsmyUtwórNaBNW pisze: pt cze 16, 2023 6:46 pm Smutno jakby ich karierę skończyłoby coś takiego jak Senjutsu. Może jednak wydadzą i poprawią swoją muzykę? Te czekanie na nowe utwory, że jest wyjątkowe, ale kto by pomyślał, że tak nas negatywnie zaskoczą w 2021 roku?
A jak nie wszystkich ten album negatywnie zaskoczył? Co powiesz o ludziach, którym on się podoba? Że nie mają gustu, słuchu czy że są zaślepionymi fanatykami? Pamiętam recenzje jak wydali pierwszy album Iron Maiden, też był krytykowany. Po wydaniu Somwhere In Time, w Polsce w magazynie muzycznym Non Stop, w którym recenzje pisał np. W Man, też zjechali ten album. Więc określanie Senjutsu jako coś takiego uważam za przesadzone. Jak Byś dodał, że to wg. Twojej opinii nie było by problemu. Jak chcesz wejdź na mój profil, wyświetl moje wpisy na forum, które ponad 10 lat temu pisałem. Iron Maiden pierwszy raz usłyszałem przed 1980-tym rokiem. Byłem na obydwu koncertach w 1985 i 1987 roku, jak i na Torwarze na Brave New World.
Ostatnio zmieniony pt cze 16, 2023 7:34 pm przez odja, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Iron Maiden na 99% skończy karierę w 2025 jubileuszową trasą która skończy się w Europie. Zapewne 2-3 koncerty halowe w Londynie, może Wembley i tyle. Przekonany jestem że będzie to trasa z Nicko.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Nie jestem przekonany co do tego rychłego końca kariery Maiden. Chłopaki są nadal w wysokiej formie, "Senjutsu" (niezależnie od poziomu tej płyty) zostało przyjęte dobrze, obecna trasa sprzedaje się co najmniej ok. No dobra - Nicko. Ale nie jestem pewny, czy po pierwsze ten jego spadek formy będzie decydujący, a po drugie, czy nie zechcą go zastąpić (stawiam, że nie, ale kto wie).

Np. Deep Purple, Judas, wiele innych zespołów, to goście starsi niż ekipa IM. A są jeszcze aktywni. Takie AC/DC koncertowało do zajechania (dosłownie).

Przed trasą pożegnalną chciałbym jeszcze usłyszeć trasę wspominkową z lat 90, ze szczególnym uwzględnieniem "Prayera" i "Feara". Niech ją nawet połączą z trasą promującą następcę "Senjutsu";-)
FotD = TOP5 albumów Maiden
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Taka dziwna myśl mi przeszła przez głowę. Skoro Bruce ebnal się pierwszy raz w Słowenii i na pierwszym koncercie w 86 roku w tym samym miejscu. I pewnie miał inne podobne wpadki. Może faktycznie zrobią trasę z lat 90 jak kiedy Bruce odchodził ?

Zagrać be quick od be death w tym wieku ? W sumie oni pokazują że wszystko jest możliwe
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

*Dead.
Bez przesady, Maiden nie ma jakichś zawrotnych bpm, Niećko spokojnie zagrałby dziś ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Oni nic znacznie lepszego od Senjutsu już nie nagrają. Hell on Earth spokojnie mogłoby być ostatnim utworem w ich karierze. Nawet, jeśli nie myśleli o nim w ten sposób podczas robienia płyty, to brzmi on właśnie jak swoisty finał ich historii.
All you have been, all you have seen
Lost in somewhere in your dreams
How the angels they have fallen
All is nothing what it seems
And the voices that you hear now
And the voices in your head
Now are thinking of a lifetime
You can never feel again
And when I leave this world
I hope to see you all again
On the other side of hell on Earth
No i jest to jeden z bodajże 3 utworów IM, w którym zastosowano wygaszanie dźwięku na koniec. Niby nic wielkiego, ale tutaj byłoby to bardzo wymowne.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Xardas2309 pisze: pt cze 16, 2023 7:14 pm Właśnie też sobie coś takiego wyobraziłem. Z każdej płyty coś powyciągać. Lub nawet żeby zagrali w kolejności jakie były wydawane płyty. To jest na 2 jak nie na 3 trasy lub więcej. Pod warunkiem że nie zagrają numeru bestii feara itp na każdym z nich.

I to w sumie jest realne. Skończyć obecna trasę w 2024 i taka pożegnalna 3 letnia lub dluzej. Wyciągnąc po 2-3 kawałki z każdej płyty po kolei.
No ciężko to byłoby ogarnąć... na każdej płycie sporo dobrych numerów, epików... 2-3 numery z każdej płyty x ilość płyt... nie nie da rady ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

gumbyy pisze: pt cze 16, 2023 8:14 pm
Xardas2309 pisze: pt cze 16, 2023 7:14 pm Właśnie też sobie coś takiego wyobraziłem. Z każdej płyty coś powyciągać. Lub nawet żeby zagrali w kolejności jakie były wydawane płyty. To jest na 2 jak nie na 3 trasy lub więcej. Pod warunkiem że nie zagrają numeru bestii feara itp na każdym z nich.

No ciężko to byłoby ogarnąć... na każdej płycie sporo dobrych numerów, epików... 2-3 numery z każdej płyty x ilość płyt... nie nie da rady ;)
Wystarczy zrobić No RepeaT Maiden Edition ;) skoro i tak grają po 2 gigi w 1 mieście - i wtedy te kotlety by się rozłożyły -- Jako że sety byłyby sztywne to kto chce Feara idzie na gig nr 1, a kto 666 idzie na gig nr 2. Wiadomo, że 2 stadionów by nie zapełnili....ale 2xhala why not --- zrobić 10-15 miast ( 20-30 gigów) - nadać temu wymiar czegoś special i leci......
się rozmarzyłem się :D
ODPOWIEDZ