10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
jakby jakimś cudem okazało, że oprócz Mety także Soundgarden by u nas zagrał to wydałbym ostatnie pieniądze, żeby zobaczyć ten występ 
https://www.last.fm/user/kamooo
takie piękne stadiony, a oni na polu organizują, no nic nie myślą 
Jazz is not dead, it just smells funny.
Raczej nie myślą... znaczy - o kasie to myślą na 100000%
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

A na Bemowie np. jak jest duże zapotrzebowanie na Golden Circle, można je bez limitu powiększać, co na stadionie czy w hali nie byłoby możliwe...RALF pisze:Raczej nie myślą... znaczy - o kasie to myślą na 100000%
Ciekawe kiedy ruszy sprzedarz biletów 
na polu taniejslayer pisze:takie piękne stadiony, a oni na polu organizują, no nic nie myślą
www.MetalSide.pl
Na AC DC było tego znacznie więcej ...Zakkahletz pisze: Ponoć tysiąc biletów dostaje Bemowo - przyznają je potem tylko mieszkańcom dzielnicy na zasadzie "kto pierwszy, ten lepszy", oczywiście nie wszystkie.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
To jest właśnie głupie! Całe to GC! Gdyby nikt nie kupił na nie bilrtu to cała płyta byłaby wielkim GC, ale, że ludzie chcą być blisko sceny i niestety kupują bilety dwa razy droższe na potęgę, to "strefa ekskluzywna" staje się prawie taka jak zwykła płyta.Zakkahletz pisze: jest duże zapotrzebowanie na Golden Circle
Z jednej strony to dobrze, bo pewnie znów Soni przyciągnie konkretną liczbę osób i jest szansa że się u nas festiwal "zadomowi". Z drugiej strony Metallica mnie specjalnie nie jara i póki co będę obserwował jakie supporty dadzą, ale raczej na dzień dzisiejszy wątpię że się zjawię 
Slaug pisze: To jest właśnie głupie! Całe to GC! Gdyby nikt nie kupił na nie bilrtu to cała płyta byłaby wielkim GC, ale, że ludzie chcą być blisko sceny i niestety kupują bilety dwa razy droższe na potęgę, to "strefa ekskluzywna" staje się prawie taka jak zwykła płyta.
Nie, to nie jest głupie. Idea utworzenia GC to względy bezpieczeństwa. Przy tak licznym tłumie istnieje realne zagrożenie, że ludzie przy barierkach zostaną zmiażdżeni przez napierający tłum. Zresztą było już kilka śmiertelnych wypadków w historii. Koncert Pearl Jam chociażby.
Inna sprawa, że organizator wykorzystuję to, żeby dodatkowo zarobić. Ok, powinna być różnica cenowa, ale nie tak wyraźna, co mi przeszkadza. Przy 200zł za płytę, 300zł za GC byłoby do zaakceptowania.
Czy to jest strefa ekskluzywna? To ludzie tworzą podziały, ja się nie czuję lepszy od kogokolwiek bo mam droższy bilet...
Jak możesz sobie pozwolić na taki wydatek, to GC jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Nie musisz stać ściśnięty 8h i pilnować swojego miejsca, żeby być blisko. W każdej chwili możesz wyjść zjeść/napić się /WC i wrócić. Możesz też później przyjść na koncert, dodatkowy plus jak dojeżdżasz z innego miasta.
Nie trafia też do mnie argument, że w GC nie ma zabawy, tylko pozerzy stoją z hot dogiem i piwkiem a prawdziwi fani walczą o życie 100m dalej. Kilka razy byłem w GC i jak ktoś chce się bawić, to towarzyszy znajdzie.
To samo może się zdarzyć na GC, jeśli jest powiększany do oporu. Ale tu już próbuje na siłę zaprzeczyć faktom, jak i samemu sobie. Rzeczywiście, nie pomyślałem o względach bezpieczeństwa, przysłaniając tą kwestie zachłannością organizatora.yankes pisze:Nie, to nie jest głupie. Idea utworzenia GC to względy bezpieczeństwa. Przy tak licznym tłumie istnieje realne zagrożenie, że ludzie przy barierkach zostaną zmiażdżeni przez napierający tłum. Zresztą było już kilka śmiertelnych wypadków w historii. Koncert Pearl Jam chociażby.
O to mi zasadniczo chodziło. Cena 400zł na GC, przy 200zł na płytę jest horrendalna, a mimo to bilety są kupowane.yankes pisze:Inna sprawa, że organizator wykorzystuję to, żeby dodatkowo zarobić. Ok, powinna być różnica cenowa, ale nie tak wyraźna, co mi przeszkadza. Przy 200zł za płytę, 300zł za GC byłoby do zaakceptowania.
Dlatego też napisałem to w cudzysłowie.yankes pisze:Czy to jest strefa ekskluzywna? To ludzie tworzą podziały, ja się nie czuję lepszy od kogokolwiek bo mam droższy bilet...
To jak najbardziej +1yankes pisze:Nie trafia też do mnie argument, że w GC nie ma zabawy, tylko pozerzy stoją z hot dogiem i piwkiem a prawdziwi fani walczą o życie 100m dalej. Kilka razy byłem w GC i jak ktoś chce się bawić, to towarzyszy znajdzie.
A jak masz tańszy, to nie czujesz się gorszy? ;dyankes pisze:Czy to jest strefa ekskluzywna? To ludzie tworzą podziały, ja się nie czuję lepszy od kogokolwiek bo mam droższy bilet... .
Znowu Meta
Nie będę na 100% z powodu matury.
-
Deleted User 2259
Dopóki nie zobaczę na stronie nie uwierzę.
Gdyby to była tak straszna cena to nie byłyby tak licznie kupowaneO to mi zasadniczo chodziło. Cena 400zł na GC, przy 200zł na płytę jest horrendalna, a mimo to bilety są kupowane.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

http://cjg.gazeta.pl/CJG_Warszawa/1,104 ... .html?bo=1
"Trzy lata temu, wspólnie ze Slayerem, Megadeath i Anthraxem zagrali na pierwszej edycji tej międzynarodowej, odbywającej się w kilkunastu krajach heavy metalowej imprezie."
Dźennikarstfo: 3 błędy w 1 zdaniu - kto je znajdzie?
"Trzy lata temu, wspólnie ze Slayerem, Megadeath i Anthraxem zagrali na pierwszej edycji tej międzynarodowej, odbywającej się w kilkunastu krajach heavy metalowej imprezie."
Dźennikarstfo: 3 błędy w 1 zdaniu - kto je znajdzie?
-
Deleted User 5147
No akurat w dzień matur z angielskiego..;/ no ale mimo to bede...
-
Deleted User 4876
2 lata temu
to wcale nie była pierwsza edycja
no i Thrash metalowa a nie heavy ?:) o te 3 błedy Ci chodziło ??:)
-
Deleted User 2868
Ten trzeci to MegadeAth