16/04/2024 - Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators - Katowice
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
16/04/2024 - Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators - Katowice
W styczniu Slash i jego kompani ruszają w trasę w ramach The River Is Rising – Rest Of The World Tour ’24. Odwiedzą 32 miasta w 21 krajach na całym globie i oczywiście nie zabraknie Polski. Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators zagrają u nas w Katowicach.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators grają razem już od ponad dekady. Ich ostatni wspólny album – „4” z 2022 r. – wylądował w Stanach na pierwszym miejscu listy najlepiej sprzedających się płyt hardrockowych, a na całym świecie zebrał znakomite recenzje. „Cały ten album to arcydzieło. Jeśli chcesz wiedzieć, jak brzmi prawdziwy rock’n’roll, odpal go odpowiednio głośno” – sugerował dziennikarz „Metal Insidera”. Dobrze radził, ale nigdzie te numery nie zabrzmią lepiej niż na koncercie. Przekonacie się 16 kwietnia 2024 w katowickim Spodku.
Bilety będą dostępne od
19 października (10:00) dla posiadaczy specjalnego hasła (Artist oraz Spotify presale). Więcej szczegółów na: https://www.slashonline.com/tour/
20 października (10:00) dla wszystkich na https://bit.ly/SLASH_Katowice
Organizatorem koncertu jest Mystic Coalition, sojusz firm o bogatym doświadczeniu na rynku koncertowym, festiwalowym i wydawniczym, w skład którego wchodzą Knock Out Productions, Mystic Production i B90. Mystic Coalition jest organizatorem gdańskiego Mystic Festival.
Płyta - 349 zł.
Loża - 499 złotych
Miejsca siedzące, sektory A - 359 zł
Miejsca siedzące, sektory B - 319 zł
Miejsca siedzące, sektory C - 289 zł
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators grają razem już od ponad dekady. Ich ostatni wspólny album – „4” z 2022 r. – wylądował w Stanach na pierwszym miejscu listy najlepiej sprzedających się płyt hardrockowych, a na całym świecie zebrał znakomite recenzje. „Cały ten album to arcydzieło. Jeśli chcesz wiedzieć, jak brzmi prawdziwy rock’n’roll, odpal go odpowiednio głośno” – sugerował dziennikarz „Metal Insidera”. Dobrze radził, ale nigdzie te numery nie zabrzmią lepiej niż na koncercie. Przekonacie się 16 kwietnia 2024 w katowickim Spodku.
Bilety będą dostępne od
19 października (10:00) dla posiadaczy specjalnego hasła (Artist oraz Spotify presale). Więcej szczegółów na: https://www.slashonline.com/tour/
20 października (10:00) dla wszystkich na https://bit.ly/SLASH_Katowice
Organizatorem koncertu jest Mystic Coalition, sojusz firm o bogatym doświadczeniu na rynku koncertowym, festiwalowym i wydawniczym, w skład którego wchodzą Knock Out Productions, Mystic Production i B90. Mystic Coalition jest organizatorem gdańskiego Mystic Festival.
Płyta - 349 zł.
Loża - 499 złotych
Miejsca siedzące, sektory A - 359 zł
Miejsca siedzące, sektory B - 319 zł
Miejsca siedzące, sektory C - 289 zł
- blackcocker
- -#Moderator

Re: 16/04/2024 - Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators - Katowice
Oj drogi koncert, ale na Kudłatego z Majlsem i Konspiratorami już mi ciekła ślinka jakiś czas, więc jak nic dziwnego się nie wydarzy to będę 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Powiedziałbym, że koszmarnie drogo
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Poprzednie 3 razy GC było za tyle samo ile tutaj płyta, płyta za 220-250 jeśli mnie pamięć nie myli. A to były lata kolejno 2014, 2015 i 2019. Zakładając, że płyta jest sporo mniejsza niż w Atlas i Tauron, to według mnie nie jest to koszmarnie drogo.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
200 tyle mógłbym dać
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
W Łodzi bym poszedł, do Katowic chyba nie będzie mi się chciało jechać, zwłaszcza, że już ich widziałem...
Night Mistress Fan Club Łódź
-
Deleted User 4876
W Czechach oczywiście 20% taniej...
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Meh... Liczyłem na Majlsa solo w końcu.
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
O właśnie ,tyle ,ze do Warszawy mógłby przyjechać.
A tak w ogóle to czekam na Gunsów.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
349 za płytę to kosztowali Gunsi, więc też się przyłączam do opinii, że koszmarnie drogo. Ceny, data i lokalizacja - raczej tym razem nie dla mnie.
+ taka ciekawostka: na całym europejskim legu supportem jest Mammoth WVH... poza Polską
+ taka ciekawostka: na całym europejskim legu supportem jest Mammoth WVH... poza Polską
To i tak niewielka różnica
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 4876
Niewielka i owszem..ale okazuje się, że w całej europie kontynentalnej mamy najdroższe... budapeszt kilkanaście pln mniej... Amsterdam 40 pln mniej..itd. itp. Czyli już nie tylko ***** LN,ale też Mystica 
- blackcocker
- -#Moderator

No i wybrałem się. Bilet udało się kupić kilkadziesiąt złotych taniej niż nominalnie. Koncert poprawny. Myles i Todd MVP jak zawsze. Oczywiście Kudłacz musiał się napocić nad jakimiś długimi solówkami w Wicked Stone i World on Fire, no i nie wyszło to najlepiej. Takie żywe numery zaorać tym pitoleniem to po prostu szkoda gadać
Super, że z Gunsowego slota trafiło się Don't Damn Me zamiast Bad Apples. Cover Kravitza słabizna, kawałki z nowej niektóre lepiej niż w studio, niektóre nuda jak w studio
Super się bawiłem przy numerach z trzech pierwszych #boomer. Widziałem też, że pewien forumowicz odpalił zapalniczkę, czym stworzył sytuację potencjalnie niebezpieczną 
Ogólnie przyjemny wypad, fajny towarzysko. Slasha raz na 5 lat można zobaczyć, choć irytują mnie te jego chujosola straszliwie.
Co do rzeczy pozamuzycznych:
- dawno nie byłem na tak słabo nagłośnionym dużym koncercie, naprawdę było źle - za cicho gitary, bas za głośno, dudniące tomy, wokal nieselektywny i zlewający się...
- wejście to jakiś cyrk. Przyszliśmy pod halę jakieś 10 min przed otwarciem bramek, tam pod dachem już była kolejka, w której nie wiadomo było gdzie jest koniec, a gdzie początek. Zrobił się taki jakby ślimak, podejrzewam, że dlatego, że przez moment lało i ludzi się ścieśnili pod dachem. No to ustawiliśmy się obok ludzi pierwszych, przy bramkach, tam gdzie nam się wydawało, że jest końcówka i nastawiliśmy się, że po prostu to wszystko zawinie i wejdziemy poprawnie. Okazało się jednak, że bramki otworzyli tuż przed nami i weszliśmy z tego "ogona" równolegle z ludźmi, którzy byli z samego przodu. Strasznie dziwnie to było rozwiązane, mi nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie, ale jakbym się wystał kilka godzin i wchodził równolegle z ludźmi, którzy przyszli 10 minut temu to bym się wkurwił. No ale jeśli chodzi o organizację to dalej jesteśmy 200 lat za murzynami.
- bydło nawet na Slashu, mam wrażenie, że jeszcze bardziej przypałowe i najebane jednostki tam się pojawiły niż na dużych metalowych koncertach, było latanie na boki, było pchanie, był mosh XD tragedia
Ogólnie przyjemny wypad, fajny towarzysko. Slasha raz na 5 lat można zobaczyć, choć irytują mnie te jego chujosola straszliwie.
Co do rzeczy pozamuzycznych:
- dawno nie byłem na tak słabo nagłośnionym dużym koncercie, naprawdę było źle - za cicho gitary, bas za głośno, dudniące tomy, wokal nieselektywny i zlewający się...
- wejście to jakiś cyrk. Przyszliśmy pod halę jakieś 10 min przed otwarciem bramek, tam pod dachem już była kolejka, w której nie wiadomo było gdzie jest koniec, a gdzie początek. Zrobił się taki jakby ślimak, podejrzewam, że dlatego, że przez moment lało i ludzi się ścieśnili pod dachem. No to ustawiliśmy się obok ludzi pierwszych, przy bramkach, tam gdzie nam się wydawało, że jest końcówka i nastawiliśmy się, że po prostu to wszystko zawinie i wejdziemy poprawnie. Okazało się jednak, że bramki otworzyli tuż przed nami i weszliśmy z tego "ogona" równolegle z ludźmi, którzy byli z samego przodu. Strasznie dziwnie to było rozwiązane, mi nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie, ale jakbym się wystał kilka godzin i wchodził równolegle z ludźmi, którzy przyszli 10 minut temu to bym się wkurwił. No ale jeśli chodzi o organizację to dalej jesteśmy 200 lat za murzynami.
- bydło nawet na Slashu, mam wrażenie, że jeszcze bardziej przypałowe i najebane jednostki tam się pojawiły niż na dużych metalowych koncertach, było latanie na boki, było pchanie, był mosh XD tragedia
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Takie to są bonusy z bycia Użytkownikiem Premiumblackcocker pisze: ↑śr kwie 17, 2024 12:59 pm Okazało się jednak, że bramki otworzyli tuż przed nami i weszliśmy z tego "ogona" równolegle z ludźmi, którzy byli z samego przodu.
www.MetalSide.pl
- blackcocker
- -#Moderator

gumbyy pisze: ↑śr kwie 17, 2024 1:30 pmTakie to są bonusy z bycia Użytkownikiem Premiumblackcocker pisze: ↑śr kwie 17, 2024 12:59 pm Okazało się jednak, że bramki otworzyli tuż przed nami i weszliśmy z tego "ogona" równolegle z ludźmi, którzy byli z samego przodu.![]()
![]()
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Nie ma przypadkówblackcocker pisze: ↑śr kwie 17, 2024 1:37 pmgumbyy pisze: ↑śr kwie 17, 2024 1:30 pmTakie to są bonusy z bycia Użytkownikiem Premiumblackcocker pisze: ↑śr kwie 17, 2024 12:59 pm Okazało się jednak, że bramki otworzyli tuż przed nami i weszliśmy z tego "ogona" równolegle z ludźmi, którzy byli z samego przodu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nawet dostałem opaskę w kolorze naszej subskrypcji premium! Oni wiedzieli. Mystic Coallition + Viking Security top
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 4876
Te kurwie najpierw napisały, że na płytę brama nr 2 i nr 3. Więc prawilnie kolejkowałem kilka godzin pod bramą nr 2, ale kurwie najpierw wpuścili tych z bramy nr 3 i moja mina jak zobaczyłem obstawioną barierkę nie wyrażała zachwytu...kur... od stycznia planowałem poniedziałkowy Berlin i dopiero na ostatnią chwilę zmieniłem na Kato i uj. Niby widziałem już takie motywy, parę razy bylem beneficjentem...ale jak się kilka godzin kolejkuje to potrafi wkurwić.
- blackcocker
- -#Moderator

Widzę, że w Spodku niezależnie od organizatora musi być zamieszanie z bramami...
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Z tego co pamiętam, to w zeszłym roku na Megadeth i Lindemannie również były zamieszania z wejściem.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
-
Deleted User 4876
jak nie potrafią ogarnąć krótkofalówki i zegarka to niech robią jedną bramę i wtedy jest uczciwie. Nie no na widok i wrażenia muzyczne naturalnie nie narzekam, ale po wielogodzinnym kolejkowaniu brac barierkę z boku sceny to absurd, już lepszy drugi na środku. No ale u Slasha drugi = zero pamiątek hehe
A Brent naciąg rzucał.. kurwie i tyle. A ja mam nauczkę by gigi robić w cywilizowanych krajach.