02-03/09/2023 - VENOM inc. - Bytów/Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

02-03/09/2023 - VENOM inc. - Bytów/Kraków

Post autor: Schizoid »

Left Hand Sounds zaprasza na klubowy koncert Venom Inc, czyli zespołu założycieli legendarnego Venom, już 03.09.2023 roku w Krakowie!
“Back to Hammersmith 2023”
Venom INC + goście
03.09, Kraków, Kamienna 12
Bilety w cenach:
100 zł (pula promocyjna)
120 zł (przedsprzedaż do 2.09 włącznie)
150zł (w dniu koncertu)
dostępne w sieci Biletomat: // bit.ly/BiletomatLHS
----------------------------------------------------------------------------------------------
Venom INC (NWOBHM, Wielka Brytania)
Rozpad składu Venom w połowie drugiej dekady lat dwutysięcznych poskutkował powstaniem Venom Inc, czyli duchowego spadkobiercy Venom, w którego skład wchodzą Mantas (oryginalny gitarzysta Venom z lat 80.), Tony Dolan (wokalista Venom z przełomu lat 80. i 90.) oraz War Machine (ex Massacre, Inhuman Condition). Ich debiutancki album "Avé" z 2017 roku zrobił na scenie muzycznej sporo zamieszania, a ich styl muzyczny, u którego podstaw leży brzmienie tradycyjnego Venom, został pogłębiony i rozwinięty na "There's Only Black" z 2022 roku. Oprócz autorskich utworów zespół odegra stare klasyki Venom, takie jak “Black Metal”, “Buried Alive”, “Don’t Burn the Witch”, czy “Welcome to Hell”! Podnieście swoje pięści w górę ku chwale ojców diabelskiego grania! Venom INC zamieni Kraków w zgliszcza! Lay down your soul to the gods rock'n'roll!
Venom Inc. online:
FB: https://www.facebook.com/VenomIncOfficial
Instagram: https://www.instagram.com/venom_inc/
"There's Only Black" (2022, Nuclear Blast)
https://youtu.be/Xdx-qjnElNE
Dla mnie kapitalny news. Do Bytowa, gdzie grają dzień wcześniej, nie chciało mi się jechać, a tu proszę, bogowie rock 'n' rolla pod nosem :D Na 100% wbijam. Ceny uczciwe.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: 03/09/2023 - VENOM inc. - Kraków

Post autor: cezi »

Nie bedzie mnie, ale Venom. INC na scenie to kapitalny wulkan energii. Widziałem na KiT Rising!. Czego nie można powiedzieć o Venomie Cronosa.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Widziałem ich w 2019 i zgoda, świetnie sobie radzą, to na pewno będzie dobra sztuka... Tylko fajnie by było, gdyby w końcu wrzucili bilety :roll:

Trochę dziwi mnie, że na plakacie jest "back to Hammersmith", a opis eventu sugeruje repertuar przekrojowy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 7586

Post autor: Deleted User 7586 »

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

+ Gallower
+ Night Lord

Zajebiste tańce będą :dance:

Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 02-03/09/2023 - VENOM inc. - Bytów/Kraków

Post autor: Kuba »

Nie chcę nikogo martwić ale na 99% krakowski gig się NIE odbędzie.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Kuba pisze: wt sie 29, 2023 11:19 pm Nie chcę nikogo martwić ale na 99% krakowski gig się NIE odbędzie.
Czemu? Wiem, że Mantas ma sytuacje awaryjna w rodzinie, ale wczoraj wrzucił posta, że dogra wszystkie sztuki do 3.09
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Bardziej chodzi o to że w Krakowie nie ma dla kogo grać bo do dzisiaj nie zeszło nawet 100 biletów.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Kuba pisze: wt sie 29, 2023 11:34 pm Bardziej chodzi o to że w Krakowie nie ma dla kogo grać bo do dzisiaj nie zeszło nawet 100 biletów.
Kurde, czyli jest aż tak źle? Czyli mówisz żeby nie ogarniać transportu na niedzielę?
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Wstrzymałbym się do jutrzejszego (środowego) popołudnia. Powinno być wszystko jasne.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Kuba pisze: wt sie 29, 2023 11:55 pm Wstrzymałbym się do jutrzejszego (środowego) popołudnia. Powinno być wszystko jasne.
No i wciąż cisza, a orgowie nie odpisują na fejsie
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No sytuacja jest irytująca, już kilka osób pisze w tej sprawie pod postami Left Hand Sounds, a ci siedzą cicho. Z wczorajszego posta Hype Parku wynika, że koncert ma się odbyć, ale to wszystko rzeczywiście trochę śmierdzi.

Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

I spadło z rowerka
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Chujnia totalna. Może gdyby Left Hand promował ten gig z równym zapałem co koncert w Bytowie, to sprzedałby więcej biletów ;)

To mój drugi odwołany Venom w Krakowie.

Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

"Left Hand Sounds ograniczył(a) możliwość komentowania tego posta." :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: czw sie 31, 2023 9:38 am Chujnia totalna. Może gdyby Left Hand promował ten gig z równym zapałem co koncert w Bytowie, to sprzedałby więcej biletów ;)

To mój drugi odwołany Venom w Krakowie.
No fakt, promocja zerowa. Venom Inc. nie ma coś szcześcia do grania u nas. Kiedyś byłem w Katowicach i dosyć pusto było. W Łodzi też nieduży klub i szału nie było z tego co pamiętam.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Sadek
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Sadek »

Ludzie słysząc "Venom" myślą sobie przede wszystkim "Cronos". I to pewnie głównie dlatego Venom Inc. nie ma zbytnio szczęścia z frekwencją.
Choć Venom to wg mnie w pierwszej kolejności Mantas.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ogólnie Venom (w obu wcieleniach) ma pecha do naszego kraju.

2010 - Wawa odwołana z powodu powodzi
2016 - Kraków przeniesiony do Bielska-Białej z uwagi na problemy z klubem
2020 - Wrocław anulowany przez pandemię
2023 - wiadomo

Fragment komunikatu jakoby impreza przegrała z konkurencyjnymi uważam za nietrafiony, bo w Krakowie w tych dniach z podobnych rzeczy gra w sumie tylko Vader, ale to jest dzień wcześniej, a Venom miał grać w niedzielę, więc też data korzystna.

Te Katowice w 2018 miały niefortunny termin, to była Wielka Sobota, więc ja sam się nie wybrałem, mimo że forumowy nick zobowiązuje.

Zresztą generalnie tak mi się wydaje, że w Polsce Venom słucha się trochę na niby. Co prawda kult, pionierzy, ale w rzeczywistości niewiele osób słucha tej muzy na tej zasadzie, co choćby bliźniacze Bathory. Fakt, że niełatwo być fanem Venom, bo niekoniecznie sprzyjają temu nowe płyty i częstotliwość koncertów, ale ja widzę to w ten sposób.

EDIT
O, jeszcze zapomniałem o mitycznym koncercie, który Abaddon zapowiedział na Metalmanii w 1988 (?) i do którego nigdy potem nie doszło.
Ostatnio zmieniony czw sie 31, 2023 1:43 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: czw sie 31, 2023 12:56 pm Zresztą generalnie tak mi się wydaje, że w Polsce Venom słucha się trochę na niby. Co prawda kult, pionierzy, ale w rzeczywistości niewiele osób słucha tej muzy na tej zasadzie, co choćby bliźniacze Bathory. Fakt, że niełatwo być fanem Venom, bo niekoniecznie sprzyjają temu nowe płyty i częstotliwość koncertów, ale ja widzę to w ten sposób.
Coś w tym jest. Najwyraźniej ten zespół nie ma zbyt wielu zagorzałych fanów u nas.
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ