Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
Bida okładka, nie ma co się oszukiwać
Ale najważniejsza i tak będzie zawartość 
www.MetalSide.pl
Mam nadzieję, że dziś w końcu wpadnie singiel. Zajawka jest... osobliwa: https://youtu.be/pwC_KNT24kU?si=n8JQeERw3OjwhlQK
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

To brzmi jak jingel do jakiegoś teleturnieju 
Ostatnio zmieniony ndz paź 08, 2023 11:26 am przez Piotr Lange, łącznie zmieniany 1 raz.
Okładka pasowałaby bardziej do jakiejś kompilacji aniżeli albumu. Niemniej, czekam na singiel.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Etam, okładka jest priestowa. Oni zazwyczaj mieli jakieś kolorowe 'niewiadomoco" 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A to nie jest melodyjka z Tomka Sawyera Rush? Faulkner mówił, że ma być bardziej progresywnie, więc może takie nawiązanie.Schizoid pisze: ↑ndz paź 08, 2023 9:58 am Mam nadzieję, że dziś w końcu wpadnie singiel. Zajawka jest... osobliwa: https://youtu.be/pwC_KNT24kU?si=n8JQeERw3OjwhlQK
- Metalophil
- -#Moonchild

Na Powertrip setlista typu best of, same kotlety i bez nowego kawałka. Za to z Glennem na bisy. Co do okładki...hmmm Początkowo skojarzyła mi się z Nostradamusem, bo z tradycyjnym heavy metalem z tzw. pierdolnięciem raczej jakoś tak mi się to nie zlewa...Oby było pozytywne zaskoczenie!
Data premiery idealna - kupię ten album żonie jako prezent na dzień kobiet
Data premiery idealna - kupię ten album żonie jako prezent na dzień kobiet
Defenders klasa totalna, ale jak tak pomyślę, to uwielbiam każdą okładkę począwszy od Sad Wings do Painkillera.
Choć całościowo wygrywa chyba jednak Żyleta.
Choć całościowo wygrywa chyba jednak Żyleta.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ciekawe, czy to ten numer ze śmieszną melodyjką. Niekoniecznie, bo w listopadzie 2017 pokazali fragment Firepower, a w styczniu 2018 pierwszym singlem było Lightning Strike. Tak czy siak jaram się bardziej, niż przypuszczałem, bo teaser zwiastuje coś dziwnego 
Wtedy jeszcze chyba krążył początek pierwszej zwrotki Necromancer, ale to chyba już po premierze singla.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Na płycie będzie też utwór tytułowy i prawdopodobnie The Serpent & The King.
Weszła mi ta melodyjka, zwiastuje jakby coś w stylu defenders of the faith i jaram się mam przeokrutnie 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Są ludzie, którzy już słyszeli singla i podobno:
- jest w nim sporo solówek
- brzmienie w stylu poprzedniej płyty
- 5 minut 26 sekund
- melodyjka z teasera to jest intro utworu
- sama kompozycja podobno przypomina mix tytułowych z Firepower i Painkillera
- jest w nim sporo solówek
- brzmienie w stylu poprzedniej płyty
- 5 minut 26 sekund
- melodyjka z teasera to jest intro utworu
- sama kompozycja podobno przypomina mix tytułowych z Firepower i Painkillera
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Czyli kierunek jaki zachowują od lat.
Nic wybitnego niby, a zamiata to całe śmieszne KK's Priest
Forum internetowe to poważna sprawa.
Generator JP działa