Setlista - spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Setlista - spekulacje

Post autor: hipcio_stg »

Co za problem, żeby zrobić ruchomy set? Mogli by mieć przygotowane ze cztery utwory rezerwowe i jeżeli Bruce przed koncertem stwierdza, że czegoś tam nie dośpiewa to roszada. Niestety IM przyzwyczaiło nas do łatki objazdowe DVD i niestety nie sposób się z tym nie zgodzić. Takie roszadowanie na pewno pozytywnie by wpłynęło na liczbę gigów robionych na trasie. Wiem, że są maniacy co jak pojadą na każdy nawet dzień po dniu to i tak pojadą, ale gdyby zawsze była ta świadomość, że coś jest ruchome nadawała by ochoty na kolejne gigi.
RidingOntheWind
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: RidingOntheWind »

Dlatego ja bym wcale nie płakał gdyby Ironi zrezygnowali z koncertów i w całości poświęcili się tworzeniu albumów studyjnych. Coś jak Beatles pod koniec lat 60. Jeśli mieli by wydać ze 2 albumy klasy Book of Souls to jestem za. Zawsze można dać z 10 okazjonalnych koncertów rocznie.
Deleted User 2259

Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje

Post autor: Deleted User 2259 »

Dawać To Tame A Land nie grany od 83' :lol: bądź Strangera ostatni raz w 99' ten drugi by spokojnie dali radę myślę.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Cytat z drugiego tematu o trasie, ale tam nie chciałem offtopu robić ;)
Invader pisze:Dawać To Tame A Land nie grany od 83' :lol: bądź Strangera ostatni raz w 99' ten drugi by spokojnie dali radę myślę.
ojjj, Strangera bym posłuchał z WIELKĄ chęcią, myślę że daliby go radę zagrać, najwyżej nieco dostosowaliby tempo do możliwości Bruce'a, ale tak czy siak utwór zabrzmiałby bardzo dobrze, skoro dali radę w fajny, w mojej ocenie, sposób wykonać Prisonera na ostatniej trasie, to Stranger in a Strange Land też jest w zasięgu ;)
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Stawiam, że w secie pojawi się Bring your Doughter. Bruce gadał o jakimś dawno niegranym kawałku, a ten idealnie nadałby się na zakończenie koncertu, w miejsce wyeksploatowanych na ostatnich trasach RF i Sanctuary. Na więcej perełek bym nie liczył.
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Rime
Sign of the cross
WTWWB
BOS
Red and the black
Empire

razem mamy 76 minut Wybrałem same powyżej 10 min. Jest jeszcze miejsce na 4, 9-cio minutowe utwory ;)
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Invader pisze:Dawać To Tame A Land nie grany od 83' :lol: bądź Strangera ostatni raz w 99' ten drugi by spokojnie dali radę myślę.
Bez złośliwości z mojej strony Invader, ale chyba co 2 Twój post przy spekulacjach to maltretujesz ten To Tame A Land :D Serio, aż tak bardzo lubisz ten utwór? ;) Czy masz z nim jakieś szczególne wspomnienia? :D
Deleted User 2259

To IMO ich najlepszy utwór, no w top 3 jest na pewno, bo się wymienia z innymi dwoma.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Nie wierzę, że mieliby zagrać "Be Quick...". "Killers" już prędzej. Ja najbardziej chciałbym właśnie "Be Quick...", "Alexandra", "Infinite Dreams" albo "Ikara". Szanse na którykolwiek z tych numerów oceniam na 1%.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

sajki pisze:Nie wierzę, że mieliby zagrać "Be Quick...". "Killers" już prędzej. Ja najbardziej chciałbym właśnie "Be Quick...", "Alexandra", "Infinite Dreams" albo "Ikara". Szanse na którykolwiek z tych numerów oceniam na 1%.
Ja bym ocenił na 0,00000000000000000001% ;) Z tych utworów "dawno nie granych" pewnie wejdzie Heaven Can Wait. Być może Children of The Damned, ale jego szanse oceniam również bardzo nisko.
Deleted User 2259

A moim zdaniem mogą spokojnie zagrać jakiś jeden utwór +20, kto wie może nawet Infinite Dreams zachce im się grać, bo stwierdzą, że muszą to jeszcze raz zagrać a nie wiadomo ile jeszcze pograją :P, zastanawiam się czy kiedyś tego Alexandra w końcu klepną.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Ja stawiam na:

1. Children of the Damned
2. Heaven Cn Wait
3. Killers
4. Bring Your Daughter
5. Murders in a Rue Morgue

W tej kolejności.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

WICKER MAN pisze:Miłym gestem byłby też powrót Heaven Can Wait do setlisty - w kontekście choroby Bruce'a numer ten nabrałby symbolicznego znaczenia. :)
Kiedyś czytałem, że z HCW zespół nie był do końca zadowolony w 2008r. (z powodu zachowań ludzi na scenie podczas "OOO" ?).
Już widzę, jakby na następnej trasie podczas HCW ludzie wbiegali na scenę z GoPro na głowie / iPad'ami w ręku :) ew. wysyłając status na fejsa gdzie są :lol:

Jako niespodziankę Bruce może mieć nawet na myśli takie Children of the Damned. U Eddie'ego wspomniał, że nie grali HBTN pewien czas i wypada go odświeżyć (co nawet zdziwiło dziennikarza) - może zespół ma inne pojęcie "odkurzania klasyków" niż my :).

Be Quick or be Dead jako otwieracz bisów byłby nawet naturalnym działaniem. Jeśli Afraid można uznać za micro-promocję "From Fear to Eternity" i braku odpowiedniej trasy historycznej, to Be Quick trzyma tu się kupy.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Kupy się trzyma - zgoda, tylko Panowie z Iron Maiden często mają odmienne zdanie. Już prędzej niż be Quick spodziewałbym się Clansmana :)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Ja bardziej niż "Be Quick..." stawiam na "Bring Your Daughter...". Grany ostatnio bodaj w 2003r., wielki hicior, a trasy albumowej z lat 90-tych nie będzie, więc wszystko by pasowało.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

sajki pisze:Ja bardziej niż "Be Quick..." stawiam na "Bring Your Daughter...". Grany ostatnio bodaj w 2003r., wielki hicior, a trasy albumowej z lat 90-tych nie będzie, więc wszystko by pasowało.
Jak nabardziej istnieje taka szansa. Jeszcze dodałbym 22 AA. Również bardzo dawno nie grane, może nawet dawałbym mu większe szanse niż Children Of The Damned. Swego czasu 22 AA chyba pojechała w całą trasę o ile się nie mylę? Natomiast Children w 2008 roku został zagrany tylko na kilku koncertach.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

22AA jak najbardziej możliwa. Ale obstawiam, że to jednak Children of the Damned będzie.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Jak dla mnie byłoby super, bo Children to jeden z utworów, które całkowicie uwielbiam. Najgorsze jest to, że tak gdybamy, gdybamy, a z tych wszystkich dawno nie granych utworów, które się tu przewijają do setu wejdzie... 1.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

No właśnie, Maiden przyzwyczaiło nas do takiego zastoju w secie, że nawet 1 numer niespodzianka to już wielka radość. Nie kumam czemu nie sięgnąć po numery nigdy nie grane, jak np. "Judas Be My Guide" i wiele innych, nie mówię już nawet o tych długich. Na pewno też fani byliby wniebowzięci, gdyby mogli usłyszeć jakieś niegrane piosenki z ery Blaze'a w wykonaniu Bruce'a. Kurna, jest tyle możliwości.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Dokładnie. Gdyby im się chciało to ze swojej dyskografii mogą tyle wyciągnąć.. Nagrali w karierze pewnie koło 170-180 utworów. A na trasie dostaniemy 5 z The Book Of Souls (taka niespodzianka, że każdy wie co będzie) + koło 10 oklepańców i MOŻE coś co nie grali dawno :( Żal dupę ściska, ale na koncert i tak pojadę i będę wniebowzięty :)
ODPOWIEDZ