07/10/2023 - STILL OF THE NIGHT vol. 6 - Warszawa, klub Odessa (Kolejowa 8)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: STILL OF THE NIGHT vol. 5 - 10/06/2022 - Warszawa, klub Remont
Ależ systematycznie ich ogłaszali. Z powszechnie znanych w Polsce muzyków jest p. Kuba Płucisz ex-IRA. Resztę masz w zakładce "dyskusja"
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Do składu dołączył Pan Piotr Brzychcy, którego zawsze warto posłuchać 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Szkoda, że nie jakiś plenerek. Duchota tam będzie dzisiaj.
jak było?
Bardzo dobrze. W trakcie i po. Wróciłem o 3 do domu
Później coś naskrobię.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Początkowo nie chciało mi się iść, bo myślałem, że to w Potoku i stwierdziłem, że za daleko, żeby samemu jechać. Ale jak okazało się, że to jednak w Remoncie, to stwierdziłem, że głupio nie wpaść, skoro to tylko 4 przystanki ode mnie.
Impreza jak pisałem wcześniej udana. Jak zwykle pograne było sporo pudlowych numerów. Łącznie 3h grania (20:15-23:15) z 20 minutową przerwą na charytatywne licytacje prowadzone przez Pawła Lorocha.
Muzyków wyróżniłbym... wszystkich. Nie było się do czego przyczepić. Na basie: Jan Radosz (Scream Maker), Alda Rei (Livin Fire, tylko w Hit Me with Your Best Shot o ile dobrze pamiętam). Na gitarze: Dawid Pięta i Paweł Gromadzki + Kuba Płucisz i Piotr Brzychcy. Bębniarza nie znam. Na klawiszach Mirek Skorupski i jeszcze jedna dziewczyna (ale nie pamiętam nazwiska).
Z wokalistów najlepiej Kasia i Paweł Borkowski. Do tego bardzo dobre wykonania Hit Me With Your Best Shot (Alda Rei), Turbo Lover (Maciej Wróblewski, IQ) i Rebel Yell (Dawid Siwecki, MnC). W zasadzie numerem, który najbardziej odstawał w dół było Poison. Jakoś bez mocy to wypadło.
Na koncercie jak zwykle w Warszawie znajomi zespołów + "te same mordy co zawsze"
(no dobra trochę osób, których widziałem pierwszy raz było). Ogólnie oceniam frekwencję na podobną, może trochę lepszą niż na Riot City. Po koncertach udało się trochę pogadać z ludźmi i wyszedłem z Remontu po 2.

Impreza jak pisałem wcześniej udana. Jak zwykle pograne było sporo pudlowych numerów. Łącznie 3h grania (20:15-23:15) z 20 minutową przerwą na charytatywne licytacje prowadzone przez Pawła Lorocha.
Muzyków wyróżniłbym... wszystkich. Nie było się do czego przyczepić. Na basie: Jan Radosz (Scream Maker), Alda Rei (Livin Fire, tylko w Hit Me with Your Best Shot o ile dobrze pamiętam). Na gitarze: Dawid Pięta i Paweł Gromadzki + Kuba Płucisz i Piotr Brzychcy. Bębniarza nie znam. Na klawiszach Mirek Skorupski i jeszcze jedna dziewczyna (ale nie pamiętam nazwiska).
Z wokalistów najlepiej Kasia i Paweł Borkowski. Do tego bardzo dobre wykonania Hit Me With Your Best Shot (Alda Rei), Turbo Lover (Maciej Wróblewski, IQ) i Rebel Yell (Dawid Siwecki, MnC). W zasadzie numerem, który najbardziej odstawał w dół było Poison. Jakoś bez mocy to wypadło.
Na koncercie jak zwykle w Warszawie znajomi zespołów + "te same mordy co zawsze"

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Re: STILL OF THE NIGHT vol. 6 - 07/10/2022 - Warszawa, klub Odessa (Kolejowa 8)
następna edycja już za tydzień
Re: 07/10/2023 - STILL OF THE NIGHT vol. 6 - Warszawa, klub Odessa (Kolejowa 8)
Wczoraj był kolejny Still, myślę, że jeden z najmocniejszych w historii. Oczywiście nie w rozumieniu, że najcięższych, ale najbardziej udanych
Świetne brzmienie, bardzo dobrze dobrana setlista i świetna zabawa. Poza wieloma klasykami pojawiło się faktycznie min. 5 perełek, których nikt inny w Polsce by nie zagrał - jakieś Warrant, Cinderella, Saraya czy Faster Pussycat
Impreza godna klubu Whisky a Go Go na Sunset Strip, w jego najlepszych latach
p.s. Mordy też te same co zawsze
Impreza godna klubu Whisky a Go Go na Sunset Strip, w jego najlepszych latach
p.s. Mordy też te same co zawsze
Re: 07/10/2023 - STILL OF THE NIGHT vol. 6 - Warszawa, klub Odessa (Kolejowa 8)
Nie spodziewałbym się niczego innego