Temu Panu pogratulować bo dokładnie to samo chciałem napisać. Oczywiście w aranżacji "po brusowsku".
Bruce Solo
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bruce Solo
Bilet na Guadalajare kupiony, zdziwiony bylem ta miejscowka, bo nawet sektor pod scena mial numerowane miejsca. I w sumie to mnie ostatecznie przekonalo do tego wariactwa.
Ktos jeszcze sie wybiera?
Ktos jeszcze sie wybiera?
UP THE IRONS !!!
Od razu lepiej
A ja chciałbym usłyszeć na żywo:
Starchildren *
Taking the Queen
Darkside of Aquarius *
Road to Hell
Man of Sorrows
Accident of Birth *
The Magician *
Chemical Wedding
The Tower
Book of Thel
Gates of Urizen
Jerusalem
Trumpets of Jericho
Machine Men
The Alchemist
Każdy z tych numerów to będzie dla mnie bajka
ps.
* te słyszałem w Spodku.
www.MetalSide.pl
Ja chciałbym usłyszeć przede wszystkim te:
Kill Devil Hill
Return of the King
Road to Hell
Darkside of Aquarius
The Magician
Kill Devil Hill
Return of the King
Road to Hell
Darkside of Aquarius
The Magician
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 626
No to jak setlista to:
Tatooed Millionaire
Born in 58
Road to Hell
Accident of Bith
Darkside of Aquarius
Navigate the Seas of the Sun
Man of Sorrows
The Tower
Jerusalem
Chemical Wedding
Bisy:
King in Crimson
A Tyranny of Souls
Bring Your Daughter to the Slaugher... jeeeeeee
Tatooed Millionaire
Born in 58
Road to Hell
Accident of Bith
Darkside of Aquarius
Navigate the Seas of the Sun
Man of Sorrows
The Tower
Jerusalem
Chemical Wedding
Bisy:
King in Crimson
A Tyranny of Souls
Bring Your Daughter to the Slaugher... jeeeeeee
Darkside to pewniak, podobnie jak Tears i Accident.
Tatooed, Tower, LithBush pewnie w dalszej kolejności.
Tatooed, Tower, LithBush pewnie w dalszej kolejności.
Ciekawe czy cos zagra ze Skunkworks 
Pewniak, bo?
Zobaczymy jak dlugie sety będą i ile numerów z nowej będzie grane. Oby to był dobry materiał i utrzymał poziom ToS, bo na więcej jakoś nie liczę
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 8263
Mnie bardzo ciekawi czy da to IESF, jak zapowiadał.
ToS jest niezłe, ale do dwóch poprzednich mu bardzo daleko. Ciekawi mnie też jak zabrzmi Bruce.
A no właśnie - zapomniałem o IESF - ciekawe cy na jego płycie to będzie (w innej wersji?), czy temat został odpuszczony.
No zdecydowanie AoB & ChW >>> ToS
www.MetalSide.pl
Ja chciałbym usłyszeć coś z ToS, jako że była to pierwsza solowa płyta Bruce'a którą dobrze poznałem i mam duży sentyment do dziś. Poza tym moim ulubionym albumem jest AoB, wiec za Taking the Queen i tytułowy dałbym się pokroić
(nawet śpiewał Taking the Queen na spotkaniu w Wa-wie w 2020 w odpowiedzi na moje pytanie z kartki
) Z TCW chciałbym usłyszeć Jerusalem oraz Book of Thel.
Oczywiście Tears of the Dragon to must-be
Oczywiście Tears of the Dragon to must-be
Pewniaki:
Darkside of Aquarius, Road to Hell, Accident of Birth, Tears of the Dragon, Chemical Wedding, The Tower, Book of Thel, Jersualem, Back from the Edge, Tattooed Millionaire
10 utworów, w secie pewnie znajdzie się około 20 (w tym ok 5 z nowej płyty myślę też w ciemno można założyć).
Oby nie grał nic Iron Maiden, chyba, że miałby wyciągnąć jakieś Flash of the Blade albo Sun and Steel w przypadku, gdyby Adrian też dołączył.
Darkside of Aquarius, Road to Hell, Accident of Birth, Tears of the Dragon, Chemical Wedding, The Tower, Book of Thel, Jersualem, Back from the Edge, Tattooed Millionaire
10 utworów, w secie pewnie znajdzie się około 20 (w tym ok 5 z nowej płyty myślę też w ciemno można założyć).
Oby nie grał nic Iron Maiden, chyba, że miałby wyciągnąć jakieś Flash of the Blade albo Sun and Steel w przypadku, gdyby Adrian też dołączył.
Te wasze 'pewniaki' zawsze mnie rozwalają.
Mnie rozwala że prawie nikt nie typuje jakichkolwiek utworów z Tyranny Of Souls. A dla mnie tytułowy, Abduction czy Power Of The Sun to również PEWNIAKI 
www.last.fm/user/darkfuneral18
-
Deleted User 5490
Może dlatego, że większość mniej lubi ten album i wolałoby usłyszeć więcej z wcześniejszych płyt, a że setlista nie jest z gumy, to na coś musi zabraknąć miejsca.
Ja mam do tej płyty stosunek obojętny. Wolę starsze rzeczy. Może tak ma więcej ludzi.
Ja mam do tej płyty stosunek obojętny. Wolę starsze rzeczy. Może tak ma więcej ludzi.
Ja nie typowałem, bo nie umiem, ciężko przewidzieć co Bruce zagra z ToS, ale coś na pewno powinien wrzucić do setu.
Bruce nie gra solowo od ponad 20 lat a ludzie pewniaki tutaj wypisują... XD
Na pewno to zagra Tears of the dragon i może Jerusalem.
Na pewno to zagra Tears of the dragon i może Jerusalem.
Road to Hell pewnie też zagra, ale nie będę dorzucał więcej pewniaków, bo zwyczajnie ciężko mi je jakoś uargumentować. Nie dość, że wychodzi nowa płyta, to Tyranny przecież też nie miało stosownej promocji w postaci koncertów.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller