23/07/2023 - Triple Thrash Triumph - Katowice

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 23/07/2023 - Triple Thrash Triumph - Katowice

Post autor: Cold »

@ Sardi z Batumi, :pijak:
z czterema paniami byłem - żona, córcie i koleżanka starszej :)
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

To i ja napiszę parę slów. Siedzielismy tym razem z kumplami prawie pod sufitem praktycznie vis a vis sceny....mialo to swoje minusy jak i plusy. Minusem było to, ze nie wziąłem lornetki.
Natomiast przede wszystkim wielkim plusem bylo naglośnienie. Wszystkie trzy kapele brzmiały na gornych trybunach bardzo dobrze...ale po kolei.

Sacred Reich - taki zespół był potrzebny jako rozgrzewacz, w sumie znam dobrze ich tylko jeden album The American Way i numery z tego albumu zabrzmiały świetnie. Perkusista niestety nie wyrabiał, i gubił kilka razy rytm.....az sobie sprawdziłem, kto tam teraz bebni i okazalo się, ze Greg Hall odszedł w 2018 roku. A perkusja Halla na albumie American Way była mocarna. Ale koncert w porządku.....zabawne bylo, jak wokalista próbował wymowić nazwisko Radziwill. Mysle, ze byli bardzo milo zakoczeni przyjęciem. Z góry juz na Sacred Reich był niezły młyn pod sceną

Kreator - klasa sama w sobie....swietnie naglosnieni. Ventor za bebnami niczym maszyna. Super kontakt z publicznoscią Petrozzy, fajne nawiazania do dawnych czasow i występów Kreatora w Spodku w koncu mój pierwszy koncert w zyciu to Metalmania 90 z Kreatorem jako headliner. Widac było i czuc magię Spodka i nabitą płytę falujacą niczym jeden wielki organizm. Jedymy minus, to brak w setliscie Hail to The Hordes.....jest grany na tej trasie a w Polsce zabrakło. Swietne People Of The Lie, Betrayer, czy Violent Revolution. A przed Flag of Hate, mimo, ze Mille zawsze gada to samo zawsze mam gesią skórkę. Publika dawała na płycie bardzo grubo. Pełen szacun dla tych ludzi w środku młyna.

Megadeth.....zupełnie inna scenografia niż w wypadku Kreatora. Glowny punkt, to multimedialne ekrany, ktore z gory przyciagały uwagę bardziej niz sami muzycy. Nie spodziewałem się wiele, a dostałem bardzo duzo. 16 numerow w secie, świetne Angry Again. Glos Mustaina calkiem spoko.....naprawdę przez moment myslałem, czy nie leci z tasmy, bo jednak trochę sampli bylo w niektorych utworach. Wielki plus to Sweating Bullets....nie lubię tego utworu studyjnie, a na zywo wypadł swietnie. Mustaine nie ma takiej interakcji z publiką jak Mille, ale i tak był nad wyraz rozgadany i dobrym humorze. I publika mu to odwzajemniła. Fajnie podziękował i kilkanaście razy się skłonił po koncercie.....nie zszedł od razu ze sceny, jak dawniej bywalo. To moj czwarty koncert Megadeth, ale widzialem ich w 1995, 1997 i 1999, także fajnie było sobie ich odswiezyć na zywo. Zabrakło mi w setliscie Countdown to Extinction, ale wiem, że rzadko jest grane. Ale ogolnie set bardzo na plus.
Ogolnie super event. Ja tam się nie moge doczepić ani do ochrony, ani do organizacji. Fajnie jest dostać wiecej, niż się oczekiwało. A w zasadzie pojechałem tylko dlatego, ze kumple namowili.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Też zabrakło mi Hail to the Hordes a liczyłem trochę na to, zważywszy że grali to 3 dni wcześniej.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

A moim zdaniem Kreator to zespol niepoważny, grając te same numery przez cały czas. 2017, 2018 sety były praktycznie identyczne poza nowymi numerami ostatnio.
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Dzosef pisze: wt lip 25, 2023 6:39 am A moim zdaniem Kreator to zespol niepoważny, grając te same numery przez cały czas. 2017, 2018 sety były praktycznie identyczne poza nowymi numerami ostatnio.
Z pewnoscią daleko im do zespołu niepoważnego. Są zawsze perfekcyjnie przygotowani. Grają mega równo i doskonale technicznie. Do seta zawsze mozna się przyczepić tak czy siak, ale coś tam jednak setlistą rotują. Poza tym na festiwalu 70000 tons of Metal w tym roku grali w ogole numery do 1990 roku. Taki oldschool set. Więc da się. Swoją drogą ciekawe, czy jest pro-hot z tego koncertu, bo rarytasy tam leciały przeokrutne. Np. When The Sun Burns Red
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Deleted User 8263

cezi pisze: wt lip 25, 2023 8:14 am
Dzosef pisze: wt lip 25, 2023 6:39 am A moim zdaniem Kreator to zespol niepoważny, grając te same numery przez cały czas. 2017, 2018 sety były praktycznie identyczne poza nowymi numerami ostatnio.
Z pewnoscią daleko im do zespołu niepoważnego. Są zawsze perfekcyjnie przygotowani. Grają mega równo i doskonale technicznie. Do seta zawsze mozna się przyczepić tak czy siak, ale coś tam jednak setlistą rotują. Poza tym na festiwalu 70000 tons of Metal w tym roku grali w ogole numery do 1990 roku. Taki oldschool set. Więc da się. Swoją drogą ciekawe, czy jest pro-hot z tego koncertu, bo rarytasy tam leciały przeokrutne. Np. When The Sun Burns Red
Okej, tylko z perspektywy widza polskiego, czy nawet europejskiego Kreator cały czas gra to samo od 6 lat. Nic nie rotuja, cały czas to samo + nowosci jak coś wydadzą. Najbardziej leniwy zespół w branży.
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Dzosef pisze: wt lip 25, 2023 9:42 am Najbardziej leniwy zespół w branży.
Wziąłem statystyki z 2018 roku....trochę jednak porotowali setem. Ale nie chce się sprzeczać. Mamy inne opinie i niech tak pozostanie

https://www.setlist.fm/stats/kreator-63 ... ?year=2018
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Myślałem, że Antrax jest tym najbardziej leniwym, ale może to zależy od czytanego wątku. ;)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Kreator fajnie przekrojowo pocisnął. Kawałki z 10+ albumów zagrał.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

pz pisze: wt lip 25, 2023 10:04 am Myślałem, że Antrax jest tym najbardziej leniwym, ale może to zależy od czytanego wątku. ;)
Każdy wątek ma swojego leniuszka :lol: raz Saxon, raz Megadeth, raz Anthrax, raz Maiden, raz Kreator i tak dalej, i tak dalej ;)

Mi tam Kreator siada zawsze, a widzialem ich 13 raz. Za tydzień numer 14 i będę bawił się równie dobrze jak przedwczoraj :D
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Troche to dziwne, żeby narzekać na Kreatora, a jeździć po świecie za Maiden i Megadeth, które też do osrania klepią to samo.
Deleted User 8263

Maiden klepia to samo????? W temacie o Kreatorze?

Przypomina mi się czemu nie pisze już na tym forum poza wątkami Future Past.
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

nugz pisze: wt lip 25, 2023 10:10 am Troche to dziwne, żeby narzekać na Kreatora, a jeździć po świecie za Maiden i Megadeth, które też do osrania klepią to samo.
Dzosefowi pewnie chodzi o to, że ilość kotletów Kreatora jest zbyt duża nawet po zmianie trasy. Chociaż tu też jest pole do dyskusji. Sławny amerykański serwis sluży statystyczną pomocą.

Dla mnie Maideni z kolei moze i zmieniają więcej między trasami, ale po pierwszym koncercie dalej jest już nudno do wyrzygu.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Wiem, o co jemu chodzi, a mnie nie chodzi o statsy, tylko wlasnie o polityke trasy.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Kreator na początku roku w Stodole przed Lamb Of God zagrali z kolei set składający się tylko z nowych numerów i z płyt ze "środka" dyskografii. Zagrali bardzo mało kawałków z lat 80-tych i 90-tych, czyli jakby nie patrzeć ze swoich najlepszych lat. Trochę to dziwne podejście, ale wynika z niego, że jednak setem dość mocno rotują.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

gumbyy pisze: wt lip 25, 2023 10:05 am Kreator fajnie przekrojowo pocisnął. Kawałki z 10+ albumów zagrał.
No właśnie - dla takiego niedzielnego fana jak ja gdybym był w niedzielę to set idealny. Mam nadzieję, że jak już uda mi się na nich trafić to właśnie będzie taka przekrojówka.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

barsiarz pisze: wt lip 25, 2023 11:59 am
gumbyy pisze: wt lip 25, 2023 10:05 am Kreator fajnie przekrojowo pocisnął. Kawałki z 10+ albumów zagrał.
No właśnie - dla takiego niedzielnego fana jak ja gdybym był w niedzielę to set idealny. Mam nadzieję, że jak już uda mi się na nich trafić to właśnie będzie taka przekrojówka.
Oni tak lubią, często te tytułowe numery z kolejnych płyt cisną :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

www.MetalSide.pl
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Bardzo fajna recenzja. Mogłeś jeszcze wspomnieć, jak często Mille odnosił się do Spodka i jego magii. W końcu w latach 1988-1990 grali w Spodku.....4 razy. Na dwocg z tych koncertow byłem.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

cezi pisze: wt sie 01, 2023 9:58 pm Bardzo fajna recenzja. Mogłeś jeszcze wspomnieć, jak często Mille odnosił się do Spodka i jego magii. W końcu w latach 1988-1990 grali w Spodku.....4 razy. Na dwocg z tych koncertow byłem.
A widzisz, mualem to w glowie, ale podczas pisania odpłynąłem w innych kierunkach :D
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ