Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
Bardzo dobre kazanie Księdza.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Jest zajebiście w chuj
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Absolutnie wyciera dla mnie to glebę kilkoma zasłyszanymi wrzodami z Senjutsu.
Klimat mocno Painkillerowy.
BTW, ciekawe czy Tipton nagrał jakieś partie na nowy album, czy wszystko Faulkner & Sneap.
BTW, ciekawe czy Tipton nagrał jakieś partie na nowy album, czy wszystko Faulkner & Sneap.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Ten utwór jest dowodem na to, iż utwór tytułowy z Painkillera był punktem zwrotnym w karierze Priest i wyznaczył stylistyczny modus operandi grupy. Bardzo dobry kawałek.
Skoro jest w stanie zagrać na żywo te 3 utwory, to tym bardziej w warunkach studyjnych, gdzie ma milion podejść do riffu czy solówki. Rzeczy pokroju motywu z Dragonaut to pewnie gra na luzie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Świetne riffy, solówki i brzmienie, szkoda, że pomysłu na refren zabrakło. Trochę mi ten kawałek przypomina Demonizer. Ale melodyjka na początku i w środku to zrzynka z Rush Tommy Sawyer. Wokalnie bdb.
Jestem mocno zaskoczony kopem tego utworu, że mocą zabija całe Srajdżutsu, to oczywiste.
Jestem mocno zaskoczony kopem tego utworu, że mocą zabija całe Srajdżutsu, to oczywiste.
Dobra, tak po kilku odsłuchach:
Riffowo to jest typowy Faulkner. Fajapała, Necromancer, Valhalla - te klimaty. W sumie na pierwszy strzał idealnie. Od razu wiadomo, o co chodzi.
Halford baaaardzo dobrze, ogólnie brzmi to jak typowy starszy Rob, ale są krótkie momenty, że wydaje się, jakby znowu był 1990
Pod względem solówek kolejne skojarzenie z Painkillerem, zwłaszcza jak wjeżdża ta ostatnia partia. Mega patent, wydaje się jakby numer miał się kończyć, a tu jeszcze z pół minuty.
Intro super, nieoczywiste. Fajnie, że je wcisnęli na płytę, bo intro do Firepower ostatecznie na nią nie poszło.
Suma sumarum dostałem dokładnie to, czego oczekiwałem. Ameryki nie odkrywają, ale jak już pisałem, ja tego nie potrzebuję. Spodziewałem się singla w stylu Lightning Strike/Redeemer of Souls, dostałem wariację na temat Painkillera i to działa. Jestem w 100% ukontentowany i żałuję, że do premiery całości jest jeszcze tyle czasu, bo przeczucia mam bardzo dobre
Riffowo to jest typowy Faulkner. Fajapała, Necromancer, Valhalla - te klimaty. W sumie na pierwszy strzał idealnie. Od razu wiadomo, o co chodzi.
Halford baaaardzo dobrze, ogólnie brzmi to jak typowy starszy Rob, ale są krótkie momenty, że wydaje się, jakby znowu był 1990
Pod względem solówek kolejne skojarzenie z Painkillerem, zwłaszcza jak wjeżdża ta ostatnia partia. Mega patent, wydaje się jakby numer miał się kończyć, a tu jeszcze z pół minuty.
Intro super, nieoczywiste. Fajnie, że je wcisnęli na płytę, bo intro do Firepower ostatecznie na nią nie poszło.
Suma sumarum dostałem dokładnie to, czego oczekiwałem. Ameryki nie odkrywają, ale jak już pisałem, ja tego nie potrzebuję. Spodziewałem się singla w stylu Lightning Strike/Redeemer of Souls, dostałem wariację na temat Painkillera i to działa. Jestem w 100% ukontentowany i żałuję, że do premiery całości jest jeszcze tyle czasu, bo przeczucia mam bardzo dobre
Dokładnie to, co oczekiwałem, nawet taki generyczny dla JP postchorus mi nie przeszkadza. Wokal na plus (chyba największe zaskoczenie - zobaczymy jak się sprawdzi na żywo). Gitara od wiadomego gitarzysty do przewidzenia - dobra, - słysząc jak dobrze się czuje w swoim stylu i go rozwija (?) - zobaczymy na pełnym LP. Czekam.
Słucham sobie tego singla na repeacie, klasa wyżej niż ww.
Forum internetowe to poważna sprawa.
Jest bardzo dobrze i wcale nie wtórnie. Bo tak naprawdę: "Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem." 
Nie spodziewałem się takiego strzała po samym intro. Singiel świetny, apetyt na resztę ogromny, tylko ile to jeszcze czasu do marca :/
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Czuję się jak Remi słuchający po raz setny Senjutsu
Matko święta co oni zrobili, nie ma, nie było i nie będzie lepszych. Kropka. Za każdą odmienna wypowiedź ban bez ostrzeżenia
Matko święta co oni zrobili, nie ma, nie było i nie będzie lepszych. Kropka. Za każdą odmienna wypowiedź ban bez ostrzeżenia
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Stal z Brningham znowu tnie bezlitośnie.
A stal z Senjutsu bezlitośnie przywiera do śmietnika w którym leży.
A stal z Senjutsu bezlitośnie przywiera do śmietnika w którym leży.
- blackcocker
- -#Moderator

ROZ PIER DOL
Co tu się wydarzyło to ja nawet nie. Nie jestem w stanie nic więcej napisać - PANIK ATAK PANIK ATAK
Co tu się wydarzyło to ja nawet nie. Nie jestem w stanie nic więcej napisać - PANIK ATAK PANIK ATAK
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
A nawet nie są najlepsi w swoim mieście
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen