21/06/2023 - Red Hot Chili Peppers - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: 21/06/2023 - Red Hot Chili Peppers - Warszawa

Post autor: kam »

Za 4 paczki to ten skład jest złoty. Dobrze, że kupiłem bilet już w grudniu.
https://www.last.fm/user/kamooo
andzej
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: andzej »

Jak myślicie o której godzinie rozpocznie się koncert RHCP? Ile czasu zazwyczaj grają supporty? Mam bilety na płytę i zastanawiam się, czy wystoję, bo mam problemy z kolanem :roll:
Warzyfko
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Warzyfko »

andzej pisze: sob cze 17, 2023 3:47 pm Jak myślicie o której godzinie rozpocznie się koncert RHCP? Ile czasu zazwyczaj grają supporty? Mam bilety na płytę i zastanawiam się, czy wystoję, bo mam problemy z kolanem :roll:
Musisz liczyć przynajmniej 4h od otwarcia bramek do rozpoczęcia głównego koncertu. Obstawiam otwarcie bramek około 16:30 i wejście papryczek na scenę około 21:00. Czego nie wystoisz to wysiedzisz 8) kwestia tylko jak bardzo blisko sceny chcesz być - im bliżej tym gęściej i mniejsza szansa na to żeby sobie przysiąść po drugim supporcie.
Warzyfko
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Warzyfko »

Wybiera się ktoś na to show z Trójmiasta? Jadę sam swoim autem więc mam 3 wolne miejsca, możemy zmontować jakiś wspólny dojazd. Start około 10:30 z Gdańska Głównego, powrót zaraz po koncercie.

Chętnych proszę o wiadomość prywatną żeby nie zaśmiecać wątku. Thx!
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Jednak pojawię się na trybunach, zobaczymy jak tym razem dźwięk w Studni Narodowej.

Fakt, że 2 dni przed koncertem nie ma jeszcze rozpiski godzinowej, skomentuję krótkim ***** **** ****** :evil:
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Dla zainteresowanych - Red Hoci rezydują od dziś w Hotelu Europejskim. Chad chetnie foty strzela z ludźmi.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

W końcu jest tajming:
16.30 EE
17.00 The Doors
18.30 The Mars Volta
19.30 Iggy Pop
20.45 RHCP
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Tak szybko? Mogli na spokojnie, po koncercie, w czwartek wrzucić.
Deleted User 7586

Post autor: Deleted User 7586 »

Kurwa, ale Papryczki zagrały koncert! czapki z głów:)
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

boo_radley pisze: śr cze 21, 2023 11:41 pm Kurwa, ale Papryczki zagrały koncert! czapki z głów:)
Widzialem secik, przepotężny, chociaż dziwi tylko jeden numer z ostatniej płyty. Szkoda, że ostatecznie nie udało się pojechać :/
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
johnny_o

Powiadacie? Dla mnie koncert mocno taki se - nie umywa się do Krakowa i poprzedniej Warszawy, za to o wiele lepszy od Chorzowa.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

johnny_o pisze: śr cze 21, 2023 11:58 pm Powiadacie? Dla mnie koncert mocno taki se - nie umywa się do Krakowa i poprzedniej Warszawy, za to o wiele lepszy od Chorzowa.
Widać żeś fan Josha :mryellow:
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
johnny_o

Lubię Josha i nie fetyszyzuję Fru, a dwie płyty z JK lepsze od tych dwóch po reunion. Zabrakło trochę oczekiwanej magii, ale może po prostu jeszcze trzyma mnie podwójna dawka Maiden ;)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Bardzo dobry koncert, setlista fajna i była perełka w postaci "She's only 18". Grali ten numer tylko raz w 2022, a wcześniej w 2017. W ogóle nieczęsto po niego sięgają. A John solo zagrał Neighborhood Threat, co nie było grane od 1998 (!).

Ja byłem na nich rok temu w Barcelonie i u nas mi się bardziej podobało. Jakieś takie mam wrażenie. Ogólnie mój 5 gig RHCP i muszę powiedzieć, że wciąż trzymają poziom. Natomiast Iggy... WOW! Mega żałuję, że nie pojechałem rok temu na Offa na jego występ.
Deleted User 7586

Post autor: Deleted User 7586 »

Fajna relacja Dominiki Pawłowskiej z EskaRock.pl: https://www.eskarock.pl/radar/powrot-do ... BKnH6bXMgc
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Na 4 piosenkach Iggy'ego był większy młyn niż na całym gigu KISS :)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Wieczór bardzo udany. The Mars Volta - w sumie ich wcześniej nie słuchałem za bardzo, przed koncertem sobie parę utworów odpaliłem i weszło mi momentalnie. Koncert naprawdę energetyczny, niestety, słabo nagłośniony, straszny jazgot i ściana dźwięku. Na szczęście, na późniejszych koncertach było już tylko lepiej pod tym względem, a sam zespół mam nadzieję jeszcze kiedyś zobaczyć w lepszych warunkach.

Iggy Pop - ojciec chrzestny punku wciąż niezniszczalny. Mam nadzieję, że w jego wieku też będę w takiej formie :B 40 minut wspaniałej dawki rocka i energii ze sceny, oby Iggy żył wiecznie.

No i główna gwiazda wieczoru. Oczekiwania były duże i zostały spełnione. Do czego mógłbym się przyczepić, to do setu :B Jako że to mój pierwszy koncert Papryczek, to zdecydowanie wolałbym ich otwarcie koncertu z Can't Stop i Dani California, a u nas wypadło na wariant z Around the World. Jakbym miał się ograniczyć do kawałków realnych, tj. granych na obecnej trasie, to bym z połowę setu wymienił, ale no cóż, taki "minus" zespołów mocno rotujących setlistami. :mryellow: Szkoda, że dwóch dat w Polsce nie grali, na pewno bym się na drugą też wybrał, bo pewie 2/3 setu byłoby inne.

3/4 zespołu w świetnej formie, widać, że podobało im się granie u nas i Flea, John i Chad mogliby takie koncerty i takie trasy robić w nieskończoność. Natomiast Anthony - różnie dawał radę wokalnie, raz lepiej, raz gorzej, i widać, że taki koncert to dla niego bardzo duży wysiłek. Mimo wszystko na plus, choć od razu widać, że ew. przyszłość Papryczek i ich koncerty będą zależały od niego. Mam dlatego nadzieję, że na kolejną wizytę nie będziemy musieli czekać znowu 6 lat.

Jeszcze o nagłośnieniu - tak jak pisałem, na The Mars Volta było źle, ale już na Iggym całkiem nieźle, a na RHCP bardzo dobrze. Siedziałem blisko sceny, więc się bałem odbijającego się pogłosu, ale praktycznie już na ich koncercie nie było takiego problemu. Ktoś odrobił lekcję z nagłośnienia Studni Narodowej. Studni nie bez powodu - evilnation nie zamknęło dachu, więc jak zaczęło padać, to ludzie na płycie stali na samym środku, bo tam spoiwo dachu chroniło przed deszczem oraz w półkolu na skraju płyty przy trybunach. Reszta musiała stać w deszczu. Przekomicznie to z trybun wyglądało :facepalm:

Pamięta też ktoś może, co na koniec koncertu ("two things") mówił Anthony do publiczności? Drugie było, że się super grało, a pierwszego nie dosłyszałem.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Mr. M pisze: sob cze 24, 2023 10:11 am Pamięta też ktoś może, co na koniec koncertu ("two things") mówił Anthony do publiczności? Drugie było, że się super grało, a pierwszego nie dosłyszałem.
Pierwszą rzeczą było, że dziękuje, że ludzie dbali o siebie na koncercie. Natomiast całą tę "przemowę" Kiedis zakończył mówiąc "Auf Widersehen". Trochę pojebał. Kontynent się zgadza, ale kraj jednak nie ten.

Tutaj nagranie z tego co mówił po Give it Away.

https://youtu.be/rzYPnHWmAGo?t=6224
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

kam pisze: czw cze 29, 2023 7:56 am Pierwszą rzeczą było, że dziękuje, że ludzie dbali o siebie na koncercie. Natomiast całą tę "przemowę" Kiedis zakończył mówiąc "Auf Widersehen". Trochę pojebał. Kontynent się zgadza, ale kraj jednak nie ten.

Tutaj nagranie z tego co mówił po Give it Away.

https://youtu.be/rzYPnHWmAGo?t=6224
Ok, dzięki. Wpadka była, ale pewnie mało ludzi to dosłyszało, więc skandalu nie ma :mryellow:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Za pomylenie nas z Niemcami, powinni go od razu rozstrzelać. :wink:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ODPOWIEDZ