05-08/06/2024 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 05-08/06/2024 - Mystic Festival - Gdańsk
Poczytałem dyskusję, sprawdziłem ceny biletów i ... póki co nie wyłożę 750 zł "w ciemno". Akurat teraz muszę patrzeć na wydawane pieniądze
:/
:/
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Jakieś +/- 10k na ostatnim koncercie w Gliwicach było. Czyli 5 razy więcej niż na swój solowy koncert jest wstanie ściągnąć Bruce. Niestety. Takie czasy.
Skąd wniosek, że BD ściągnąłby 2k ludzi?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Jak dla mnie potencjał mniejszy niż Accept. Accept zapełnia Progresję, więc liczę go na 1.5-2k. Do Gdańska jest dalej z południa, więc średni magnes. Bruce'a bym szacował bardziej na ok. 1k.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Przeszacowałem?
A poważnie - IM to u nas kult, byle co wydadzą (Senjutsu) - hale i stadiony pełne.
Bronek solo? Końcówka lat 90-tych, pusta Stodoła i równie pusta Hala Baildonu w Katowicach gdzie prasę miał dobrą wtedy Bronisław (MMP go miał na licencji a Metal Hammer jaki był czy jest to jednak była siła reklamowa dość duża), przy równoczesnym niemal wyprzedanym Spodku IM z Blazem na wokalu.
Jakoś nie wydaje mi się żeby się coś w tej kwestii zmieniło.
Kompletnie nie ma co tych czasów porównywać. Oczywiście potencjał Bruce'a solo jest o wiele mniejszy niż Maiden, ale obstawiam że przy zestawie Progresja plus Klub Studio byłyby 2x sold out na lekko ze sporym wyprzedzeniem.Kuba pisze: ↑śr paź 18, 2023 10:59 pm A poważnie - IM to u nas kult, byle co wydadzą (Senjutsu) - hale i stadiony pełne.
Bronek solo? Końcówka lat 90-tych, pusta Stodoła i równie pusta Hala Baildonu w Katowicach gdzie prasę miał dobrą wtedy Bronisław (MMP go miał na licencji a Metal Hammer jaki był czy jest to jednak była siła reklamowa dość duża), przy równoczesnym niemal wyprzedanym Spodku IM z Blazem na wokalu.
Jakoś nie wydaje mi się żeby się coś w tej kwestii zmieniło.
Forum internetowe to poważna sprawa.
Dokładnie! Trudno sądzić, by Dickinson ze Smithem ściągnęli mniej ludu niż taki Blind Guardian
Gdzie było info, że Smith będzie grał z Bronkiem?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Nie widziałem niusów dot Europy - bo i nie wiem, czy inne gigi ogłoszono na naszym kontynencie. Ale skoro będą razem w Ameryce, to traktuję ten duet jako niemal pewny
https://metaladdicts.com/adrian-smith-a ... solo-tour/
https://metaladdicts.com/adrian-smith-a ... solo-tour/
To chyba tez nieoficjalne info z tym Adrianem, poki co innych dat niz Mystic w Europie nie ma
-
Deleted User 5490
Ciekawe kiedy podadzą w którym dniu będzie Dickinson. W kwestii zakupu biletów to nieistotne, bo pewnie bilety będzie można kupić do ostatniego dnia. Chodzi raczej o wygodną i bliską miejscówkę do spania. Ja akurat nie jestem zainteresowany karnetem na cały fest, ani pobytem w Gdańsku dłuższym niż 1, góra dwa dni, bo Gdańsk znam, często bywałem i w tej chwili to żadna atrakcja dla mnie.
Myślę, ze nie tak prędko. Muszą ogłosić wszystkie zespoły, a potem dadzą dopiero dniowa rozpiskę
- blackcocker
- -#Moderator

Można sobie na każdy dzien na bookingu coś wynająć z darmowym odwołaniem rezerwacji, bez płacenia teraz i anulować, te które będziesz wiedział, że nie jesteś zainteresowany jak już ogłoszą rozpiske na dni.Pierre Dolinski pisze: ↑czw paź 19, 2023 8:54 am Ciekawe kiedy podadzą w którym dniu będzie Dickinson. W kwestii zakupu biletów to nieistotne, bo pewnie bilety będzie można kupić do ostatniego dnia. Chodzi raczej o wygodną i bliską miejscówkę do spania. Ja akurat nie jestem zainteresowany karnetem na cały fest, ani pobytem w Gdańsku dłuższym niż 1, góra dwa dni, bo Gdańsk znam, często bywałem i w tej chwili to żadna atrakcja dla mnie.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Dokładnie, mu od czerwca mamy zarezerwowane kilka noclegów 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
W przyszłym tygodniu mają być kolejne ogłoszenia.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Ogłosili Megadeth na Hellfeście, to może Rudy też i na Mystic trafi? 
Mnie bardziej The Offspring ucieszyło i dało nadzieję, choć to nie ta bajka. 
Foo Fighters jako head. Ciekawe czy Mystic by się na nich garnął. Dawno nie byli w PL, a rzeszę fanów mają niemałą.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Nie no, FF to za duża marka jak na Mystic.
Dokładnie, na Mystic chyba za wysokie progi, Foo Fighters jest dużo bardziej prawdopodobne jako headliner Openera.